لوگو امرداد
نوروز ۱۴۰۴

تخت جمشید در جایگاه نخست بازدید نوروزی

شاید بیشترین بازدیدها از جاها و آثار تاریخی ایران در روزهای نوروز باشد. نوروز، زمان و فرصت برای دیدار از آنچه از گذشته‌ی باستانی و تاریخی ایران به‌جا مانده است، بهتر فراهم می‌شود. امسال نیز چنین بود، حتا شمار کسانی که از آثار باستانی ایران (تخت جمشید، پاسارگاد و…) دیدن کردند، بسیار بیشتر از سال‌های دیگر به چشم می‌آمد. نگاهی به برخی خبرها و آمارها، گویای این سخن است.

14040101113621905324284910

روز 30 اسفندماه، لحظه‌هایی پیش از آغاز سال نو، خبرگزاری ایسنا ویدیویی را بازپخش کرد. در این فیلم کوتاه، شمار بسیاری از هم‌میهنان ما در کنار آرامگاه کوروش بزرگ- در پاسارگاد- و در کنار سفره‌ای زیبا از هفت‌سین نوروزی که کنار پله‌های آرامگاه چیده شده بود، آماده‌ی به پیشواز رفتن سالِ نو و نوروز پیروز بودند.
از سوی دیگر، در دومین روز از سال نو، خبر بازدید بیش از 87 هزار تَن مسافر نوروزی از آثار تاریخی لرستان، نشان از نگرش شادی‌آور هم‌میهنان‌‌مان به آثار کهن و تاریخی ایران می‌داد. در همان روز این خبر نیز آگاهی‌رسانی شد که دو روز نخست سال، 12 هزار 876 تَن از دژ شاپورخواست (: قلعه‌ی تاریخی فلک‌الافلاک) بازدید کرده‌اند.
آمارها نشان می‌داد که از ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تا روز نخست فروردین ۱۴۰۴، شمار بازدیدکنندگان از جاهای تاریخی در سراسر کشور به بیش از نیم‌میلیون تَن (۵۰۰ هزار تَن) رسیده است. این در حالی بود که در روز 29 اسفند بیش از 82 هزارتَن از جاهای تاریخی ایران دیدن کرده بودند. همین آمار نشان می‌داد که تا روز سوم سال نو، حافظیه در استان فارس با ثبت ۲۸ هزار و ۳۶۱ بازدید در بالای جدول جای دارد و تخت‌جمشید با نزدیک به ۲۳ هزار و ۵۰۰ بازدید، جایگاه دوم را از آن خود کرده است. همچنین مجموعه‌ی فرهنگی سعدیه و مجموعه‌ی جهانی پاسارگاد به ترتیب با ثبت آمار بازدید ۱۷ هزار و ۸۶۴ و ۱۲ هزار و ۱۵۳ تَن نیز از شمار مکان‌های پربازدید بودند. در این میان، باغ فین کاشان، ارگ کریم‌خان، مجموعه‌ی فرهنگی سعدآباد، باغ‌موزه چهل‌ستون اصفهان، عمارت عالی‌قاپو و سازه‌های آبی شوشتر نیز شمار بسیار درخور نگرشی را از بازدیدکنندگان به خود دیده بود.
در روز سوم نوروز مدیر پایگاه جهانی بیستون از استقبال چشمگیر مسافران نوروزی از این اثر باستانی و ثبت جهانی شده، خبر داد. اما خبر آزارنده آن بود که برخی زیرساخت‌های حافظیه، در شهر شیراز، بر اثر ازدحام بسیار مسافران و گردشگران نوروزی در هنگام سال‌گشت (:تحویل سال) آسیب دیده است. خوشبختانه این آسیب‌ها در روزهای پس از آن بهسازی شد. گفتنی است که 37 هزار تَن در درون محوطه‌ی حافظیه و 20 هزارتَن نیز در بیرون حافظیه، لحظه‌ی سال‌گشت را گذرانده بودند.
در همین حال در روز پنجم فروردین، شمار بازدیدکنندگان از جاهای تاریخی استان لرستان به 300 هزارتَن رسیده بود و آمار بازدید از دژ شاپورخواست از سال گذشته نیز بیشتر شده بود. آمار بازدیدکنندگان از جاهای تاریخی ایران نیز تا پنجم فروردین به یک‌میلیون و 800 هزارتَن رسیده بود. در این میان، تخت‌جمشید با بیش از ۲۱۲ هزار بازدید، پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور بود. پس از آن، آرامگاه حافظ با ۲۰۰,۶۶۸ بازدید و آرامگاه سعدی با ۱۲۶,۴۳۲ بازدید در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته بودند.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

4 پاسخ

  1. چو ایران نباشد تن من مباد.آفرین به هم میهنان ایرانی.

  2. درود بیکران بر مردم باشکوه ایران زمین. عهدی است با اسطوره های ایران زمین

  3. افسوس و صد افسوس. تخت جمشید ارزشمند، به امان خدا رها شده و به مرور زمان در حال ویران شدن است. ما در فروردین 1404 از تخت جمشید دیدن کردیم. متأسفانه هیچ اثری از آباد کردن و بهسازی و محوطه سازی به چشم نمی خورد و همه چیز به حال خود رها شده است. امکانات در حد صفر است و این شایسته مردم متمدن ایران و تخت جمشید نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-26