لوگو امرداد

سفیران نیکاراگوئه و کره جنوبی در جشن سده‌ غارموزه وزیری

معرفی جشن باستانی سده و بهمنگان در غار موزه وزیری با حضور سفیران نیکاراگوئه و کره‌جنوبی برگزار شد.

آیین جشن باستانی سده و بهمنگان  ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ ( 30دسامبر ۲۰۲۵) به کوشش غارموزه‌ی وزیری و ایکوم ایران و همکاری انجمن همگرایی، با حضور افتخاری رامون البرتو مونکادا کولیندرس، سفیر نیکاراگوئه و کیم جونپیو، سفیر کره‌جنوبی در غارموزه وزیری برپا شد.

این برنامه فرصت مناسبی برای آشنایی با آیین‌ها و جشن‌های کهن ایرانی فراهم آورد، با بازدید سفیران از غارموزه‌ی وزیری آغاز شد. سپس آقای سامان صادقی‌نیا، با اجرای موسیقی سنتی برای آشنایی سفیران به معرفی سازهای ایرانی پرداخت. پس از آن، احمد محیط طباطبایی،  فرنشین (:رییس) ایکوم درباره‌ی تاریخچه و اهمیت جشن سده سخنرانی کرد.

در ادامه، گروهی از کودکان که پیش از این به منطقه حفاظت‌شده رفته و به مراقبت از چهارپایان پرداخته بودند، به برنامه پیوستند. جشن بهمنگان که پیوند مستقیمی با چهارپایان دارد، با حضور این کودکان و خانواده‌ها، ابعادی تازه از آن بازگو شد. این بخش از برنامه در دو بخش کودک و بزرگسال برگزار شد و آرمان اصلی آن آشنایی کودکان و خانواده‌ها با آیین‌های سده و بهمنگان بود.

در بخش ویژه کودکان، هنرمندان با استفاده از قصه‌گویی و آموزش هنرهای دستی با مواد بازیافتی، نقاشی و هنربازیافت، کودکان را با جشن باستانی سده آشنا کردند.

در ادامه، دکتر محیط طباطبایی و دکتر کریمیان سردشتی، فرنشین هیات‌مدیره انجمن همگرایی، درباره‌ی مفاهیم و تاریخ جشن سده سخنرانی کردند.

در بخشی دیگر از برنامه فاطمه رضایی، ایده‌پرداز و طراح نمادهای جشن‌های ایرانی به بیان جزییات سفره بهمنگان، آیین‌ها و رسوم ویژه این جشن پرداخت.

در دنباله راما  هوشمند وزیری، مدیر غارموزه وزیری نیز در این آیین با خوشامدگویی به مهمانان، از حضور آن‌ها سپاسگزاری کرد.

آیین معرفی جشن سده و بهمنگان با برنامه‌های نقالی، شاهنامه‌خوانی، حافظ‌خوانی کودک  و بزرگسال و موسیقی زنده ادامه یافت. یکی از بخش‌های ویژه‌ی این برنامه افروختن آتش جشن سده همراه با دف‌زنی، نقالی و موسیقی با همراهی باشندگان بود.

برنامه با پذیرایی از مهمانان با آش و کیک زادگان بهمن‌ماه و جشن بهمنگان به پایان رسید.

غارموزه‌ی وزیری، نخستین غارموزه خصوصی ایران است که آثار آن با بهره‌گیری از مواد بازیافتی و دورریختنی ساخته شده‌ است. این موزه‌ی دیدنی و بی‌مانند در دل لواسان جای دارد.

زنده‌یاد استاد ناصر هوشمند وزیری، از تندیس‌سازان برجسته‌ی ایرانی، این موزه را با هزینه شخصی خود در سال ۱۳۸۴ خورشیدی، راه‌اندازی کرد.

1 7

کودکان درمنطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی حیوانات3 6

راما هوشمند وزیری (فرزند زنده‌یاد ناصر هوشمند وزیری)، رامون البرتو مونکادا کولیندرس، سفیر نیکاراگوئه و کیم جونپیو، سفیر کره‌جنوبی

2 9

4 6 5 6 6 5 7 5

سامان صادقی‌نیا، نوازنده و مدرس تار

8 5

9 5 10 5

احمد محیط طباطبایی،مدیر ایکوم ایران11 5 12 5 13 5 14 4

15 4

16 5

فاطمه رضایی، ایده‌پرداز جشن‌های ایرانی

17 4

صبا صباغ‌ها، مجری کودک

18 4

19 3

شکوفا محمدی نوازنده ساز باران و حافظ‌خوانی پارمین رهبری

20 2

ساخت کارهای دستی با مواد بازیافتی

21 4

آشنایی کودکان با جشن سده با داستان‌های پیدایش آتش

22 1

نادر کریمیان سردشتی، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه23 1

پیشکش لوح تقدیر به راما هوشمند وزیری

24 1 25 1

26 1

استاد عباس به‌منش، نقال و شاهنامه‌خوان

27 1

28 1

29 1

روشن کردن آتش جشن سده همراه با نقالی استاد به‌منش  و دف‌نوازی مریم پورغلامی و پارمین رهبری

30 2

32 1

زادروز بهمنی‌ها

31 1

35

فرتور رسیده است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

3 پاسخ

  1. روح استاد وزیری عزیز شاد و ان شالله سلامت و پایدار نگه داره خانم استاد راما وزیری که راه پدر ادامه میدهد و همیشه یادشان را گرامی میدارد….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-28