لوگو امرداد
جشن فرهنگی زرتشتیان

موزه اف دی آلپای والا بازگشایی شد

موزه «فرامجی دادا بای آلپای والا»، تنها موسسه ممبئی ویژه زرتشتیان پارسی در تاریخ ۲۷ مارس ۲۰۲۵ پس‌از مرمت‌های گسترده و تلاش زیاد در راستای مدرنیته کردن، درهایش بر روی بازدیدکنندگان گشوده شد.

مراسم باشکوه بازگشایی در محل تاریخی موزه در مجتمع خرگات با شرکت افراد سرشناس جامعه زرتشتی بر پا شد. این رویداد فصل جدید و شاخص و نقطه عطف فرهنگی بود.
موزه توسط انجمن پارسیان بمبئی در سال ۱۹۵۴ بنا شد. هزینه تعمیرات اساسی آن توسط وزارت فرهنگ و انجمن پارسیان بمبئی تامین شده است.  این موزه برای اولین بار توسط آقای فرامجی دادا بای آلپای والا که تاجر بنام پارسی و علاقه‌مند به گردآوری اشیای عتیقه بود بنیاد نهاده شد. علاقه بیش از حد او به اشیا عتیقه منجر به جمع‌آوری حجم زیادی از آنها شد. به‌طوری که فضای ۱۱ اتاق مسکونی او را در بر گرفته و ناچار از فضای آشپزخانه برای خوابیدن و استراحت بهره می‌برد.
پس‌از درگذشت او در سال ۱۹۵۱ انجمن پارسیان بمبئی مسوولیت بنیانگذاری موزه و نگهداری این اشیا را به جمشید مانک اونوالا که موبد، نویسنده و باستان‌شناس بود، واگذار کرد.
موزه دربرگیرنده دو کلکسیون اصلی شامل عتیقه‌جات، دست‌سازهایی که در حفاری‌های باستان‌شناسی کشف شده، است. یکی از بخش‌های این موزه ماکت آتشکده «مانک جی» با سرایش دائمی نیایش‌های اوستا است. بخش دیگر شامل سفالینه‌ها و همچنین نقاشی استوره‌های پیشازرتشتی، سکه‌ها، مهرهای مربوط به امپراتوری‌های مختلف و عتیقه‌جات نایاب ایرانی است.
کتابخانه موزه دارای ۱۹۰۰ جلد کتاب درباره تاریخ و فرهنگ زرتشتی است. همچنین نقشه مسیر مهاجرت زرتشتیان از ایران به هند نیز در این موزه وجود دارد. این نقشه دو مرحله از مهاجرت را به تصویر کشیده است. اولین مسیر، مهاجرت از خراسان به سنجان هند بین سده‌های ۸ و ۱۰ و دومین مسیر، مهاجرت زرتشتیان از یزد و کرمان به شهر بمبئی هندوستان در سده‌ی نوزدهم را نشان می‌دهد.
همچنین ماکت‌های راه پله ضلع غربی قصر داریوش در پرسپولیس که برای اولین بار در لندن و دهلی نمایش داده شده بود، هم‌اکنون در این موزه قابل بازدید است.
موزه شامل پوشش‌های سنتی زرتشتیان نیز هست که یکی از ارزنده‌ترین آنها ساری ابریشمی ۱۷۰ ساله است که با عاج فیل و نقش‌های طاووس تزئین شده، این ساری از لباس‌های باارزش خانوادگی آقای جمشید جی ججی بای به موزه منتقل شد. همچنین مراودات تجاری بین پارسیان هند و چین با به نمایش گذاشتن ظروف چینی، محصولات چوبی، قطعات کشتی نشان داده شده است.
همه بخش‌های موزه دارای بر چسب‌های ویژه راهنمایی نابینایان هم هستند.
طبقه اول موزه جهت برگزاری کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌ها و بر پایی نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
این موزه پلی بین گذشته و حال زرتشتیان است.
زمان بازدید موزه روزهای پایان هفته ساعت ۱۰ بامداد تا ۱۷:۳۰ است.

35 8

34 5 36 7 37 5 38 3 39 4 40 2

فرتور رسیده است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-28