فرخ گشتاسبی در جایگاه سوم پیکارهای پدل جایزه بزرگ استان فارس

پدل شیراز 1فرخ گشتاسبی، جوان زرتشتی شیرازی، همراه با هم‌تیمی‌اش آرین صدر، در پیکارهای پدل جایزه‌ بزرگ استان فارس، به نشان برنز و جایگاه سوم دست یافت. 

پیکارهای پدل جایزه بزرگ استانی به میزبانی مجموعه پدل آرتا از پسین سه‌شنبه 11 شهریورماه با باشندگی 24 تیم در شهر شیراز آغاز و آدینه 14 شهریورماه با برگزاری دیدارهای پایانی و شناخت نفرات برتر پایان یافت.

فرخ گشتاسبی جوان زرتشتی شیرازی به همراه هم تیمی خود آرین صدر در بین این 24 تیم به مدال برنز و جایگاه سوم دست یافت. دیدارهای پایانی این پیکارها نیز بین تیم‌های ایمان فواکه/آریا حیدری و امیرعلی بهاالدین/بردیا چوبینه برگزار شد که در پایان این دیدار تیم فواکه/حیدری با نتیجه ۲-۰ پیروز شد و به عنوان قهرمانی این پیکارها دست یافت.

سرپرستی این پیکارها را شهاب قهرمانی بر دوش داشت و پس از دیدار پایانی در مراسمی نمادین بیستمین سالگرد بنیانگذاری ورزش پدل در ایران توسط استاد فرهاد جامع، گرامی داشته شد.

ورزش پدل (Padel) یک ورزش راکتی است که به طور معمول به گونه ی دو نفره (دبل) در زمینی مستطیلی و محصور شده با دیوارهای شیشه‌ای و توری بازی می‌شود. این ورزش شباهت‌های زیادی به تنیس دارد، اما ابعاد زمین آن کوچکتر است (۱۰ در ۲۰ متر) و استفاده از دیوارها به عنوان بخشی از بازی، آن را از تنیس متمایز می‌کند. همین ویژگی شوند تداوم رالی‌ها (تبادل توپ طولانی‌تر) و افزایش هیجان بازی می‌شود. توپ پس از برخورد به زمین می‌تواند به دیوارها بخورد و برگردد، که این امر استراتژی‌های دفاعی و حمله‌ای ویژه ای ایجاد می‌کند. پدل بیشتر به گونه ی چهار نفره (دو تیم دو نفره) بازی می‌شود، زمین پدل به طور معمول از چمن مصنوعی یا بتن ساخته شده و دیوارهای آن از شیشه مقاوم (برای دید بهتر) و فنس فلزی تشکیل شده است. این ورزش در فضای باز یا سرپوشیده قابل انجام است و به سبب اندازه کوچک زمین، مناسب برای باشگاه‌های شهری است. در ایران، پدل از سال ۱۳۹۶ محبوب شد. ورزش پدل در سال ۱۹۶۹ در آکاپولکوی مکزیک توسط انریکه کورکوئرا ابداع شد. او یک تاجر ثروتمند بود که می‌خواست زمین تنیس خانه‌اش را برای جلوگیری از ورود حیوانات محصور کند، اما به طور اتفاقی دیوارها را بخشی از بازی کرد. این ایده ساده، پایه ی ورزش پدل را گذاشت. کورکوئرا زمینی کوچک‌تر از تنیس ساخت و قوانین را تغییر داد تا توپ بتواند به دیوارها بخورد، شبیه به ورزش اسکواش. در دهه ۱۹۷۰، پدل به اسپانیا رسید. دوست کورکوئرا، آلفونسو د هوهنلوه، این ورزش را به ماربیا برد و اولین باشگاه را ساخت. اسپانیا به سرعت مرکز پدل شد و فدراسیون بین‌المللی پدل (FIP) در ۱۹۹۱ تأسیس گردید. امروزه بیش از ۲۵ میلیون بازیکن در ۹۰ کشور وجود دارد، با تمرکز در اسپانیا، آرژانتین و ایتالیا. تورنمنت جهانی پدل (World Padel Tour) از ۲۰۱۳ برگزار می‌شود و ستارگانی مانند آلخاندرو گالان و پائولا خوسادو در آن می‌درخشند. در ایران، پدل در سال ۱۳۹۶ با ساخت نخستین زمین در باشگاه انقلاب تهران وارد کشور شد. فدراسیون تنیس ایران انجمن پدل را تشکیل داد و تیم ملی این رشته در پیکارهای آسیایی و انتخابی جام جهانی شرکت کرد.  در سال ۲۰۲۴، تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی قطر سوم شد. گسترش پدل در ایران سریع بوده و هم اکنون بیش از ۱۰۰ زمین در سراسر کشور وجود دارد، به ویژه با تمرکز در تهران. این ورزش به سبب ماهیت اجتماعی و آسان‌بودن، میان جوانان و خانواده‌ها محبوب شده است.

پدل شیراز 2فرتورها رسیده است.

4090

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
X
LinkedIn
Email

2 پاسخ

  1. درود.موفقیت هموطنان زرتشتی درمسابقات کشوری روشادباش میگم.پیروز باشید.

  2. تبریک به تمام اقایان امیدوارم همگی موفقباشید.🙏🏼🍀

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *