دژ فلک‌الافلاک و پل شکسته ناکام ماندند

غارهای پیشاتاریخی خرم‌آباد جهانی شدند

شش غار‌ پیشاتاریخی کهن‌دره‌ی خرم‌آباد با دیرینگی بیش از ۶۵ هزار سال، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

5595731

در چهل‌وهفتمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو در پاریس، غار کلدر، غار یافته، غار کنجی، غار گیلوران، غار قمری و پناهگاه سنگی گرارجنه از محوطه‌های پیشاتاریخی دره‌ی خرم‌آباد به میراث جهانی پیوستند و شوربختانه  قلعه فلک‌افلاک و پل شکسته به دلیل نداشتن شاخص‌های جهانی از ثبت یونسکو جا ماندند.

گستره‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، با موقعیتی برجسته در زاگرس مرکزی، یکی از مسیرهای راهبردی مهاجرت انسان از آفریقا به آسیا و اروپا به شمار می‌رود؛ منطقه‌ای که تنوع طبیعی، منابع آبی پایدار، سنگ‌های مناسب برای ابزارسازی، اقلیم معتدل و سرپناه‌های سنگی طبیعی، آن را به یکی از نخستین سکونت‌گاه‌های بشر در دوران پارینه‌سنگی میانی تبدیل کرده است.

به‌گفته‌ی عطا حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، این ثبت نخستین پرونده ایران در دوره‌ی پارینه‌سنگی و کهن‌ترین پرونده جهان در یونسکو است.

غارهای پیشاتاریخی خرم‌آباد، بیست‌و‌نهمین پرونده‌‌ی ثبت‌شده‌ی ایران در فهرست میراث فرهنگی یونسکو است.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
X
LinkedIn
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *