لوگو امرداد
گزارش تارنمای خبری الجزیره

بازگشت دوباره‌ی گردش‌گران به ایران پس از برجام

آرامگاه حافظتارنمای الجزیره گزارشی از افزایش شمار گردش‌گران خارجی ایران، پس از گفت‌وگوهای موفقیت‌آمیز هسته‌ا‌‌ی ارایه کرده است.

زمانی که ویدیوی «به ایران نروید» برای نخستین بار در شبکه‌های مجازی پخش شد به شوند(:دلیل) عنوانی که داشت بسیاری از ایرانیان می‌ترسیدند که تلاش دیگری برای به تصویر کشیدن چهره‌ای ناخوشایند از کشور باشد.

اما وارون آن ثابت شد. «بنجامین مارتینی» فیلم‌بردار فرانسوی و سازنده‌ی این ویدیو گفت: ویدیوی «به ایران نروید» برای آن ساخته شده بود تا تصویرهای اشتباهی که مردم جهان از ایران دارند را از میان ببرد. این ویدیو تا این زمان هزاران بار در یوتوب و دیگر شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده و توسط ایرانیان و مردم کشورهای گوناگون دیده شده است.

مارتینی در ادامه افزود: «من اعتقاد دارم بسیاری ازمردم دنیا اطلاعات زیادی، خارج از مطالبی که در رسانه‌ها می‌بینید نداشته باشند.مارتین در گفته‌اش به الجزایز گفت: «ایران در حال تغییر است. پتانسیل توریست ایران بسیار بالا است و مردم خون‌گرم، فرهنگی غنی و مناظر طبیعی زیبایی دارد.»

پس از سال 1979 میلادی که ایران درگیر جنگ هشت ساله با عراق شد، این روزها صنعت توریست در ایران جانی دوباره گرفته است.

در سال 2013 که حسن روحانی به ریاست‌جمهوری ایران رسید، شمار گردش‌گرانی که به ایران ‌آمدند نزدیک به 4 میلیون و 800 هزار تن برآورد شد. به‌گفته‌ی سازمان جهانی توریست، به دلیل نقطه‌ی عطفی که در مزاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا پدید آمد و برداشته شدن تحریم‌ها، درها به روی گردش‌گران بیشتری در ایران باز شد. در سال گذشته سازمان امور توریست کشور اعلام کرد که 5 میلیون و 200 هزار گردش‌گر به ایران آمداند. گردش‌گرانی که هر یک میانگین 1700 دلار را در ایران هزینه کرده‌اند و درآمد گردش‌گری بیش از هشت میلیارد دلار را از آن کشور تاریخی ایران کرده است.

ایران دارای 19 یادمان تاریخی ثبت‌شده در سازمان جهانی یونسکو است و همچنین کشوری است که بیشترین یادمان تاریخی ثبت شده در یونسکو را در منطقه‌ی خاورمیانه داراست. از این میان می‌توان تخت‌جمشید با 2500 سال پیشینه و بازار تاریخی تبریز و تهران را نام برد. به راستی تنوع فرهنگی گسترده‌ی ایران می‌تواند گردشگران بسیاری را به این کشور باستانی جذب کند.

«لوو وندی» یکی از گردش‌گرانی که به تازگی از ایران دیدن کرده است، می‌گوید: «همه‌ی هتل‌ها پر شده بودند و برای ما خیلی سخت بود تا هتلی در تهران و اصفهان رزرو کنیم.» سارا یکی دیگر از گردش‌گران خارجی نیز می‌گوید: «ایران در دهه‌ی گذشته میزبان خانواده‌های گردش‌گر بسیاری بوده است، اما دوستان و خانواده‌های آنها به شوند(:دلیل) این‌که شناخت درستی از ایران نداشتند، برای آنها نگران بودند.»

«مجتبا رحمانیان» بنیان‌گذار شرکت «سرویس سفر ایران» با گفتن این‌که درخواست‌ها برای سفر به ایران به گونه‌ی روزافزون در حال افزایش است، افزود: صنعت گردش‌گری در ایران برای پیشرفت نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

بنابر این گزارش، از برنامه‌های 20 ساله‌ی دولت ایران این است که تا سال 2025 میزبان 20 میلیون گردش‌گر به صورت سالیانه باشد و برای آن نیاز به مکان‌های بیشتری برای اسکان دادن به آن‌ها است.از سویی دیگر، داد و ستد‌های(:معاملات) جدید ایران و ترکیه شوند آن شده است که ایران چراغ سبزی به سرمایه‌گذاران ترک نشان دهد تا هتل‌هایی در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و مشهد بسازند. گروه‌های هتل‌داری در فرانسه و اسپانیا نیز علاقه‌ی خود را برای سرمایه‌گذاری در ایران نشان داده‌اند.

یک از بخش‌های جذاب برای گردش‌گران خارجی که به ایران می‌آیند، ویزای 30 روزه‌ی ایران برای مردم 190 کشور جهان است که ایالت متحده امریکا و کشور انگلستان را نیز دربرمی‌گیرد؛ البته گردش‌گران این دو کشور تنها با تور می‌توانند به ایران سفر کنند.

رحمانیان در این‌باره می‌گوید: «به شوند بهبود روابط میان ایران و آمریکا، ما بسیاری از مردم آمریکا را می‌بینیم که برای بازدید از ایران علاقه نشان می‌دهند. اما به شوند آن که نیاز به راهنمای تور دارند، هزینه‌ها برای آنها بالا رفته و بسیاری از مردم دوست ندارند این‌گونه مسافرت کنند.»

مارتینی از تجربه‌ی خود در زمان فیلم‌برداری در ایران و آشنایی با فرهنگ مردم این کشور می‌گوید: «زمانی که شما نیاز به کمک کردید مردم ایران کارهای روزمره‌ی خود را کنار گذاشته و به شما کمک می‌کنند یا شما را برای ناهار به خانه‌ی خود دعوت می‌کنند. هر زمان ایرانیان چیزی را می‌بینند که بتواند تصویر کشورشان را در ذهن‌ها بهتر کند آن را با دیگران به اشتراک می‌گذارند.»

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-31