موبد پدرام سروشپور در همایش ملی «ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران» به این نکته اشاره کرد که ماموریت تمام پیامبران الهی آگاهی دادن به تمامی انسانها است و چشمانداز آنها دنیای پر از صلح و آرامش است.
موبد پدرام سروشپور هموند انجمن موبدان سخنان خود را اینگونه آغاز کرد:
خشنوتره اهوره مزدا: به خشنودی دانای بزرگ هستیبخش
من نخست وظیفه خودم میدانم که از سوی جامعه زرتشتی و نیز از سوی ایرانیان اتفاقات اخیر و شوربختانه جانباختن گروهی از افراد بیگناه در کشورمان ایران و نیز کشته شدن بیگناهانی را که در این یکی دو سال اخیر به نام جنگ و ستیزی که به راه افتاده را آرامشباد بگویم. من به همه خانوادههای این جانباختگان و به جامعه بشری، جامعهای که شوربختانه هماکنون بار دیگر روی بد خودش را به جهان و جهانیان نشان میدهد، آرامشباد میگویم. ما اعتقاد داریم که ویژگی انسان، پیشرفت و ترقی است. انسان آمده است تا با تکیهبر خرد و دانش خود جهان هستی را به جلو ببرد؛ اما یکچیز را باید به یاد داشته باشیم که پیشرفت دانش باید همگام با پیشرفت معنویت و اخلاق باشد.
موبد سروشپور در ادامه افزود، تاریخ نشان داده است که هر زمان که دنیای معنویت ما عقب ماند و هرزمان که اخلاق ما، انساندوستی ما، از آن وجه کناری دانش، از پیشرفت عقب ماند جامعه بشری ضربه خورده است. این ضربه بیشتر در قالب جنگ و ستیز و کشته شدن انسانها خود را نشان داده است. موبد سروشپور در ادامه افزود، به همین دلیل افتخار میکنم از اینکه امروز نزد شما بزرگان ادیان هستم و نیز افتخار میکنم سخنانی را از بزرگواران شنیدم که همه آن سخنان با ارزش هستند. همه آن سخنان از بن پایههای ادیان مختلف گرفتهشده است که بیش از هرزمانی جامعه بشری به آنها نیاز دارد. موبد پدرام سروشپور افزود، اعتقاددارم اگر ما میخواهیم در این بُعد یعنی در بُعد معنویت که به نظر من از دیدگاه فرهنگی که ایرانیان در طول تاریخ به آن زبانزد هستند حرفی را برای گفتن داشته باشیم، نخستین گام این است که یکصدا باشیم؛ یعنی در نخستین گام باید خودمان را بر آن چیزی که گمان میکنیم مشترک است و فکر میکنیم اصل مشترک تمام ادیان است یکی بدانیم.
به اعتقاد موبد سروشپور، تمام پیامبران الهی برای آگاهی انسانها پای به جهان هستی گذاشتهاند و هیچ هدفی غیرازاین نداشتند. انسانها به خواسته خودشان در قوم یا سرزمینی به دنیا نمیآیند و به خواست خودشان در محیطی با آموزشوپرورش گوناگون قرار نمیگیرند. وی افزود این بزرگترین ویژگی خداوند است که انسانها را با هر باور و تفکری که شکل میگیرند و باوری که به دنیا میآیند همگی فرزندان خود میداند.
پیامبران با نگاه به آگاهی تمام انسانها به این جهان آمدهاند. جامعه بشری اکنون بیشتر از هر زمان دیگری به آن اعتقاد دارد. موبد سروشپور افزود، ما به پشتوانه فرهنگ ایرانی میتوانیم این پیام را به جهانیان برسانیم. فرهنگ ایرانی فرهنگی ریشهدار و با قدمت تاریخی است. این فرهنگ آغازگر فلسفه یکتاپرستی در جهان است. وی در ادامه افزود بسیاری از این باورها به نام فرهنگ ایرانی که امروزه شالوده تمام تفکرات دینی دنیا است را میتوانید ببینید.
اکنون صحبت از آزادیبخشی شد. نماد این آزادیبخشی را در کورش هخامنشی میبینیم. زمانی که ما چنین داشتههایی را نشناسیم دیگران از آن استفاده خواهند کرد. اینها ظرفیتهای بالفطره ما ایرانیان است. موبد پدرام سروشپور افزود، در کتابهای دینی از کورش بهعنوان آزادیبخش یادشده است ولی علامه طباطبایی میگوید آن فرمانروای مقتدر، موحد و عادلی که در قرآن به نام ذوالقرنین نام برده شده، کسی بهغیراز کورش هخامنشی نیست. موبد سروشپور در ادامه افزود مطمین باشید هر ملت دیگری غیر از یهود هم بود کوروش آن آزادی را به آن ملت میداد. چون فلسفه ایرانی آزادی و آزادیبخشی است. احترام گذاشتن به زندگی انسانها احترام گذاشتن به برابری انسانها و احترام گذاشتن به آزادی تمام انسانها همگی پایهها و بن پایههای یک اصل است که من آن را بهعنوان چشمانداز نهایی تمام ادیان میشناسم که آن صلح آشتی است.
به اعتقاد موبد سروشپور ماموریت تمام پیامبران الهی آگاهی دادن به تمامی انسانها است و چشمانداز آنها دنیای پر از صلح آرامش است.
موبد پدرام سروشپور در ادامه افزود هرزمانی که بنام دین، ما از مسیر صلح خارج شویم، از این چشمانداز مشترک فاصله میگیریم. وی همچنین افزود این سخن من نیست بلکه این فرهنگ ایرانی است. ایرانیها حتا پس از اسلام نیز پشت فاتحان مسلمان که تا اسپانیا رفته بودند نایستادند، بلکه پشت کسی ایستادند که پیامش، پیام معنویت، عدالتخواهی و آزادیخواهی بود. بیاییم بهعنوان ایرانی بر داشتههای خودمان تکیه کنیم. اگر از صلح سخن میگوییم باید پیام ما زندگی و سازندگی و آبادانی باشد. بیایید یکصدا باشیم تا جهان بفهمد ایرانی باوجود فراز و نشیب مقتدر بوده است. فرهنگ ایران حرف اول را میزند. بزرگترین داشته ما پیروان ادیان مختلف است که در ایران هستند.
همایش ملی «ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران» بامداد چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ با باشندگی موبد پدرام سروشپور، هموند انجمن موبدان و آیتالله علیاکبر رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به همراه دیگر رهبران ادیان الهی در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.