تاج شهریاری، بانوی پیشکسوت والیبال کرمان، یکی از نامهای ماندگار در ورزش استان است. از دوران نوجوانی علاقه و استعداد خود را در والیبال نشان داد و با پشتکار، این ورزش را تا دههها ادامه داد. او نهتنها خود به موفقیت دست یافت، بلکه تاثیر بسزایی در رشد و گسترش والیبال در کرمان داشت.
در این گفتوگو که رسانه امرداد انجام داده، نگاهی به زندگی و فعالیتهای ورزشی تاج شهریاری خواهیم داشت. شهریاری از چهرههای برجسته والیبال در کرمان، با تلاش و پشتکار خود، مسیر موفقیت را برای بسیاری از ورزشکاران هموار ساخته است. تاج شهریاری زادهی ۲۰ مهر ۱۳۱۸ در کرمان، تحصیلات ابتدایی را در دبستان شهریاری گذراند و از سن ۱۲ سالگی به ورزش والیبال علاقهمند شد. او در دبیرستان کیخسرو شاهرخ همراه با گروهی از همکیشان با مربیگری سیامک خداداد کوچکی تیمی تشکیل داد و در رقابتهای دبیرستانی شرکت کرد. این تیم در مسابقات مختلف درخشید و مقامآور بود.
پس از دوران دبیرستان، فعالیتهای ورزشی او در باشگاه اردشیر همتی ادامه یافت و بنیانگذار رشته والیبال در این باشگاه بود. شهریاری با شوقی بیمانند، اعضای خانواده، فامیل و دوستان را به این ورزش تشویق کرد و خود نیز به عنوان مربی آموزش میداد تا تجربه و دانشش را برای نسلهای جوانتر بهجا بگذارد.
ادامه مسیر ورزشی و تاثیر بر والیبال کرمان: تاج شهریاری در سالهای فعالیت خود نهتنها به مسابقات داخلی استان و شهر کرمان راه یافت، بلکه بهعنوان عضوی تاثیرگذار در توسعه والیبال، حضور پررنگی داشت. فرشته خداداد کوچکی، که مدتی مدیریت باشگاه را برعهده داشت، همراه با شهریاری تلاش زیادی در برگزاری مسابقات و رونق والیبال انجام دادند.
این تلاشها موجب شد والیبال در کرمان رشد چشمگیری داشته باشد و بیشتر مورد توجه قرار گیرد. شهریاری تا سن ۶۸ سالگی فعالانه در مسابقات مختلف شرکت میکرد، از جمله رقابتهای جام اشا و جام جانباختگان. همچنین همراه با گروهی از بازنشستگان در سطح شهر کرمان بازی میکرد و توانست افتخارات زیادی کسب کند.
سپاسگزاری از یک چهره ماندگار: در آیینی که به دعوت هیات والیبال کرمان در سالن بهارستان برگزار شد، از تاج شهریاری بهعنوان یکی از قدیمیترین بازیکنان والیبال استان سپاسگزاری شد. این مراسم با باشندگی رییس هیات والیبال استان، رامین امیرمداح، و رییس هیات والیبال شهرستان کرمان، عباس رحمتی، و گروهی از مربیان، داوران و بازیکنان برگزار شد. شهریاری که از بازیکنان بزرگسال تیم اردشیر همتی تا سن ۶۸ سالگی بوده، به همراه مهری جهانگرد زادهی ۱۳۲۲ از پیشکسوتان بانوان شرکتکننده در این مراسم بودند.
پیام تاج شهریاری به جوانان: در دنیایی که ما دوران نوجوانی و جوانی خود را سپری کردیم، در شهر کرمان امکانات محدود بود و حضور دختران در فعالیتهای ورزشی به جسارت و تلاش زیادی نیاز داشته است. خانوادهها در آن دوران درک زیادی از ورزش و تیمهای ورزشی برای دختران نداشتند. با این حال ما با علاقه زیادی که به فعالیت های ورزشی داشتیم از گذشته به این نقطه از زمان رسیدیم!
ادامه دادن و از هر فرصتی گریزی زدن به فعالیتهای ورزشی، بهانهای بود که آرامتر پا به دنیای کهنسالی گذاشتیم. شاید بهتر است بگویم وقتی در مراسم اینچنینی، افراد پا به سن گذشته دیگر را هم دیدم به این باور رسیدم که اگر چه سنو سالها بالا رفته و همه قدم به دوران پیری گذاشتیم، اما روحیه و قدرت عبور از چالشهای زندگی، آدمهای ورزشکار را کمتر از پا درآورده است.
او براین باور است ورزش افراد را برای رویارویی با چالشهای زندگی مقاومتر میسازد. او به جوانان گفت:
“پس جوانان امروز و کهنسالان فردا! برای عبور از زندگی که پر از پیشبینینشدههاست، تن و روان خود را با ورزش پرورش دهید و همراه با گذر از پستیها و بلندیهای روزگار، امنتر و آرامتر به دوران کهنسالی قدم بگذارید.”
ادامه راه در میان آیندگان: تاج شهریاری افزون بر فعالیتهای ورزشی، زندگی خانوادگی موفقی داشت. دخترش، مهرزاد بختیاری، و نوههایش، لیندا و مهرشاد بختیاری، نیز راه او را دنبال کردند و به ورزش والیبال پرداختند.
تاج شهریاری با سالها فعالیت و تلاش، جایگاه ویژهای در والیبال کرمان یافت و نام این پیشکسوت زرتشتی در تاریخ والیبال کرمان ماندگار شده است. او همچنان با علاقه به ورزش و پشتیبانی از جوانان، راه پرافتخاری را که دههها پیش آغاز کرده، با انگیزه ادامه میدهد و تجربه ارزشمند خود را با نسلهای جدید به اشتراک میگذارد.
فرتور رسیده است.