لوگو امرداد

شاه‌جمشید نودینی: خلبانی را از خیلی سال پیش در ذهن داشتم

شاه‌جمشید نودینی، جوان خلبان زرتشتی دهه هشتادی نخستین دانشجوی پرواز هواپیمای فوق سبک مرکز هوانوردی پردیس یزد است.

مرکز هوانوردی پردیس یزد که زیر نظر اسفندیار اختیاری، اداره می‌شود به تربیت خلبان می‌پردازد که شاه‌جمشید نودینی نخستین خلبانی است که از این مرکز گواهینامه پرواز گرفته است.

در پایین گفت‌وگوی امرداد را با این جوان خلبان زرتشتی می‌خوانید:

به عنوان پرسش نخست خودتان را معرفی کنید؟

شاه‌جمشید نودینی فرزند شهین جوانمردی و رستم نودینی زاده شده 15 تیرماه 1382 هستم و رشته تحصیلی من مهندسی حرفه‌ای تاسیسات مکانیکی است.

چه شد که به خلبانی علاقه‌مند شدید آیا با رشته تحصیلی شما مرتبط است؟

خیر ربطی به رشته تحصیلی من ندارد من عشق به پرواز و خلبانی را از خیلی سال پیش در ذهن خودم داشتم و کم‌کم علاقه من به پرواز زیاد شد تا اینکه یک سال و نیم پیش با پدرم این علاقه خودم را در میان گذاشتم و از او پرسیدم که آیا زرتشتیان هم می‌توانند خلبان شوند که پدرم در پاسخ داد، بله می‌شود و دکتر اختیاری خودش خلبان و کاپیتان است و این موضوع تمام شد تا اینکه به شکل اتفاقی دکتر اسفندیار اختیاری را دیدم و با وی گفت‌وگو کردم و دکتر اختیاری گفت، فرودگاه پردیس هست و من برای آموزش به آنجا رفتم.

برای اینکه به این مرحله برسید چه مدت زمان آموزش طول کشید؟

این دوره تقریبا یک سال به درازا کشید البته مشکلاتی مانند تامین سوخت وجود داشت.

مشوق شما برای خلبانی چه کسی بود؟

در اصل مشوق اصلی من پدرم بود که در اینجا از او سپاسگزارم که من را تشویق کرد و تنها نگذاشت و همیشه برای پیشرفت من را تشویق می‌کرد.

کجا آموزش دیدید؟

در فرودگاه هوانوردی پردیس یزد آموزش دیدم.

در بیشتر فیلم‌ها دیده می‌شود که پس از پرواز تکی خلبان سطل آب بر روی وی خالی می‌کنند این به چه معنا است؟

این یک سنت قدیمی است زمانی که خلبان به‌تنهایی پرواز می‌کند که به آن پرواز سلو می‌گویند چون بار نخست است که تنها پرواز می‌کند و استرس زیادی دارد پس از پرواز سطل آبی را روی او خالی می‌کنند تا تمام استرس وی از بین برود و همچنین این جشنی برای وی به‌حساب می‌آید.

مشخصات هلیکوپتر و مدرک را هم بفرمایید.

به این وسیله که در فیلم می‌بینید و برای آموزش استفاده می‌شود جایروکوپتر یا جایرو پلن می‌گویند. این وسیله پرنده بیشترین  ارتفاعی که می‌تواند پرواز کند 10.000فیت یا پا هست و به شکل میانگین بین 500فیت تا 1000فیت بالا می‌رود. همچنین بیشینه سرعتی هم که می‌تواند  داشته باشد 110مایل است که به شکل میانگین بین 50 تا 65 مایل  ما با آن پرواز می‌کنیم و  قابل بیان است که هر یک مایل دو کیلومتر است.

اگر خواستید از اساتید خود نام بیاورید.

در اینجا از دکتر اسفندیار اختیاری که این مجموعه آموزشی را راه‌اندازی کردند سپاسگزاری می‌کنم از کاپیتان ثابتی استادم از آقای ترکمن مسوول فنی و همچنین از رشید شهرت، کامبیز استادمهری و کاظمی‌فرد که در پشت پرده زحمت‌های زیادی کشیدند و از همه‌ی دوستانم سپاسگزارم.

1 20 2 20 3 18 4 17 5 18 6 16 7 17 8 16

 

فرتور رسیده است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

3 پاسخ

  1. با درود ،بهترین شادباش ها پیشکش شاه‌جمشید نودینی باد . برایش بهترین ها را ارزو دارم . دست دکتر اسفندیار اختیاری هم سبز باد که این امکان را اماده کرده .
    شادی و تندرستی همگان روزافزون باد

  2. با شادباش فراوان . افتخار جامعه زرتشتیان باشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-28