هنر در خیابانهای شهر از دیدگاه حقوق و جامعهشناسی با سخنرانی نسرین خنجری، هنرمند زرتشتی در نشست یکشنبههای حقوقشناسی به همنگری گذاشته شد.
پنجاهمین نشست از مجموعه یکشنبههای حقوقشناسی به هنر خیابانی از دیدگاه حقوقی و جامعه شناسی پرداخت و درباره مباحث حقوقی اجراهای خیابانی در ایران گفتوگو شد.
نسرین خنجری هنرمند زرتشتی در زمینهی تاریخچهی اجراهای خیابانی در ایران و جهان، تاثیر هنر و موسیقی در درمان بیماریهای تنی و روانی سخن گفت. وی در این سخنرانی از نظریههای بوعلی سینا و فارابی و تاثیر موسیقی بر روی درمان بیماریها و ایجاد حالات روحی در انسان بهره گرفت. نسرین خنجری در بخشی از سخنرانی از پژوهشهای انجام شده گفت که تاثیر موسیقی بر روی درمانهای اجتماعی را نشان میدهد مانند کاهش چشمگیر درصد جُرم با پخش موسیقی کلاسیک در محلههای جرمخیز. از این رو حضور هنر در اجتماع میتواند کاربرد جامعه درمانی را دربر داشته باشد.
نسرین خنجری دانشآموختهی کارشناسی ارشد نمایش و عروسکگردان است در ادامه از تجربههای خود در اجراهای خیابانی و چالشهای گوناگونی که ارگانهای بازدارندهی اجرای خیابانی پیش میآورند سخن گفت. وی در پایان برنامه نمایش خیابانی «عروسک بهار» را اجرا کرد با این توضیح که این نمایش کودکانه و شاد در این روزهای سوگواری همگانی با موسیقی مرثیه به نمایش گذاشته میشود.
دیگر سخنرانان پیرامون چگونگی سیستم قانونگذاری ایران در اجراهای خیابانی به سخنرانی پرداختند.
محسن شهرنازدار، انسانشناس و پژوهشگر موسیقی در فضای عمومی از نقش هنر در ساختار میان اجتماعی، جوامع مدنی و فضاهای عمومی گفت.
کاوه رضوانیراد، مشاور حقوقی خانهی هنرمندان، حق بر فضاهای عمومی و خیابان در جوامع را بررسی کرد و از کارکرد باارزش حضور هنر در فضاهای عمومی و نقش آن در پیشگیری از گسستهای مدنی در جوامع سخن گفت.
پنجاهمین نشست از مجموعه یکشنبه های حقوق شناسی، با دبیری تهمورث بشیریه، هموند هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیرعامل انجمن یکشنبه ۲۲ دی ماه 1398 خورشیدی در تالار حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
نسرین خنجری، هنرمند زرتشتی و کارشناس ارشد تئاتر و نمایشگر عروسکی، به همراه وحید آگاه، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، کاوه رضوانیراد، مشاور حقوقی خانه موسیقی ایران، محسن شهرنازدار، انسان شناس و پژوهشگر موسیقی در فضای عمومی و حقوق شناسی، سخنرانهای این برنامه بودند.
پنجاهمین نشست یکشنبههای حقوق شناسی با همکاری انجمن حقوق شناسی، خانه اندیشمندان علوم انسانی و واحد فناور حقوق و هنر برگزار شد.
فرتور ها از مازیار اسدی است.
1842