لوگو امرداد
پایگاه میراث‌فرهنگی ماسوله، خبر جهانی‌نشدن آن را تکذیب کرد:

سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ماسوله: پرونده‌ی ثبت جهانی؛ مراحل نهایی تکمیل خود را سپری می‌کند

2 36پایگاه میراث‌فرهنگی ماسوله در تارنمای خود، در جوابیه‌ای خبر منتشرشده در برخی پایگاه‌های خبری مبنی بر «عدم امکان ثبت جهانی ماسوله» را تکذیب کرد.

به گزارش امرداد،  26 فروردین‌ماه 1404، خبر عدم ثبت جهانی ماسوله برای همیشه، با عنوان «ماسوله دیگر جهانی نمی‌شود»، در برخی خبرگزاری‌ها منتشر شد و امرداد هم به نقل از یکی خبرگزاری‌ها‌ این خبر را بازتاب داد: « … در ایران اما تنها ۱۳۰ روستا باقی مانده که دارای ظرفیت‌های اولیه برای ارزیابی در پروسه ثبت جهانی روستاهاست. مابقی روستاهای ایران یا خالی از سکنه شده‌اند یا کاملا با معماری ناهمگون نوسازی شده‌اند. حتی ماسوله که یکی از روستاهای پلکانی و منحصربه‌فرد ایران بود نیز با تبدیل شدن به شهر، از قافله ثبت‌جهانی روستاهای جهانی باز ماند. به‌طوری که کارشناسان گردشگری می‌گویند دیگر هیچگاه نام ماسوله در سکوی جهانی سازمان گردشگری ملل متحد نمی‌نشیند» ( ماسوله دیگر جهانی نمی‌شود / تجارت نیوز، ایلنا و … 25 فروردین 1404).

در بخشی از این خبر به نقل از «حسین بهاروند»، رییس گروه توسعه و جاذبه‌های گردشگری معاونت گردشگری آمده بود: «بخشی از مشکلاتی که در ثبت روستاها داشتیم مربوط به روستاهایی می‌شد که قابلیت بسیار مناسب داشتند اما متاسفانه تبدیل به شهر شده‌اند مثل روستای تاریخی ماسوله که یکی از روستاهای خیلی خوب ما در این فهرست بود که در چند سال اخیر تبدیل به شهر شده و در واقع ما دیگر نمی‌توانیم از ظرفیت این روستا برای معرفی به روستاهای ثبت جهانی استفاده کنیم».

در پی بازتاب این خبر امروز 28 فروردین‌ماه 1404، پایگاه میراث‌فرهنگی ماسوله، این خبر را تکذیب و جوابیه‌ی آن را در تارنمای خود منتشر کرده است.

متن کامل خبر تکذیب در دنباله آمده است:

«جوابیه پایگاه میراث‌فرهنگی ماسوله به خبر منتشر شده در برخی پایگاه‌های خبری مبنی بر عدم امکان ثبت جهانی ماسوله

فروغی خبر منتشرشده در خصوص عدم امکان ثبت جهانی ماسوله را تکذیب کرده و گفت: «محدوده زیستگاه پلکانی ماسوله از دیرباز ساختار یک شهر تاریخی را داشته و اساسا یکی از وجوه تمایز ماسوله با نمونه‌های مشابه به همین ساختار شهری ماسوله در بخش زیستگاهای پلکانی است.

پایگاه میراث فرهنگی ماسوله با تکذیب خبر منتشر شده در برخی پایگاه های خبری مبنی بر “عدم امکان ثبت جهانی ماسوله” جوابیه‌ای منتشر کرد. متن جوابیه به شرح زیر است: پرونده ثبت جهانی ماسوله ؛ مراحل نهایی تکمیل خود را سپری می‌کند.

رسول فروغی سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ماسوله گفت: پرونده ثبت جهانی ماسوله در غالب منظر فرهنگی با انجام مطالعات تکمیلی به ویژه در حوزه باستانشناسی منظر غنی شده و در این راستا از مشورت ایکوموس جهانی نیز بهره گرفته شده است .

فروغی گفت: خبر منتشر شده در خصوص عدم امکان ثبت جهانی ماسوله را تکذیب کرده و تبیین کرد: محدوده زیستگاه پلکانی ماسوله از دیر باز ساختار یک شهر تاریخی را داشته و اساسا یکی از وجوه تمایز ماسوله با نمونه‌های مشابه به همین ساختار شهری ماسوله در بخش زیستگاهای پلکانی است.

فروغی افزود: ثبت جهانی روستاهای گردشگری مربوط به سازمان جهانی گردشگری است ، در حالیکه موضوع ثبت جهانی ماسوله در سازمان یونسکو مطرح میباشد و ارتباط موضوعی با هم ندارند و این خبر را ناشی از عدم توجه به مفاهیم و ساختارهای سازمانی متفاوت یونسکو و سازمان جهانی گردشگری دانست .

وی افزود: بر اساس تلاشهای کارشناسان در اذر ماه امسال پرونده ثبت جهانی ماسوله با تکمیل مطالعات به سازمان یونسکو ارسال می‌شود».

با توجه به انتشار خبر «ماسوله دیگر جهانی نمی‌شود»، از سوی خبرگزاری‌ها به نقل از مقام رسمیِ «رییس گروه توسعه و جاذبه‌های گردشگری معاونت گردشگری»، باید چشم‌به‌راه واکنش و پاسخ معاونت گردشگری به  خبر عدم ثبت ماسوله و تکذیب آن بود.

امید که روستای بی‌مانند ماسوله همچنان در مسیر ثبت در یونسکو بماند و به‌زودی پس از برطرف‌کردن موانع، جهانی‌شدن آن را به جشن بنشینیم.

متن خبر: ماسوله برای همیشه از جهانی‌شدن بازماند

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-03-09