مهندس تینا فرامرزی و گروه همکار، سامانه Station tools Surgical iTrack را به ثبت رساندند؛ سیستمی که با ردیابی و مرتبسازی ابزارهای جراحی، دقت و کارایی در اتاق عمل را بهبود میبخشد.
برای آشنایی بیشتر با این نوآوری، امرداد با مهندس تینا فرامرزی گفتوگو کرده است که در پایین میخوانید:
نخست خودتان را معرفی کنید
تینا فرامرزی هستم زاده 1382 از تهران و یکی از اعضای تیم Surginnomed
رشته تحصیلی شما چیست؟
من لیسانس رشته مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک دارم.
درباره این اختراع بگویید و چگونه به ثبت رساندید؟
ما یک تیم چهارنفره از دانشجویان رشته مهندسی پزشکی هستیم که حدود یک سالی است باهدف ایجاد تغییرات مثبت در حوزه تجهیزات و تکنولوژی پزشکی گردهم آمدیم. پس از تحقیقات، بررسی مشکلات و خطاهای پزشکی و همچنین تجهیزات پزشکی به این نتیجه رسیدیم که باوجود پیشرفتهای چشمگیر در حوزه پزشکی ما هنوز شاهد جا ماندن ابزار جراحی در زمان عمل جراحی در بدن بیمار هستیم و همین مشکل باعث شد ما به فکر ساخت یک دستگاه نوآورانه برای رفع این خطای پزشکی شویم.
Station tools Surgical iTrack دستگاهی است که ما طراحی کردیم درواقع یک میز پرتابل چندمنظوره باقابلیت بررسی و باز کردن پک ست (بسته ابزار جراحی) بهصورت استریل و شناسایی، ردیابی و مرتبسازی این ابزارهای جراحی است.
من و همگروهیها، نگار پوردانا، سجاد غفران و علیرضا باغبان، موفق شدیم این طرح را به شکل اظهارنامه اختراع در سامانه مالکیت معنوی ایران ثبت نماییم و گواهی ثبت اختراع خود را بهعنوان مخترع دریافت کنیم.
همچنین تیم ما توانست با انجام این پروژه و معرفی این طرح بهعنوان یک ایده نوآورانه در مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ و روبوکاپ آزاد ایران 2025 شرکت کند و مقام اول در مسابقه فیراکاپ لیگ ایده را کسب کند. همچنین تیم توانست سهمیه حضور در مسابقات جهانی کره جنوبی 2025 و مقام دوم در مسابقه روبوکاپ لیگ ایده تا پوستر را کسب نماید.
این دستگاه کجا ثبت اختراع شده است آیا پیشتر هم ثبت اختراع داشتید؟
این نخستین اختراع است که آن را در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مرکز مالکیت معنوی به ثبت رساندیم.
مشوق شما چه کسی بود؟
مشوق من برای قرار گرفتن در این مسیر نخست خانوادهام بودند. بعد از خانواده دوستان و همتیمیهای من که از همان آغازِ کار تیمی، برای پیشرفت روزبهروز خودمان و تیم کوشش میکردیم و این خودش بهترین تشویق برای همه ما بود، پسازآن اساتید دانشگاه مشوقمان بودند که با راهنمایی کردن درست و تشویق آنها تیم توانست در یک مسیر درست به سمت هدف حرکت کند و به آن برسد.
سخن پایانی
در پایان سپاسگزاری میکنم از خانواده خودم بهعنوان پشتیبان من در این مسیر و همتیمیهای خودم که با کمک هم توانستیم به چنین موفقیتهایی برسیم. خیلی خوشحالم که در این مسیر قرار گرفتم و امیدوارم بتوانم تحولی در حوزهای که در آن کوشش میکنم ایجاد کنم و سازنده باشم؛ و همچنین از تارنمای امرداد برای تهیه این گزارش تشکر میکنم .
فرتورها رسیده است.
۴۰۹۰