رکسانا پرتوینیا دانشجوی دکترای روانشناسی بالینی در سخنرانی با عنوان «دربارهی سالمندی بیشتر بدانیم»، آگاهی بیشتری از دوران سالمندی را بازگو کرد.
دکتر پرتوینیا در آغاز دورهی سالمندی را تعریف کرد: سالمندی یکی از مراحل زندگی و حتی رشد است و بایسته است به این دوره با نگاه مثبت و توانمندی، کوهی از تجربه و آگاهی و پذیرش موفقیت فیزیکی نگاه کنیم و از این دوره بهترین استفاده را ببریم.
سپس در مورد حفظ استقلال فردی سالمند و در عین حال با برآورد کردن موقعیت سالمند، به مشارکت و کار گروهی در این دوره سفارش کرد و چگونگی آن را با مثالهای مشخص توضیح داد و پیامدهای آن مورد بررسی قرار گرفت.
دکترای روانشناس بالینی در بخشی دیگر، دربارهی نقش یادگیری مطالب جدید یا فعالیتهای جدید و حضور در محیطهای جدید و ارتباط با افراد جدید در توانمند ساختن سالمند سخن گفت و با عنوان مثالهایی این بخش را توضیح داد.
وی در ادامه از باورهایی که میتواند برای ما جز تنهایی و سکوت و ناتوانی نتیجهای نداشته باشد گفت: باید این باورهای ناامید کننده را بشناسیم و بتوانیم به تنهایی یا با کمک نزدیکان خود به گونهای دیگر با مسایل روبرو شویم و برخورد کنیم و حس لذت و آرامش و اعتماد به نفس بالا را تجربه کنیم.
دکتر پرتوینیا در بخشی از سخنانش به داشتن برنامهریزی و اولویتبندی در انجام فعالیتها سفارش کرد، به گونهای که خود فرد در این برنامهریزی در اولویت باشد و دیگران به ترتیب ارتباط و نیاز در مرحلههای بعدی قرار گیرند. این اولویتبندیها از حس قربانی شدن فرد جلوگیری میکند.
در پایان نشست، به راهکار برای رهایی از حفرههای آلزایمر و درمانی که در دوران سالمندی وجود دارد مانند پرهیز از تنهایی و یکنواختی و نادیده گرفتن خود، در گذشته و در خاطرات سیر کردن اشاره کرد و از نقش ناکارآمد پایین بودن اعتماد به نفس و عزت نفس در دوران سالمندی گفت.
سخنرانی ماهانهی سازمان زنان زرتشتی، دوشنبه سوم دیماه 1397 خورشیدی در تالار جشنگاه خسروی برگزار شد.
رکسانا پرتوینیا دانشجوی دکترای روانشناسی بالینی
فرتور رسیده است.
0114