لوگو امرداد

بازگشایی آکواریوم شاخص تاراپوروالا در مومبای

photo 2025 05 07 12 51 02آکواریوم شاخص تاراپوروالا در جاده مارین در مومبای که از زمان پاندمی کووید ۱۹ تعطیل شده بود، در حال احیا برای تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری جهانی است.
آکواریوم تاراپوروالا که در جاده نتاجی سبهاش چاندرا بوس (که به نام “گردنبند ملکه” یا مارین درایو نیز شناخته می‌شود) قرار دارد و قدیمی‌ترین آکواریوم عمومی کشور است.
این آکواریوم بین ایستگاه‌های حومه‌ای چارنی رود و مارین لاینز از راه‌آهن غربی قرار دارد.
این آکواریوم که یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری شهر بود، پس از شیوع کووید ۱۹ در مارس ۲۰۲۰ تعطیل شد.
ساخت جاده ساحلی مهاراج مومبای نیز تاثیر به سزایی در ثبات ساختاری این بنا داشته است.
آکواریوم تاراپوروالا و ایستگاه تحقیقات زیست‌شناسی دریایی بمبئی (که اکنون مومبای نامیده می‌شود) در ۲۸ می ۱۹۵۱ توسط رییس‌جمهور وقت، راجندر پراساد افتتاح شد.
این آکواریوم به نام بازرگان و خیر پارسی، دی. بی. تاراپورهوالا نامگذاری شده که برای ساخت آن کمک مالی زیادی کرد.
وزیر شیلات و بنادر ایالت، نیتش رانه، در گفت‌وگو با روزنامه “دهکن هرالد” در روز سه‌شنبه در منترالایا، مقر دولت ایالتی در مومبای گفت: “آکواریوم تاراپوروالا بخشی از تاریخ و میراث مومبای است. ما آن را احیا خواهیم کرد. این فرآیند از قبل آغاز شده است.”
رانه گفت: “آکواریوم جدید در همان مکان خواهد بود و با استانداردهای بین‌المللی مطابقت داده خواهد شد.” وی افزود که کشورهایی مانند تایلند، سنگاپور، دبی و بریتانیا از جمله کشورهایی هستند که در راستای بازسازی این مکان پیشنهادهایی ارائه خواهند داد.
این مجموعه در حال حاضر بر روی زمینی به مساحت ۴۳۶۹ متر مربع بنا شده است و سه ساختمان آکواریوم، دفتر کمیسیونر شیلات و یک سازه که پیش‌از این سیستم تصفیه آب و کافه‌تریا بوده را در برمی‌گیرد.
پس از ساخت جاده ساحلی، ساختمان آکواریوم نیز توسط بخش کارهای عمومی (PWD) مورد بررسی ساختاری قرار گرفت و فرسوده اعلام شد. به همین دلیل ساخت سازه‌ای مدرن و پیشرفته در دستورکار قرار گرفت.
رانه گفت: “آکواریوم جدید نه‌تنها بخش گردشگری را تقویت می‌کند بلکه مردم را نیز به طبیعت علاقه‌مند کرده و آموزش را ترویج می‌دهد.”
شایان ذکر است که این آکواریوم در سوم مارس ۲۰۱۵ توسط رییس‌جمهور دیوندرا فادنویس افتتاح شد و شامل یک تونل شیشه‌ای آکریلیک ۱۲ فوتی و یک استخر ویژه بود که کودکان می‌توانستند ماهی‌ها را لمس کنند. بسیاری از گونه‌های ماهی از هنگ کنگ و بانکوک به اینجا آورده شدند.
آکواریوم جدید از نظر اندازه بسیار بزرگتر خواهد بود و جذابیت چشمگیری برای مومبای خواهد داشت.
منبع خبر : پارسی خبر
تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۲۵

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-02-17