آیین بزرگداشت و سالگرد درگذشت موبد کورش نیکنام، شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در پاریس برگزار شد. در این همایش که با تلاش خانواده نیکنام برگزار شده بود، دوستداران و شاگردان روانشاد نیکنام به بازگو کردن خاطراتی از دورههای گوناگون زندگی وی، از زندگی و تدریس در یزد و تهران تا پژوهش، نویسندگی، نمایندگی مجلس و موفقیتهایی که در این دوران به دست آمده بود.
در این آیین، دکتر مسعود میرشاهی، از چهرههای برجسته علمی و فعال اجتماعی در فرانسه، به نقش موثر روانشاد کورش نیکنام در ثبت جهانی جشنهای ایرانی اشاره کرد.
نیلوفر نیکنام، بزرگترین فرزند روانشاد کورش نیکنام، از توجه وی به خانواده گفت و اینکه، به عنوان نخستین اصول تربیتی، شناخت و توجه به طبیعت را به فرزندانش یاد داده بود.
رامین شهزادی، از شاگردان قدیمی روانشاد کورش نیکنام در ایران، از تشویق و میدان دادن به جوانان برای فعالیت اجتماعی و دینی خاطراتی را بازگو کرد.
سالومه غلامی،استاد دانشگاه گوته اجرای پروژهی تاریخ شفاهی و ثبت تصاویر و خاطرهی زرتشتیان به صورت ویدیویی، صوتی و نوشتاری توسط موبد کورش نیکنام را یکی از پروژههای ارزنده و کمنظیری دانست که بخش مهمی از تاریخ زرتشتیان ایران را ماندگار کرده است.
شهین بخردنیا، از اعضای انجمن جهانی زرتشتیان، به نقش کورش نیکنام در رفع تیعیضهای قانونی علیه زرتشتیان پرداخت و به سخنرانیها و فعالیتهای سازنده او در دوران نمایندگی مجلس اشاره کرد. این سخنرانیها و فعالیتها باعث پیامدهایی برای او شد، با این وجود روانشاد نیکنام به درستی راهی که رفته بود، باور داشت.
داریوش مهرشاهی،از دوستان قدیمی روانشاد نیکنام از نقش موثر او در همبستگی زرتشتیان یزد، کمک به جوانان و برگزاری گردهماییهای متعدد برای تقویت همازوری و همراهی در جامعه زرتشتیان اشاره کرد.
کسانی که نتوانسته بودند در همایش حضور داشته باشند، در قالب فیلمهایی به بازگو کردن خاطرههایی از روانشاد نیکنام پرداختند. این فیلمها در آینده نزدیک در سایت و کانال یوتیوب کورش نیکنام منتشر خواهد شد.
روانشاد کورش نیکنام، پژوهشگر آیین زرتشت، نماینده زرتشتیان در دوره هفتم مجلس و نویسنده ایرانی بود. او از معدود اشخاصی بود که در زمینه فلسفه زرتشت مقطع دکتری را به پایان رساندهاند.
دوران نمایندگی کورش نیکنام در مجلس هرچند کوتاه بود و او نتوانست برای شرکت در دورههای بعد کاندیدا شود، برای دستاوردهایی که در زمینه گسترش نام زرتشتیان در رسانهها و رفع تبعیض از آنها داشت، در ذهن بسیاری از ایرانیان به یاد مانده است.
او در ثبت جهانی جشنهای ایرانی در فهرست یونسکو نقش فعال و تاثیرگذاری داشت. پس از مهاجرت به فرانسه نیز با دبیری انجمن زرتشتیان پاریس، در تعامل با دانشگاهها و چهرههای برجسته علمی و فلسفی در سراسر جهان، در شناساندن فرهنگ ایرانی و زرتشتی تاثیرگذار بود.
در همین راستا، از او کتابهایی درباره چگونگی برگزاری آیینهای دینی و سنتی ایرانی و زرتشتی، تصحیح و نگارش گاتهای زرتشت با موسیقی، همچنین یک رمان مستند به نام گلبانو به یادگار مانده است. رمان گلبانو، آخرین اثر روانشاد نیکنام که در دوران بیماری آن را به پایان رساند، واگویی دشواریهای زرتشتیان در سایه تبعیض است.
روانشاد کورش نیکنام در طول زندگی، از آموزگاری تا دبیری تلاش کرد تا به تربیت نیروی انسانی و فرصتآفرینی برای جوانان نیز بپردازد.
او در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، انجمن میراث فرهنگی زرتشتیان در فرانسه را بنیان نهاد. این انجمن که اکنون نیز در حال کار است، به برگزاری جشنهای ایرانی میپردازد.
روانشاد کورش نیکنام، در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اثر بیماری سرطان در فرانسه درگذشت و در آرامگاه قصر فیروزه تهران به خاک سپرده شد.
فرتورها رسیده است.
4090