پریچهر بزرگی چمی بهعنوان معاونت ارزی بانکی در نشست اتاق بازرگانی به مجموعه قوانینی اشاره کرد که هر بازرگان باید از آن آگاه باشد.
بنابر گزارش اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران، در این نشست به نکاتی از سوی سخنران اشاره شد که یک بازرگان برای بستن قرارداد داد با فروشنده یا خریدار بایسته است این مقرارت خاص را رعایت کند.
پریچهر بزرگی چمی سخنران این نشست در سخنان خود اشاره کرد که در ایران مقررات به دو بخش تقسیم میشود: مقررات بینالمللی و مقررات داخلی.
بخش نخست، مورد مقررات بینالمللی است. این مقررات را اتاق بازرگانی بینالمللی Icc International chamber of commerce که در سال ۱۹۱۹ در پاریس تشکیلشده است. پریچهر بزرگ چمی درباره این مقررات افزود، این قوانین هر از چند گاهی در قالب نشریههایی که نام برخی از معروفترین آنها در پایین آورده شده است، برای آسانسازی امور کسبوکار و تجارت بازنگری و نشر داده میشود.
نشریههایی مانند:
۱. اینکوترمز ۲۰۲۰ (در مورد ترمهای حمل صحبت میکند)
۲. نشریه UCP600 uniform customs and practice for documentary credit 2007) revision (در مورد قوانین و اصطلاحات مربوط به روش پرداخت بهصورت اعتبار اسنادی صحبت میکند.)
۳. نشریه ISBP Internationa Standard Banking Practice(که به بررسی اسناد بهموجب ucp600 انجام میشود)
۴. نشریه (URC522 (Uniform Rules for Collection) که در مورد وصولیها صحبت میکند.
وی افزود، لازم به گفتن است اعداد انتهای هر علامت اختصاری شماره نشریه و آخرین دستورالعمل را مشخص مینماید.
بخش دوم، مقررات بخش داخلی که برای واردات است و از سوی بانک مرکزی و بر اساس سیاستهای داخلی نگاشته میشود و تغییرات در آن بسیار است. این قوانین به نام مجموعه مقررات ارزی در سایت cbi.ir بانک مرکزی در دسترس است.
این مقررات به هفت بخش تقسیمبندی شدهاند که هر بخش در خصوص یکسری از مقررات ارزی به شرح زیر صحبت میکند:
۱. بخش نخست_ واردات کالا و خدمت
۲. بخش دوم _ حملونقل کالا، بیمه و بازرسی
۳. بخش سوم -خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بینالملل
۴. بخش چهارم- تسهیلات ارزی
۵. بخش پنجم -دستورالعمل تامین مابهالتفاوت ریالی نرخ ارز پرداختهای تعهدات ارزی
۶. بخش ششم- عملیات ارزی شعب و واحدهای بانکهای مناطق آزاد تجاری و صنعتی، اقتصادی کشور و واحدهای بانکهای ایرانی خارج از کشور
بخش هفتم – نحوه رسیدگی به تعهدات ارزی ناشی از واردات کالا
اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران در ادامه گزارش خود افزود، پس از گفتوگو با پریچهر بزرگی به دلیل اهمیت قوانین بازرگانی برای اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران و هموندان آن، وی پذیرفت که در نشستهای بعدی تمام موارد بیانشده در بالا را در نشستههای جداگانه با شرح کاملتر توضیح دهد.
این نشست روز آدینه دوم خردادماه ۱۴۰۴ از ساعت ۱۶ در اشکوب بالایی تالار ایرج، محل برگزاری نشستهای انجمن زرتشتیان تهران برگزار شد.
فرتور رسیده است.
6744