نشست «صدخوانش، صد رویش» پسین سهشنبه دهم دیماه ۱۳۹۸ با باشندگی جبرییل نوکنده فرنشین موزهی ملی ایران، سید احمد محیط طباطبایی فرنشین کمیتهی ملی موزههای ایران (ایکوم)، رضا دبیرنژاد، مدیر موزه ملک، سلیم سلیمیموید مسوول مرکز معرفی فرهنگی، لیلا کفاشزاده، مسوول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، و با باشندگی دیگر علاقهمندان برگزار شد.
اعظم جلولی، مسوول کتابخانه و مرکز اسناد موزهی ملی ایران، در آغاز این نشست با خوشامدگویی به باشندگان گفت: بسیار خوشحالیم که تا اکنون ۱۰۰ کتاب در موزهها خوانده شده و موزه مادر کشور هم در این کار، همراهی داشته است. برای پشتیبانی و توانمندکردن این کار نوآورانه نشست «صدخوانش و صد رویش» با همکاری مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام گرفت.
وی پروژهی خواندن در موزه را پیوند میان کتابخانه و موزه خواند و ادامه داد: کارکرد پیروزمند این طرح از یکسو به گسترش کتابخوانی میانجامد و از سوی دیگر انگیزهی بازدید گروهی از موزهها را فراهم میکند.
وی در پایان یادآور شد: کتابخانهی موزهی ملی ایران بهعنوان تخصصیترین مرجع باستانشناسی کشور افزونبر خویشکاریهای (:وظیفههای) همیشگی، آمادهی همکاری در طرحهایی است که پویایی موزهی مادر کشور و بالابردن آگاهی مخاطبان از فرهنگ و هنر ایرانی را درپی دارد.
رضا دبیرنژاد مدیر موزهی ملک دیگر سخنران نشست، دربارهی خواندن در موزهها گفت: بسیاری از منابع میراث فرهنگی ما در موزهها، تنها اثری نمایشی در ویترینها است. در حالیکه اثری مانند شاهنامه سرمایهای است که به داستان و روایت پیوند میخورد و اینجا نقش واقعی موزه در خواندن این آثار پدیدار میشود.
وی از کتابخانهها در روزگار گذشته همچون موزههایی برای خواندن یاد کرد و گفت: طرح خوانش در موزه به کوشش لیلا کفاشزاده بهراستی سنتی است که در پیشینهی تاریخی ما وجود داشته و از دیگرسو کوششی برای روشنشدن توانمندی روایتها در موزه بوده و هم اینکه عامل پویایی موزهها میشود.
وی در پایان آمدن به موزه برای خواندن را شیوهای دیگرگون از پیوندهای مجازی رایج عنوان کرده و گفت: چنین رویدادی مکان همگانی موزه را میتواند به مکانی اختصاصی برای اهالی فرهنگ دیگرگون میکند. با حضور در موزه و بهرهمندی از حواس چندگانه میتوان دوستیها را به اشتراک گذاشت.
لیلا کفاشزاده نیز در سخنانی از چگونگی شکلگیری طرح خواندن در موزهها و سپاسداری از همراهان این طرح پرداخت .
آفرینشهای فردی و پویایی در موزهها
فاطمه احمدی، کارشناس موزهی علوم پزشکی دانشگاه تهران، کتابخوانی در موزهها را کاری آفرینشگرانه (:خلاقانه) خواند و گفت: خواندن در موزه کاری پیوسته است که بهدست گروههای باتجربه با تکیه بر ایدههای آفرینشگرانهی گروهی، شکل گرفته است.
وی آفرینشگری را کاری بایسته برای پویا کردن موزهها دانست که برای پیوند با مخاطب نقشی باارزش دارد.
افزونبر این نشست، نمایشگاهی دربردارندهی صد کتاب خوانده شده در موزهها، در محل کتابخانهی موزهی ملی ایران از روز دهم دیماه 1398 خورشیدی در دو روز از ساعت ۸ تا ۱۶ برپا شد و علاقهمندان ازآن دیدن کردند. سوزان حبیب، شرمین نادری و فریده شیرژیان از دیگر سخنرانان این نشست بودند. همچنین رونیا حسینی و فاطمه اقبال نیز با بازگویی خاطرات و شاهنامهخوانی، حال و هوایی دیگرگون پدید آوردند.
فرتورها از روابط عمومی موزه ملی است
1842
یک پاسخ
با درود ، امید که کتابها از درون کتابخانه ها به ذهن و روح انسانها راه بیابند ، سپاس از تلاش همه دوستان خصوصا استادارجمند خانم کفاش زاده .