خزانهدار انجمن زرتشتیان تهران در صد و نوزدهمین نشست هیاتمدیره از کاهش زیان مالی انجمن در سال گذشته خبر داد.
نوبت دوم مجمع همگانی عادی سالیانهی انجمن ۲۲ تیرماه امسال در دبیرستان فیروزبهرام برگزار میشود. یکی از دستورنشستهای این مجمع ارایهی گزارش تراز و بیلان و تصویب آن است. در همین راستا هیاترییسه در نشست این هفتهی خود از خزانهدار انجمن خواست چکیدهای از این تراز و بیلان را گزارش دهد تا به رای هیاتمدیره گذاشته شود.
خزانهدار انجمن نیز با اعلام اینکه اصلا بنا نبوده است گزارش تراز و بیلان در این نشست تصویب شود گفت: این تراز و بیلان پیش از مجمع نوبت نخست، در ششم تیرماه آماده بوده و اکنون در دبیرخانه موجود است. دوستان هیاتمدیره میتوانند آن را از دبیرخانه تهیه کنند و پرسشهای خود را از حسابداری انجمن بپرسند و اگر ایرادی دارد آن را در میان بگذارند.
جمشید گشتاسبی دربارهی چگونگی تهیهی این تراز و بیلان گفت: روشهای حسابداری به طور عمده همانند سالهای پیش انجام شده و امسال هیچ تغییری پیدا نکرده است.
او دربارهی بیلان سال مالی ۱۳۹۶ گفت: در رابطه با درآمدها و هزینهها هر دو رشد خاص خود را کردهاند و نسبت متعادلی داشتهاند. چیزی که در درآمدها تاثیر مثبت گذاشته است و همیشه هم گفتهام که انجمن باید تمام تلاشش را نسبت به این موضوع انجام دهد درآمد مربوط به اجاره است.
وی افزود: ساختمان همتی از ششماههی دوم سال ۱۳۹۶ اجاره داده شد و درآمد اجارهی ما بالا رفت. البته فعالیتهای کمیسیون موقوفات در بهروزرسانی اجارهها بسیار تاثیر داشته است به گونهای که حداقل درآمد اجارهی ما نسبت به سال گذشته ۳۰۰ میلیون تومان بیشتر شده است.
گشتاسبی دربارهی نقدینگی انجمن نیز گفت: موجودی نقد بانک ما از یک میلیارد و دویست میلیون تومان به دو میلیارد و صد میلیون و سپردههای ما نیز از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است و همه اینها بخاطر پول های نقدی بود که به سیستم وارد شد. بیشتر این افزایشها به خاطر اجارهی خانهی همتی و مابقی پول زمین مارکار (پروندهی مرتاض) است که البته از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان پول این پرونده که به حساب انجمن واریز شده، تا پایان سال ۱۳۹۶ بیش از ۹۰۰ میلیون تومان آن در ساخت خانهی خرمن گیو هزینه شده و جزو دارایی رفته است.
جمشید گشتاسبی در پایان از کاهش زیان مالی انجمن خبر داد و گفت: سال ۱۳۹۵ بیش از ۶۷۰ میلیون تومان زیان مالی داشتیم که این رقم در سال گذشته به ۳۴۰ میلیون تومان کاهش یافته است.
فهیم فرهادی، بازرس انجمن نیز با گفتن اینکه این تراز و بیلان ایراداتی داشته است گفت: دو سه نشست با آقای گشتاسبی در اینباره داشتیم و مواردی اصلاح شد و گزارش اکنون برای ارایه به مجمع مورد تایید است. البته من به عنوان بازرس ایرادهای خود را دارم که در مجمع ارایه میکنم.
در پایان تراز و بیلان سال مالی ۱۳۹۶ برای ارایه در مجمع به تصویب همهی هموندان هیاتمدیره رسید.
با کوشش کمیسیون موقوفات؛ آموزش و پرورش اجارهبها میدهد
کمیسیون موقوفات توانست برای دریافت اجارهبهای یکی از املاک خود با آموزش و پرورش به توافق برسد. این کمیسیون توانست در نشستی با مسوولان آموزش و پرورش بر سر اجارهی ماهیانه ۱۶ میلیون تومان برای مدرسهی هرمز آرش در تهرانپارس به توافق برسد. همچنین بنا شد اجارههای پیشین نیز از سوی این اداره به انجمن پرداخت شود.
افزون بر این مورد تصمیمهای دیگر نیز از سوی این کمیسیون به هیاتمدیره ارایه شد و همگی به تصویب رسیدند:
کمیسیون موقوفات دربارهی دریافت اجارهبهای مدرسهی پری آگاهی از آموزش و پرورش نیز نشستی داشت و گفتوگوها در اینباره ادامه خواهد داشت.
گزارشهای کمیسیون موقوفات
مصوبههای کمیسیون فرهنگی؛ آیا انجمن باید به اردوهای دانشجویی کمک مالی کند؟
پرداخت کمکهزینه از سوی انجمن زرتشتیان تهران برای برگزاری اردوی دانشجویی به یکی از نهادها برای بازرس انجمن پرسشبرانگیز شد.
کمیسیون موقوفات در مصوبه آورده بود:«با پرداخت ۲۰ میلیون ریال برای برگزاری اردوی کنکوریها توسط انجمن یانشوران مانتره یزد که تیرماه ۱۳۹۷ در شهر شیراز برگزار میشود موافقت شد.» به گفتهی میترا نمیرانیان، دبیر کمیسیون فرهنگی این کمکهزینه پارسال ۱۵ میلیون ریال بوده است.
فهیم فرهادی، بازرس انجمن با طرح این پرسش که انجمن یانشوران مانتره آیا گزارشی به انجمن میدهند، افزود هدف از برگزاری این اردو چیست؟ نمیرانیان در پاسخ گفت: انجمن یانشوران هر سال گزارش هزینههایش را به ما میدهند و امسال نیز ۹۰ تن در اردو هستند. همچنین راشین جهانگیری، فرنشین کمیسیون فرهنگی، نیز این اردو را یک حرکت تشویقی برای پذیرفتهشدگان کنکور هر سال دانست. وی همچنین آشنایی جوانان زرتشتی با هم و جذب آنها به ارگانهای زرتشتی را از دیگر خوبیهای اینگونه اردوها برشمرد.
فرهادی در دنبالهی سخنانش این حرکتها را موازیکاری با برنامهی پیرنارکی و اردوهای مشابه در تهران دانست که هزینهی اکثر این موازیکاریها را انجمن تهران باید بپردازد. اما جمشید دارابیان این موازیکاریها را لازم دانست و گفت این کارها به همبستگی جامعه کمک میکند.
این مورد و دیگر تصمیمهای کمیسیون فرهنگی، دینی، آموزشی و ورزشی از قرار زیر تصویب شد:
راشین جهانگیری دربارهی مصوبهی هزینهی نظافت آتشکده گفت: تعداد برنامههایی که در تالار پشت آتشکده برگزار میشود قابل پیشبینی نیست. باید مقداری پول تا سقف مشخص، هر ماه در اختیار دبیرخانهی انجمن قرار بگیرد تا کارگر بگیرند و نظافت آنجا را انجام دهند. زیرا ما این پول را از کسی که سالن را اجاره میکند میگیریم و همکیشان هم توقع دارند به نظافت آنجا رسیدگی شود.
وی افزود: مصوبهای که ما امروز آوردیم جدا از نظافتهای پس از هر برنامه است و بنا است به صورت کلی برای یک یا دو بار در ماه انجام میشود.
فرهاد کاویانی نیز تذکر داد که مصوبهی انجمن دربارهی تعلق گفتن ۱۰ درصد از پول مراسم برای نظافت محل اجارهشده اجرا نمیشود و محیط آشپزخانهی پشت آتشکدهی تهران پاکیزه نیست.
در پایان رستم خسرویانی، فرنشین انجمن گفت در اینباره کمیسیون فرهنگی شرح وظایف بنویسند و نظارت را به کسی مانند سرپرست دبیرخانه یا نگهبان آتشکده بسپارند.
بهسازی در داخلی آتشکده تهران در دستور کار انجمن
فرنشین کمیسیون فرهنگی در گزارشی دربارهی بهسازی در آتشکدهی تهران، واقع در خیابان میرزا کوچکخان گفت: در بیرونی آتشکده آماده شده است و آرامبند و چراغ پیرامون نصب و تکمیل میشود.
راشین جهانگیری با گفتن اینکه ۱۰ میلیون تومان از هزینهی آن را دهشمند داده است افزود: در ادامه میتوانیم درِ داخلی آتشکده را هم بازسازی کنیم. اما پرسش این است که اگر دهشمند هزینهی آن را ندهد آیا انجمن میخواهد این کار انجام شود؟ رستم خسرویانی در جایگاه فرنشین تایید کرد که انجمن میخواهد این کار انجام شود و از کمیسیون فرهنگی خواست برآورد مالی آن را به هیاتمدیره ارایه دهد و مصوبهی آن را بگیرد.
مصوبههای کمیسیون خدمات؛ کلاه یکبار مصرف یا پارچهای؟
کمیسیون خدمات و درمانی در یکی از مصوبههای خود درخواست مبلغی برای تهیهی کلاه یکبار مصرف جهت آیین اوستاخوانی را داشت. در متن این مصوبه آمده بود: «با درخواست دبیرخانهی انجمن برای در نظر گرفتن سقف ۱۵ میلیون ریال برای خرید پارچه چلوار و کلاه یکبار مصرف در آرامگاه قصر فیروزه موافقت شد.»
فرشاد فرهیفر در اینباره پیشنهاد جایگزینی کلاه پارچهای به جای کلاه یکبار مصرف با مشورت کمیسیون فرهنگی را به کمیسیون خدمات داد. مهردخت شهریاری، فرنشین کمیسیون خدمات، در پاسخ به فرهیفر گفت: یک دهشمند بنا شده ۲۵۰ کلاه پارچهای دهش کند اما خیلیها کلاه یکبار مصرف را ترجیح میدهند.
در دنباله خادم استفاده از کلاه پارچهای را بهداشتی ندانست و به کار بردن کلاه یکبار مصرف را بهتر دانست.
دیگر مصوبههای این کمیسیون از قرار زیر بود:
مصوبههای کمیسیون ساختمان؛ چالش سرویس کولر
تاجگوهر خداد کوچکی (خادم) پیشنهاد داد تا به جای هزینه کردن برای نگهداری زمینهایی مانند خانهی جوانمردی آن را بسازند یا بفروشند و تبدیل به احسن کنند.
همچنین جمشید گشتاسبی پیشنهاد داد برای سرویس کولرهای اماکن انجمن در ماههای گرم سال به طور مرتب پیمانکار به کار گرفته شود. فرشاد فرهیفر، دبیر کمیسیون ساختمان، با گفتن اینکه این مورد بررسی میشود افزود: سرویس کولر یک بار در سال کافی است.
مصوبههای کمیسیون مالی
گوشه و کنار انجمن
صد و نوزدهمین نشست هیاتمدیرهی انجمن زرتشتیان تهران دوشنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷ خورشیدی از ساعت ۱۸ و ۵۵ دقیقه آغاز شد. در این نشست که ساعت ۲۱ پایان یافت بهمن تیمساری، منوچهر باستانی، اردشیر اورمزدی و کامبیز میزانیان از هموندان هیاتمدیره باشنده نبودند.
تاریخ پست:1397/4/13 10:52«تمام شد، چکهایش را نیز گرفتیم.» این چه نوع گزارش ریاست انجمن به هیات مدیره و انجمن است؟ ادبیات و نحوه کار ریاست انجمن بسیار ابتدایی و ناشیانه است و شاید عمدا پنهانکارانه.
درود تا قبل از نشست 11 تیرماه هنوز تراز و بیلان تهیهشده به تآیید و امضای هییتمدیره نرسیده بوده! و حتی بنا به درخواستِ چکیدهی آن برای تآیید، خزانه دار اعلام میکند که بنا نبوده در این نشست تصویب شود؟! و در نهایت چگونه به تآیید همه ی هییت مدیره رسیده است؟ فکر کنیم مجمع ششم تیرماه رسمیت مییافت، چه تراز و بیلانی آنجا ارایه میشد؟ تراز و بیلانی که تآیید نداشته باشد چه فایده دارد؟ به این ماده قانون تجارت توجه کنیم، ماده ۱۳۹: هر صاحب سهم میتواند از پانزده روز قبل از انعقاد مجمع عمومی در مرکز شرکت به صورت حسابها مراجعه کرده و از ترازنامه و حساب سود و زیان و گزارش عملیات مدیران و گزارش بازرسان رونوشت بگیرد. از 15 روز قبل از مجمع گزارش بازرس نیز باید در دسترس باشد، در صورتی که در خبر آمده که بازرس فرموده ایرادهای خود را در مجمع خواهد گفت.
با درورد خدمت بازرس محترم و قدیمی انجمن ای کاش در کلیه امور انجمن مانند پرداخت کمک هزینه به انجمن یانشوران دقت نظر داشتند در صورتیکه ما اخبار و اطلاعاتی که از بازرس جدید انجمن میشنویم بسیار به روز تر و دقیق تر میباشدبا عرض پوزش این اظهار نظرها دیگر برای جامعه کمی قدیمی شده و اما ریاست محترم انجمن چکهایش را گرفتیم تمام شد واقعا جای تاسف دارد این ادبیات وبنده هم با همان ادبیات میگویم چک را گرفتی به چه حسابی گذاشتی.