انجمن همگرایی مواریث تمدن ایرانی، با همراهی شماری از چهرههای فرهیختهی فرهنگی و هنری، در مراسمی به گونهی رسمی اعلام موجودیت کرد.
در این نشست که شامگاه سهشنبه ۲۸ دیماه 1400 خورشیدی، در سالن فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گروه چشمگیری از علاقهمندان، هنرمندان و فرهیختگان حضور داشتند.
در آغاز این نشست دکتر حسین رمضانی خردمردی، هموند (:عضو) هیات مدیره انجمن همگرایی مواریث تمدن ایرانی، تاریخچهی طرح همگرایی منطقهای در حوزه تمدن ایرانی در سه دهه پیش و روند گامهای (:مراحل) ثبت رسمی انجمن و دریافت پروانه فعالیت را برای باشندگان (:حاضران) بازگو کرد. سپس دکتر ناصر تکمیل همایون، عضو هیاتمدیره انجمن به یادآوری نکاتی درباره اهمیت، جایگاه، فرصتها و توانمندیهای این انجمن و آرمان آن که کمک به تشکیل اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی است، پرداخت و تاکید کرد که اگر کوشش شود و این اتحادیه شکل بگیرد، اصیلترین اتحادیه منطقهای جهان خواهد بود؛ چرا که ریشه در فرهنگ مشترک مردمان منطقه دارد.
سپس پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران و نویسنده مجموعه کتابهای ایران فرهنگی، درباره موضوع فعالیت انجمن، دکتر حسامالدین تالقانی، فرنشین (:رییس) بنیاد ملی نخبگان افغانستان، دربارهی ضرورت همکاری و همگرایی برای مقابله با خطراتی که این حوزه تمدنی و بهویژه زبان فارسی را تهدید میکند و دکتر علیاصغر قاسمی، مدیرعامل خانه اندیشمندان علوم انسانی، درباره اهمیت فعالیت انجمنهای مردمنهاد به سخنرانی پرداختند.
در ادامه مهندس شهرام ایلبگ، هموند هیاتمدیره و مدیرعامل انجمن، گزارشی از آرمان و مرامنامهی این انجمن ارائه کرد و در سخنرانی پایانی، دکتر نادر کریمیان سردشتی، فرنشین هیاتمدیره انجمن، با بیان بایستگی (:ضرورت) همگرایی منطقهای برپایهی مشترکات فرهنگی و تمدنی جوامع مخاطب انجمن، از مجموعه پژوهشهای میدانی خود در کشورهای حوزهی تمدن ایرانی و اینکه چه توانمندیهای بکر و فراموششدهای (:مغفولی) برای همگرایی و همافزایی در این حوزه تاریخی پنهان مانده است، سخن گفت.
در بخشهای گوناگون این نشست همچنین برنامههای هنری مانند شاهنامهخوانی هنرمند خردسال یسنا بهنامنیا، اجرای برنامهی گروه دفنوازان حافظ، به سرپرستی استاد حامد سهرابی و اجرای سرودههایی از موسیقی سنتی ایرانی ازسوی گروه هنری استاد محمود بخرد، از شاگردان برجسته استاد محمدرضا شجریان، برای باشندگان اجرا شد.
گفتنی است در این مراسم شمار بسیاری از چهرههای علمی، فرهنگی و هنری مانند پرفسور حسن امین، میلاد کیایی، استاد برجسته موسیقی، منوچهر علیپور، بازیگر سینما، سیدمسعود حسینی، استاد دانشگاه هرات و بسم الله شریفی، شاعر افغانستانی باشنده بودند.
فرتورها رسیده است.
1719
2 پاسخ
بسیار عالی بود جای تشکر و قدردانی دارد . یک حرکت زیبا و کاملا به جا و در خور حرمت و احترام ویژه به همه کسانی که دلشان برای ایران و ایرانی می تپد . هزاران سپاس و تشکر . قربان تان طاهر از کوردستان
حاضران = فَرارِسَندِگان ، فَراآمَدِگان
مَواریث = آرِسیدِگان
اِرث = آرِس : آ – رِس : به رِسیدَن آمَده
تَمَدُن = شَهریگَری
مَراسِم = رَسمگان / رَسمِگان
رَسم پارسی ست ، رَس اَز ریس ( ریسیدَن ، رِشتَن ) بَرساخته شده و می رِسانَد که کاری دَر دِرازایِ زَمان پِی وَسته اَنگامیده می گَردَد ، واتِ ” م ” نامساز اَست.
اِعلامِ موجودیَت = فَراگویمانی/ فَراگُفتمانیِ هَستیدِگی
سالُن = تالان : تال(تالار) – آن ( پَسوَندِ مَگان )
عُلومِ اِنسانی = دانِش هایِ بینِشی/ مینِشی
حُضور یافتَند = فَرارِسیدَند ، فَراآمَدَند ، فَرارِسی یافتَند ، فَراآیی یافتَند
عَلاقه مَندان = اَلافه مَندان/ اَلاغه مَندان
اَلافه / اَلاغه : اَ – لاف/ لاغ – ه
لاف / لاغ = دوست داری ، لاف زَدَن : گَزافه گویی بَرآمَده ( ناشی ) اَز اِشغ
اَ / آ – : پیشوندِ به مینِشِ آمَده یا به اَنجام رِسیده
ه = پسوَندِ نامساز