انجمن موبدان تهران از برگزاری آیین واجیشت گَهنبار چهره ایاثرم گاه در بامداد آدینه ۲۰ مهرماه خبر داد.
پیرو آگاهیرسانی انجمن موبدان تهران، آیین واجیشت پیش از برآمدن آفتاب نخستین روز چَهره گَهنبار با یَزشنخوانی موبدان یزشنگر، ساعاتی پس از نیمهشب آغاز میشود. سپس با جَشَنخوان آفرینگان گهنبار از سوی گروهی از موبدان با باشندگی همکیشان، از ساعت ۶ بامداد روز اشتاد و مهرماه گاهشمار زرتشتی برابر با آدینه 20 مهرماه 1403 خورشیدی ادامه مییابد.
در پایان مراسم، با نیکاندیشی خانواده آذرگشسب به نامگانه روانشاد پرویز موبد رستم آذرگشسب از باشندگان پذیرایی میشود.
زرتشتیان با برگزاری آیین واجیشت به پیشواز گهنبار میروند. گَهَنبار از جشنهای سالیانه است که در شش هنگام یا شش چَهره و هر چهره به مدت پنج روز برگزار میشود. شش چهرهی گهنبار در باور زرتشتیان نماد آفرینش جهان و هستی از سوی پروردگار در شش گام است. شادی اهورایی در جشنهای زرتشتی، با نیایش اهورامزدا و بزرگداشت جلوههای مینوی و گیتوی آفریدگار، با دادودهش، همازوری، هبستگی به بار مینشیند و خویشکاری دلپذیر دینی زرتشتیان میشود. نام چهارمین چَهرهی گهنبار از واژهی اوستایی آیاثریمه به چم (:معنی) آغاز سرمای زمستان گرفته شده است. این گاه در باور زرتشتیان هنگامهی آفرینش گیاهان و رُستنیها از سوی پروردگار است.
یک پاسخ
هزاران هزار بار درود بر هم میهنان زرتشتی. شاد کامی وبهروزی همه ایرانیان پاک سرشت و نیک اندیشان زرتشتی پایدار و روزافزون باد