لوگو امرداد
گزارش تصویری از

کارهای انجام شده در آرامگاه قصر فیروزه تهران

بامداد آدینه سوم اسفندماه 1403 با هماهنگی که امرداد با هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه برای تهیه گزارش انجام داده بود، به آنجا رفتم. فیروز خسرویانی هموند و دبیر هیات‌اجرایی قصر فیروزه تهران در این روز گزارشی از کارهای انجام‌شده در شش ماه دوم سال 1403 را در اختیار امرداد گذاشت.

در زیر شرح کامل این کارها را می‌توانید بخوانید:

بهینه‌سازی محوطه ورودی به تالار استاد

1 12 1

فیروز خسرویانی، دبیر هیات‌اجرایی قصر فیروزه تهران نخست درباره بهسازی محوطه جلوی ساختمان استاد به امرداد این‌گونه گفت:

آب جلوی دَرِ ورودی تالار استاد جمع می‌شد و شوند این بود که مردم با پای خیس به درون تالار بروند. برای رفع این مشکل نخست آسفالت‌کار آوردیم تا جلوی ورودی تالار استاد را آسفالت کنیم که هزینه این کار برای 160 مترمربع تقریبا 80 میلیون تومان برآورد شده بود. برای حل این مشکل بابک شهریاری، رابط هیات‌اجرایی قصر فیروزه با انجمن زرتشتیان تهران، راه‌کاری داد و جلوی ورودی با هزینه‌کرد یک‌میلیون و 700 هزار تومان آب‌راه ساخته و روی آن با توری پوشش داده‌شده است. با شیب مناسبی که ایجاد کردیم آب به درون جوی و به سمت درختان روان می‌شود. طرح آب‌راه از مهندس شهریاری بود و من اجرا کردم.

بازسازی آب‌سردکن‌ها

1 13 1

دبیر هیات‌اجرایی قصر فیروزه درباره بازسازی آبسردکن‌ها این‌گونه گزارش داد: آب‌سردکن‌های ضایعاتی بودند و در باغ فیروزه شاهرخ به شکل کاملا اسقاطی رها شده بودند. هیات‌اجرایی این دو آبسردکن را با هزینه انجمن زرتشتیان تهران و با کوشش خداداد ظهرابی بازسازی کرده است. تعمیرات شامل موتور و کنداکتور و راه‌اندازی آن بوده تا این دو آب‌سردکن‌ در دسترس همکیشان قرار بگیرد و از آن‌ها استفاده کنند. یکی از این آب‌سردکن‌‌ها پشت یادمان شهدا قرار دارد و دیگری در پایان خیابانی که به سمت آرامگاه درگذشتگان می‌رود قرار داده‌شده است.

بازسازی یادمان شهدا

1 14 1

مورد بعدی که فیروزخسرویانی گزارش داد درباره بازسازی یادواره شهدا بود. وی گفت تمام سنگ‌های دور و کف آن خراب‌شده بود. سنگ‌ها برداشته و دوباره بازسازی و نصب شد. تمام این بازسازی با هزینه انجمن انجام‌شده است.

ساخت حصار دور باغچه

بنابر گزارش دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه، برای ساخت حصار دور باغچه پشت یادواره شهدا، 15 روز پیش که شهرداری تهران در حال زیباسازی شهر بود وی با آن‌ها گفت‌وگو کرده و آن‌ها را به آرامگاه آورده است. چوب‌های موردنیاز ساخت حصار را نیز وی تهیه کرده و با کوشش خود این کارانجام شده است. دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصرفیروزه هدف از این کار را  زیباسازی محوطه دانست. وی همچنین افزود، این هیات تصمیم دارد استخر کوچکی که داخل این حصار قرار دارد را بازسازی کند و اگر نیک‌اندیشان کمک کنند که سپاسگزار خواهیم بود. وی تاکید کرد که نیک‌اندیشان تاکنون هم کمک کردند. فیروز خسرویانی در ادامه افزود هیات‌اجرایی قصد دارد این استخر را بازسازی و عایق‌بندی و دورتادور آن را گُل‌کاری کند. وی افزود برای فضای سبز محوطه از گیاهانی که زیر سایه درختان کاج قابل رشد باشند استفاده خواهد شد.  همچنین قصد داریم این استخر کوچک را به شکل آب‌نمای زیبایی بازسازی و رنگ‌آمیزی کنیم.

همچنین فیروز خسرویانی پیشنهاد روانشاد موبد کورش نیکنام که سفارش کرده بود به‌جای خرید تاج‌گل و آوردن آن به آرامگاه هزینه آن را برای کاشت گیاهان دایمی در آرامگاه دهش کنند را پسندید و افزود در روز خاکسپاری آن روانشاد کارت‌خوان آوردیم و همکیشان علاقه‌مند همان‌جا کارت کشیدند و دهش خود را به آرامگاه پیشکش کردند. وی ادامه داد در آن روز بیشتر از پنج‌میلیون تومان کمک جمع‌آوری شد. نیک‌اندیشانی که بنابرخواست آن روانشاد در آن روز کارت کشیدند، دهش آن‌ها به شکل امانت جمع‌آوری شده و اکنون‌که فصل گل‌کاری است درون این حصار تمیز خواهد شد و با کاشت شمشادها و گل‌های گوناگونی که زیر درخت سرو ماندگار باشد فضایی سبزی را ایجاد خواهیم کرد. وی افزود چه خوب است که همکیشانمان این روند را ادامه دهند و به‌جای آوردن تاج‌گل با استفاده از کارت‌خوان پول آن را برای کاشت درخت و گیاه دهش کنند تا با همین پول‌های دهش شده درختان ماندگاری که با خاک و محیط آرامگاه سازگار باشد کاشته شود.

نصب کولرگازی برای پاکشورخانه

1 16 1

1 17 1

1 18 1

1 19 1

دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه درباره گزارش کارهای انجام‌شده در پاکشوخانه به امرداد این‌گونه گفت:

برای این مکان کولرگازی به نامگانه روانشادان شهریار فرودخرمشاهی و سیمین‌دخت اردشیر میدیوزرم از دهش فرزندان آن‌ها خریداری و کار گذاشته شد. چون در تابستان که فریدون رویین‌تن پاکشوی مرد و پاکشوی بانوی آرامگاه که بسیار زحمت می‌کشند گفتند، در درون پاکشوی‌خانه هوا بسیار گرم و دم‌دار است. نخست کولرآبی گذاشتیم که پاسخگوی خنک کردن محیط داخل نبود. من این دغدغه را با فامیل در میان گذاشتم و با نیک‌اندیشی فرزندان خرمشاهی به نامگانه پدر و مادرشان این کولرگازی خریداری و نصب شد. اکنون هوای داخل پاکشو‌ی‌خانه بسیار خوب شده است.

پیش‌تر گفته‌شده بود دستگاه اتوماتیک پاک‌شوی نصب‌شده است آیا از آن استفاده می‌شود؟

بله دستگاه را داریم ولی دستگاه مشکلات خود را دارد. تنها مشکلی که برای شستن درگذشته داریم این است که باید لباس درگذشته را از تنش خارج کنیم، پس از شست‌وشو سدره و شلوار تن روانشاد کنیم. با شستن درگذشته مشکلی نداریم. چون شیر آب و شامپو داریم و شستشو انجام می‌شود، ولی کفن کردن و سدره و شلوار بر تن درگذشته پوشاندن مشکل است. دستگاه تنها می‌شویَد. درآوردن و پوشاندن لباس بخش مهم و سخت کار است. سنگینی درگذشته و دست‌تنها بودن پاکشوی تنها مشکل اینجا است. دستگاهی در مشهد ساخته‌شده که کاملا اتوماتیک است. پیگیر شدیم ولی هزینه خرید آن بسیار بالاست.

* در پاکشو‌ی‌خانه اکنون یک دستگاه بالابر نصب‌شده که کار جابجایی درگذشته برای درآوردن لباس و پوشاندن سدره و شلوار را راحت کرده است.

نصب نماد فروهر بر روی دیوار تالار اوستاخوانی

1 15 1

دبیر هیات‌اجرایی درباره دو نشان فروهری که بر روی دیوار سنگی سبزرنگ دو طرف دَرِ ورودی تالار اوستاخوانی نقش بسته است چنین گفت: مهرداد کیانشاهی این نمادها را طراحی و با هزینه خودشان اجرا کرده است. با این کار یک آراستگی و زیبایی به این مکان داده‌شده است. وی همواره یاری‌رسان هیات‌اجرایی بوده است.

انبار دپوی چوب خوراک آتشکده تهران

1 20 1

1 21 1

1 22 1

دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه به انبار آهن و چوب که در آن چوب‌های خوراک آتش آتشکده تهران در آن انبار و نگاهداری می‌شود اشاره کرد و از گسترش این انبار و کارهای انجام‌شده در آن گزارش داد.

فیروز خسرویانی دراین‌باره گفت: انبار چوب را سال گذشته درست کردیم. چون مقدار چوب آورده شد زیاد بود و انبار نخستین گنجایش نگاه‌داری محدودی کنده را داشت برای همین انبار را تا جلوی در ورودی که تازه ساخته‌شده و دارای سقفی با ایرانیت است گسترش دادیم.

در کنار انبار چوب دیوار ریخته‌ای بود. از فیروز خسرویانی درباره این دیوار نیز پرسش شد که وی گفت: این دیوار خانه‌های است که پیش‌تر برای انجمن بود. وآن‌ها را تخریب کرده و تمام موزاییک‌های آن را کناری روی‌هم چیده بودند. برای موزاییک کردن کف انبار چوب که خاکی بود از آن‌ها استفاده کردم. بدین شکل در هزینه موزاییک صرفه‌جویی شد و تنها پول بنا داده شد است. اکنون انبار آهن و چوب‌ از هم جدا هستند.

گزارش استخر

1 23 1

1 24 1

فیروز خسرویانی درباره استخر بزرگی که کنار انبار چوب است به خبرنگار امرداد چنین گفت: اگر این استخر بازسازی شود زیست‌بوم (:اقلیم) اینجا دگرگون می‌شود. برابر محاسبه‌ای که شده پس از بازسازی حدود یک ماه تا یک‌ماه‌ونیم زمان خواهد برد تا این استخر کاملا پر شود. وی اشاره کرد، گذشتگان ما این فکر را کردند و این استخر را برای آیندگان ساختند. اگر ما می‌خواستیم از صفر کار ساخت استخری به این بزرگی را آغاز کنیم با توجه به هزینه گودبرداری و دیوارسازی هزینه بالایی برای ما در پی می‌داشت، ولی اکنون ما این استخر داریم و تنها می‌خواهیم با عایق‌کاری آن را بازسازی و آبگیری کنیم تا بتوانیم در زمستان که مصرف بالای آب نداریم آب اضافی را در این استخر بریزیم تا برای تابستان به‌راحتی آب برای آبیاری درختان در اختیار داشته باشیم.

فیروز خسرویانی در ادامه گفت اگر نیک‌اندیشان با دهش خود یاریگر ما شوند با توجه به نظر کارشناس با استفاده از بابکت یا لودر کوچک برای خاک‌برداری و برطرف کردن قسمت‌های برنده و کوبش کف می‌توانیم این استخر را با پوشش ژیوممبران یا نمد سیمانی درست کنیم.

درست کردن خیابان

1 25 1

دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه گزارش داد، انتهای خیابانی که به‌سوی مزارها می‌رفت پیش‌ازاین بسته بود و دور زدن ماشین‌ها سخت بود. آن را باز کردیم که مسیر رفت‌وبرگشت ماشین برای همکیشان زرتشتی که مشکل تردد به شکل پیاده را دارند راحت باشد؛ پایان مسیر را باز کردیم و نیمکت‌ها را جابه‌جا کردیم و خیابان را صاف کردیم تا ماشین برای برگشت بتواند دور بزند.

ساختمان پارسایی

1 26 1

ساختمان پارسایی پیش‌ترازآن به‌عنوان انبار ابزار و ملزومات استفاده می‌شد. اکنون آن را تمیز، رنگ‌آمیزی و مرتب کردیم. زمانی که تالار استاد در حال ساخت بود از این ساختمان به‌عنوان تالار سخنرانی بعد از آیین خاکسپاری درگذشته استفاده می‌شد. بعضی از همکیشان برای آیین پس از خاکسپاری به این ساختمان می‌آمدند و برخی دیگر هم در فضای باز آیین سخنرانی را برگزار می‌کردند. پس‌ازآن انجمن زرتشتیان تهران با کشیدن لوله گاز و نصب بخاری گازی و فراهم کردن تختخواب و ملزومات خواب برای آشپزهایی که شب درگذشت اشو زرتشت در آرامگاه می‌مانند و در پخت آش درگذشت اشو زرتشت همازوری دارند، مکان استراحتی را برای آن‌ها فراهم کرد. نیک‌اندیش اشکان جهانیان کلا با هزینه خودشان لوازم موردنیاز برای برق‌کشی را خریداری و خویشکاری نصب و سیم‌کشی برق این ساختمان را خودش انجام داد. لوله‌کشی گاز و نصب بخاری این سالن با هزینه انجمن زرتشتیان تهران انجام‌شده است. تختخواب‌ها نیز با هزینه انجمن بوده که از پذیرشگاه پارسایی به اینجا آورده شده است. برادران جمشیدی که ساکن تهران و یزد هستند، در پخت آش هرساله همازوری دارند پیش از آماده‌سازی این مکان برای استراحت به داخل ماشین خود می‌رفتند و با بخاری ماشین خود را گرم می‌کردند. با توجه به این که به آن‌ها در آن شب سخت می‌گذشت برای همین اینجا را آماده کردیم.

دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه از مهرداد خسروی، تولید کننده لوازم یکبار مصرف بیمارستانی، که در روز درگذشت اشوزرتشت همکاری کرده و روبالشی، روتشکی یکبارمصرف و نیز  کلاه یکبارمصرف برای آشپزهایی که در روز درگذشت اشوزرتشت آنجا بودند سپاسگزاری کرد.

تالار استاد

1 36 1

1 27 1

تالار استاد جایی است که همکیشان پس از خاکسپاری درگذشته خویش برای سخنرانی به این تالار می‌آیند. فیروز خسرویانی درباره دهشمند سیستم صوتی تالار استاد گفت: کل سیستم صوتی را خانواده روانشاد دکتر فیروزبخش به نامگانه دکتر بهرام فیروزبخش و همسرشان دهش کردند و با این دهش به هیات‌اجرایی قصر فیروزه یاری رساندند.

وی در پاسخ پرسش امرداد که دلیل چیدمان صندلی‌ها به این سمت چیست و اینکه چرا صندلی‌ها به سمت در ورودی چیده شده پاسخ داد: دلیل خاصی ندارد تنها دلیل این است که در ورودی پشت کوچک است و از پشت باید پذیرایی انجام شود و در حین سخنرانی با آمدن چای به داخل ممکن بود حواس باشندگان و سخنران پرت شود برای همین صندلی‌ها را این‌گونه قراردادیم. نخست قرار بود یک میز پذیرایی انتها تالار قرار بگیرد و پذیرایی در آنجا صورت پذیرد ولی به نظر جالب نبود. البته هرکه بخواهد می‌تواند از در پشتی وارد شود.

1 35 1

وی سپس به سطل‌های سورمه‌ای رنگ جلوی تالار استاد و گوشه و کنار آرامگاه اشاره کرد و افزود این سطل‌ها از سوی یک نفر خیراندیش به مهرداد کیانشاهی برای استفاده در آرامگاه پیشکش شده است.

1 2 7

1 3 4

فریدون رویین‌تن، سرپرست آرامگاه به فیروز خسرویانی گزارش داد که آرامگاه  نزدیک به 400 یا 500  نهال درخت سرو شیراز که قرار است پای مزارها کاشته شود نیاز دارد. نخست 100 عدد آن را نیک‌اندیش اشکان جوانمردی به‌مانند هرساله دهش کرده است و 200 عدد دیگر را نیک‌اندیشی دیگری دهش کرده است و اکنون به 200 نهال دیگر نیاز داریم.

هم‌زمان با تهیه این گزارش نیک‌اندیش دیگری تهیه 100 عدد نهال و نیک‌اندیش اشکان جوانمردی دهش 100 عدد دیگر از نهال را پذیرفتند.

فیروز خسرویانی در ادامه گفت اشکان جوانمردی هرساله در کاشت درخت و با نیک‌اندیشی‌های دیگر در آرامگاه قصر فیروزه هیات‌اجرایی را همیاری می‌کند.

دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه همچنین از فریدون یکتا، که لوازم مورد نیاز آرامگاه را مانند بیل، کلنگ، دسته‌بیل، شن‌کش و تِی به آرامگاه دهش کرده یاد کرد و افزود فریدون یکتا همواره یاریگر آرامگاه است.

1 28 2

فیروز خسرویانی همچنین ادامه داد ظرف‌شویی کنار در ورودی آرامگاه از سوی نیک‌اندیش جمشید فرجودی به مبلغ 18 میلیون تومان ساخته و پیشکش شده است.

دبیر هیات‌اجرایی از تصمیم خود برای ایجاد موزه در آرامگاه خبر داد. به گفته وی هدف از ایجاد موزه این است که نسل امروز، گذشتگان خود را فراموش نکنند و از کارهای که آن‌ها انجام دادند و یادگارهای که آن‌ها برجای گذاشته‌اند آگاهی یابند. فیروز خسرویانی برای نمونه گفت می‌دانم که چندین کتاب اوستا داریم و می‌خواهم با ایجاد موزه آن کتاب‌ها را در آنجا نگاه‌داری کنم.

کارهای انجام‌شده در آشپزخانه

1 32 1

شعله برگردان و لوله‌کشی گاز آشپزخانه

1 34 1

لوله‌‌‌کشی شیر آب تا بالای سماورها

1 33 1

فیروز خسرویانی در ادامه گزارش کارهایی که در این شش ماه در آرامگاه قصر فیروزه انجام‌شده است گفت: در سالیان گذشته زمانی که برنج را در آش می‌ریختند تا آش پخته شود روی سر دیگ ماسه و زغال می‌ریختند. همین باعث آلودگی و کثیفی هوای داخل آشپزخانه می‌شد و برای آشپزها ایجاد مزاحمت می‌کرد. همچنین هنگام باز کردن در دیگ و بیرون بردن آش بسیار سخت بود. اکنون از شعله برگردان استفاده می‌شود که این شعله برگردان‌ها از سوی مهرداد شیرویا و سیروس شهریاری خریدار شده است. همچنین لوله‌کشی گازهای زردرنگ و نصب این شعله برگردان‌ها از سوی این دو تن انجام‌شده است. تمام اجاق‌های گاز شیرهای آن عوض و دریل کاری و سوراخ‌های گاز آن‌ها باز شده است و اکنون اجاق‌ها کاملا بازسازی‌شده‌اند به این شکل امسال بهره‌وری خوبی دانشتیم. مهرداد شیرویا و سیروس شهریاری بسیار به آرامگاه کمک کردند و آشپزخانه را درست کردند حتا لوله‌کشی آب را تا بالای سر سماور آوردند که با شلنگ راحت بتوان سماورها را پر کرد.

هزینه این کارها را انجمن زرتشتیان تهران داده است و کار نصب و اجرا را مهرداد شیرویا و سیروس شهریاری انجام دادند.

دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه در ادامه گزارش و نام بردن از نیک‌اندیشان افزود، خدابخش معاونت از یک نیک‌اندیش دو عدد کتری و دو عدد قوری دریافت کرده که نیک‌اندیش آن‌ها را پیشکش آرامگاه کرده است.

همچنین دو عدد یخچال که یکی از سوی ایرج رستمی برای مصرف آرامگاه پیشکش شده و یخچال دیگر نیز از سوی نیک‌اندیش دیگر به اتاق کارگران پیشکش شده است.

بازسازی صندلی آدریان یوسف‌آباد

در ادامه دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه از بازسازی صندلی‌های آدریان یوسف‌آباد گزارش داد. وی در ادامه افزود تعداد 50 عدد صندلی ارج قدیمی در آدریان یوسف‌آباد وجود داشت که برای تعمیر به اینجا آورده، بازسازی، رنگ‌آمیزی و دوباره به آدریان یوسف‌آباد بازگردانده شدند. البته نیمی از صندلی‌ها اسقاطی بود که در انبار آرامگاه دپو شدند.

1 31 1

1 30 1

فیروز خسرویانی درباره فریدون رویین‌تن سرپرست آرامگاه نیزگفت: فریدون رویین‌تن برای آرامگاه بسیار زحمت می‌کشد. رویین‌تن توانست با ساخت جوی آب، و وصل آن به جوی اصلی بیرون آرامگاه، از آبی که در زمان بارندگی در جوی اصلی بیرون آرامگاه روان می‌شود، آب را به داخل آرامگاه آورده و با آن درختان را آبیاری کند. وی همچنین از بابک شهریاری رابط بین هیات‌اجرایی آرامگاه و انجمن زرتشتیان تهران که همیشه همیار هیات‌اجرایی است سپاسگزاری کرد. دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه همچنین از هموندان هیات‌اجرایی، موبد هرمز خسرویانی، فرزاد خادم و رشید مژگانی سپاسگزاری کرد. وی افزود انجمن زرتشتیان تهران ‌همیشه ازلحاظ مالی این هیات را پشتیبانی کرده است و البته اگر همت نیک‌اندیشان نبود بسیاری از کارهای روی زمین می‌ماند و از آن‌ها برای این همکاری سپاسگزاریم.

قنات

فیروز خسرویانی درباره قنات آرامگاه قصرفیروزه چنین گفت: آب قنات آرامگاه شوربختانه براثر خشک‌سالی که فراگیر هم است کم شده. همچنین عواملی هم در مسیر قنات باعث تشدید این کم‌آبی شده است. اکنون آرامگاه به کم‌آبی برخورده، مهردادکاویانی برای برطرف کردن این مشکل و بازسازی قنات در طول 10 ماه  گذشته  کوشش بسیاری کرده است که از وی سپاسگزارم. نامه‌هایی از مکان‌ها و سازمان‌های مختلف برای سپاه گرفته شده تا به ما پروانه بازدید از قنات را دادند و توانستیم برای بازدید فنات برویم. اکنون قنات به مرحله‌ای رسیده است که می‌توانیم مشکل را پیدا کنیم. کارشناس آوریدم و تصمیم داریم چندکارشناسان دیگر هم بیاوریم. البته تصمیم داریم کارشناس قنات بیاوریم نه مغنی چاه‌کن و قرار بر این است چند قنات کار از اصفهان، یزد و کرمان‌ هم برای بررسی قنات بیایند تا پس از بازبینی قنات برآورد هزینه را بدهند و مشخص کنند این قنات با چه هزینه و چند متر کندن به آب می‌رسد. آیا این کار امکان‌پذیر است. از دید من 90 درصد امکان‌پذیر است. با زنده کردن قنات و سرازیر شدن آب این قنات، آنگاه آب به سمت آرامگاه سرازیر خواهد شد. انجمن هم همکاری زیادی را با هیات‌اجرایی داشته است و هزینه کارشناسی را به هیات‌اجرایی داده و مهردادکاویانی برای بازسازی قنات کوشش می‌کند و پیگیر کاراست. امیدوارم تا پیش از تابستان این کار انجام شود.

درخواست برای بازسازی سرویس بهداشتی

1 37 1

فیروز خسرویانی درباره بایستگی بازسازی سرویس بهداشتی گفت: کاشی‌ها چسب خورده و لوله‌ها دایما می‌گیرد و مشکل دارد. هزینه بازسازی آن نسبتا زیاد است و هزینه باسازی را حدود 450 تا 500 میلیون تومان تخمین زدیم. سرویس بهداشتی نیاز به بازسازی اساسی مانند تعویض لوله‌ها، کاشی‌کاری و سرامیک و تعویض چشمه‌ها و نوسازی درها دارد. در کل باید یک بازسازی کامل انجام شود.

دبیر هیات‌اجرایی درباره بایستگی این کار این‌گونه گفت: این آرامگاه آبروی هازمان ما است. چون تنها مکانی است که گذر همکیشان قطعا به اینجا خواهد افتاد. شاید همه زرتشتیان به‌جاهای دیگر کمتر بروند و یا اصلا نروند ولی همه سرانجام به آرامگاه مسیرشان می‌افتد، حتا از شهرستان‌های دیگر هم برای خاکسپاری خویشان خود به اینجا می‌آیند. برخی مواقع غیر زرتشتیان مانند مسلمانان هم برای خاکسپاری اشخاص نامدار آمده‌اند. به این شوند آرامگاه قصرفیروزه تهران مانند ویترین جامعه زرتشتی است و خوب است یک سرویس بهداشتی آبرومندی داشته باشیم. البته می‌دانم کسی اینجا به نامگانه درگذشته خود این کار را نخواهد کرد ولی اگر همکیشان برای بازسازی این سرویس بهداشتی دهش کنند پس از سال نو کار بازسازی آغاز خواهد شد. انجمن بودجه‌ای برای این کار ندارد و اگر دهشمندان کمک کنند بسیار خوشحال خواهیم شد. انجمن به خاطر اینکه باید هزار کار با اولویت بالاتر را انجام دهد و چاره‌ای هم ندارد ممگن است نتواند بودجه را فراهم کند پس سرعت انجام کار با یاری دهشمندان بیشتر است.

ارایه برنامه‌های برای باغ فیروزه شاهرخ

فیروز خسرویانی درباره برنامه‌هایی که هیات‌اجرایی برای این باغ دارد چنین گفت: قصد داریم این باغ را ‌به گونه‌ایی درست کنیم که از آن به‌عنوان تفریحگاه همکیشان در شرق تهران استفاده شود. قصد داریم در این باغ رفت‌وآمد صورت بگیرد و همکیشان زرتشتی بیایند و از این مکان استفاده کنند. انجمن زرتشتیان تهران مجوز انجام این کار را به ما داده است، اما پیش از آن باید این مکان آماده و مرتب شود. این کار هزینه‌بر است. انجمن زتشتیان تهران از لحاظ مالی در تنگنا قرار دارد. اگر کسی بخواهد به نامگانه کار بازسازی اینجا را بر دوش بگیرد ما با آغوش باز استقبال می‌کنیم. برای این کار اگر کسی طرحی داشت استقبال می‌کنیم. با شماره 09121863886 دبیر هیات‌اجرایی آرامگاه تماس بگیرد و طرح خود را در میان بگذارد.

فیروز خسرویانی از سوی بابک شهریاری رابط انجمن زرتشتیان تهران با آرامگاه قصر فیروزه، درباره پرداخت دهش‌هایی که مردم به شکل نقدی و غیر نقدی انجام می‌دهند گفت: تنها شماره‌حسابی که برای کمک‌های نیک‌اندیشان رسمیت دارد شماره‌حساب ۷۴۶۶ ۵۴۶۵ ۳۳۷۷ ۶۱۰۴ بانک ملت به نام رشید مژگانی، حسابدار هیات‌اجرایی آرامگاه قصر فیروزه است که نیک‌اندیشان کمک خود را به هر نیتی که دارند به این شماره‌حساب یا حساب انجمن زرتشتیان تهران واریز کنند و از ریختن پول به حساب‌های دیگر پرهیز و نیت خود را مشخص کنند و به فیروز خسرویانی دبیر هیات‌اجرایی اعلام کنند.

پرسش و پاسخ

  •  پیدا نکردن مزار درگذشته خودش از مشکلات است. آیا تارنمایی در دست ساخت دارید که بتواند موقعیت مزار درگذشته را به ما نشان بدهد؟

این دردل من است. تارنمایی به همین منظور از سوی کانون دانشجویان زرتشتی طراحی‌شده بود و به دستمان رسید اما ناقص بود. می‌خواستیم کارهایی انجام دهیم که دبیر کانون تغییر کرد. با تغییر دبیر، کانون دانشجویان زرتشتی دیگر پاسخگوی ما نبود. چندین بار تماس گرفتیم و حتا چند بار هرمز خسرویانی و مهردادکاویانی برای گفت‌وگو رفتند تا از کانون دانشجویان زرتشتی بخواهند تارنما را به ما تحویل دهند و خودمان ادامه کار را انجام دهیم و یا اینکه خودشان‌ همکاری کنند و کار تارنما را کامل کنند و به ما تحویل دهند، ولی جوابی نگرفتیم. این تارنما وجود دارد ولی ناقص است ما می‌خواهیم نواقص برطرف شود که شوربختانه دبیر کنونی کانون دانشجویان زرتشتی تا به اکنون پاسخگو نبودند.

  • آبیاری اینجا چگونه انجام می‌شود؟

به‌سختی، در زمانی که درباره قنات گزارش دادم گفتم کارشناس آوردیم. قنات را بازرسی و بازبینی کردیم و نظر کارشناسی آن‌ها را گرفتیم. آب دهی مادر چاه قنات به علت خشک‌سالی کم شده است. حالا مجبوریم قنات را دوباره زنده کنیم باید 100 تا 150 متر در دل کوه پیشروی کنیم و این کار به این بستگی دارد که کجا به آب برسیم و آب دوباره راه بیافتد. عواملی که در مسیر قنات مانع  ایجاد کنند وجود دارد، ولی خوشبختانه هیچ کجا مشکل عمده‌ایی نداشتیم. تنها یک مشکل بود و آن اینکه قبل از باغ سرهنگ درخت بیدی وجود دارد که ریشه‌های آن به‌اندازه سه در یک ونیم متر راه قنات را گرفته بود، که نمونه ریشه هم داریم و آن ریشه مشکل ساز  را کندیم تا  آب جاری شود، ولی آن‌چنانی که موردنظر ما بود آب جاری نشد.

  • آیا سیستم آبیاری اینجا را می‌شود قطره‌ای کرد؟

در سالیان گذشته که رستم فولادی سرپرست آرامگاه بود، پروانه خرمشاهی نقشه سیستم آبیاری قطره‌ای را طراحی کرده بود و اکنون هم آن نقشه موجود است. پیشتر با کارشناسان گفت‌وگو و برآورد هزینه شده ولی هرسال هزینه بالا می‌رود. زمانی که این طرح آماده‌شده بود حدود 200 میلیون هزینه اجرای آن بود. چون تعداد مزارها افزایش پیدا کرده نقشه را تغییر دادند و به‌روز کردند. آن زمان هزینه اجرای طرح 600 میلیون برآورد شد و آخرین قیمتی که برای عملی کردن طرح گرفتیم حدود دو میلیارد تومان است. اگر بشود این کار را به نتیجه رساند بسیار عالی است. در آرامگاه استخری داریم که 22 میلیون لیتر حجم آبگیری آن است. امکان درست کردن استخر و قرار دادن پمپ آب برای آن وجود دارد. با ایجاد سیستم آبیاری تحت‌فشار می‌توانیم کل مجموعه را آبیاری قطره‌ای کنیم ولی درست کردن استخر خودش حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دارد. مهرداد کیانشاهی که در تمام‌کارها با ما همکاری دارد، سال گذشته چند کارشناس آورد که با 900 میلیون امکان این کار وجود داشت. با اجرای کار آبیاری تحت‌فشار که حدود دو میلیارد تخمین زده شده است. البته با وضعیت روزانه تغییر قیمت‌ها اکنون دیگر نمی‌توانم قیمت قطعی بدهم، ولی با تامین این هزینه‌ها و عملی کردن این طرح دیگر مشکلی برای آبیاری نخواهیم داشت.

  • آیا امکان ندارد از انجمن زرتشتیان تهران بخواهید تا با اختصاص بودجه هرچه زودتر این کار انجام شود؟

اگر خیراندیشان این کار را بکنند من سپاسگزار خواهم بود و دستشان را به گرمی می‌فشارم و به نامگانه دهش‌کننده پلاک زده خواهد شد.

همچنین با فریدون رویین‌تن، سرپرست آرامگاه نیز گفت‌وگویی انجام شد و وی فهرستی از کارها و درخواست‌های خود را برای انتشار در اختیار امرداد قرار داده است.

1 38 1

فریدون رویین‌تن از پنج سال پیش کار خود را در آرامگاه آغاز کرده است و فهرست کارهایی که تاکنون انجام داده است را بیان کرد:

  • از دو سال پیش به همراه بابک شهریاری و فیروز خسرویانی با رساندن نامه درخواست آب به یاری انجمن توانستیم آب قنات و آب شهری را به اینجا بیاوریم که 60 میلیون تومان هزینه لوله‌کشی آب از سوی خیراندیش پرداخت شد، اما از فروردین ماه آب قنات کم شده است. از دو ماه پیش تا به اکنون مهردادکاویانی و کورش آذرگشاسبی، جانشین فرنشین انجمن زرتشتیان تهران پیگیری‌هایی لازم برای بازسازی قنات را انجام داده‌اند.
  • تالار استاد هم با نیک‌اندیشی داریوش، اردشیر و مهرداد استاد و با هزینه حدودا سه میلیارد تومان بازسازی کشده است. فریدون رویین‌تن در این باره گفت، برای بازسازی این تالار  داریوش استاد در هفتم بهمن 1401 که روز سوم درگذشت پدرشان بود، پس‌از خاکسپاری روانشاد پدرشان، در زمان برگزاری آیین پس از خاکسپاری و نوشیدن چای بود که به وی گفتم یک زحمتی می‌کشید و به یادبود پدرتان چهار پنجره را که موریانه خورده است را تعویض کنید. داریوش استاد نگاهی به اطراف تالار  کرد و گفت بله اما به شکل کلی بازسازی می‌کنم. با انجمن تماس گرفتم و پیگیری شدم تا این تالار نوسازی شد.
  • از روز نخست اردیبهشت‌ تا 15 شهریور 1403 در نبود آب قنات، برای آبیاری درختان، انجمن زرتشتیان تهران 165 تانکر آب برای آبیاری خریداری کرد. هر تانکر 850 هزار تومان هزینه داشت که از سوی خیراندیش پرداخت شد.

چه درخواستی دارید

1 8 1

1 9 2

مزار کیخسرو شاهرخ

1 10 1

مزار سرلشگر رستم نوذری

1 11 1

فریدون رویین با نشان دادن مزار ارباب کیخسرو شاهرخ و تیمسار نوذری از همکیشان خواست تا یاری کنند که این دو مزار بازسازی شود ولی گفت: چون هزینه این کار سنگین است، کار باسازی را آغاز نکردیم.

وی همچنین برای آبیاری درختان گفت: به چهار حلقه شلنگ 100 متری نیاز داریم.

آرامگاه دوربین امنیتی دارد؟

بله دارد، اما زمانی که برق می‌رود صفحه نمایش آن خراب می‌شود و کسی نیست تا آن را درست کند. بارها درست کردیم ولی باز هم از دو شب پیش خراب شده است.

مشکلی اینجا دارید که بخواهید بیان کنید؟

تنها مشکلی که داریم این است که زمانی که کارگران بیمار می‌شوند اورژانس طول می‌کشد تا به اینجا بیاید و باید با پیک یا آژانس کارگر بیمار را به نزدیک‌ترین درمانگاه ببریم. بارها کارگر بیمار را نزد دکتر خسرویانی، فرنشین پیشین انجمن زرتشتیان تهران بردم و یا مهرداد کیانشاهی کارگر بیمار را نزد پزشک آشنایی در خیابان شریعتی برده است. اگر ماشین یا موتوری داشته باشیم مشکل حل خواهد شد. برای خرید کلاهایی اساسی و نان هم باید به اول خیابان پیروزی برویم و برای این رفت‌وآمد باید نیم ساعت چشم‌به‌راه اتوبوس بمانیم.

 

  1 4 3

کاشت درخت سرو شیراز اهدایی اشکان جوانمردی

1 5 3 1 6 3 1 7 3

1 29 1

ریشه درخت بیدی که جلوی آب قنات را گرفته بود

فرتـــــورها از شهـــرام نمیـــرانیان است.

4090

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

3 پاسخ

  1. درود
    یه خدا قوت جانانه به شما و تیم هیت اجرایی قصر فیروزه که همت نموده و بصورت خستگی ناپذیر در انجام کارهای قصر قدم برداشتید.
    سپاس از خیراندیشانی که در این مسیر یاریگر شما بودند.
    و در پایان در سخنان شما و دیگر عزیزان یاریگر انجمن و حتی خود هموندان انجمن عدم توان مالی ذکر گردید و میگردد هم اکنون نزدیک به یک سال از بهره برداری سالن خراشه میگذرد.بگذریم از دیگر اماکن تحت نظارت انجمن مبلغ کمی دریافتی ندارد چرا همه جا از عدم امکان مالی انجمن صحبت میشود؟

  2. همکیش عزیز به این علت همه جا از عدم امکان مالی انجمن صحبت مبشود که انجمن دچار عدم امکان مالی است. بابک شهریاری خدمت گذار شما در قصر فیروزه و اتفاقا رئیس کمیسیون مالی انجمن زرتشتیان تهران

  3. چرا حکومت بودجه‌ای تصویب نمیکند برای زرتشتیان هموطن عزیز ما که بتوانند این گونه امور را آبرومندانه درست کنند.حدافل در سال پنجاه شصت میلیارد تومان بودجه مجلس تصویب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-28