مجمع همگانی انجمن زرتشتیان تهران با رای اکثریت با تبدیل به احسن موارد پیشبینی شده در دستور نشست موافقت کرد.
نشست مجمع همگانی فوقالعاده انجمن زرتشتیان تهران در نوبت دوم با دستور جلسهی اخذ مجوز تبدیل به احسن تعدادی از املاک انجمن در تاریخ چهارم بهمن ماه ۱۳۹۸ در دبیرستان فیروز بهرام ساعت ۱۰ آغاز به کار کرد. پس از گزارش فرنشین انجمن زرتشتیان تهران دربارهی هر یک از موارد تعیین شده در دستور جلسه مجمع و شنیدن سخنان موافق و مخالفان، درباره هر یک از موارد به صورت جداگانه رایگیری انجام شد و باشندگان با اکثریت آرا با هر ۵ مورد دستور جلسه موافقت کردند.
داریوش اورنگی به عنوان فرنشین هیاترییسهی مجمع، فرامرز پوررستمی، جانشین فرنشین، بهروز جمشیدیان، دبیر، سهراب اختری و مهرداد رستمی، هموندان ناظر، گرداندن مجمع را بر دوش داشتند.
فرامرز پورستمی در آغاز با اشاره به شمار کم باشندگان گفت: نشست فوقالعاده از سویی تخصصی است و به معنای واقعی همگانی نیست. بیگمان شمار بیشتری در نشست مشارکت میکردند.
فرنشین انجمن زرتشتیان تهران پیش از توضیح پیرامون هر یک از موارد یاد شده در دستور جلسه دربارهی داراییهای غیرمنقول انجمن از نگاهی خاص مقدمهای گفت. وی زمینهای موقوفهی قصرفیروزه با مساحت نزدیک به 4 و نیم کیلومترمربع را از بزرگترین دارای غیرمنقول هازمان زرتشتیان نام برد. دیگری زمینهای بنیاد خیریه هرمز آرش با 11 هکتار که سالها به مشکل برخورد کرده که تا به حال دربارهی آن تصمیمگیری نشده است. وی در ادامه گفت: امیدواریم که بتوان در این گردش کاری را آغاز کنیم و احتمالا در مجمع عادی سالیانه در تیرماه 1399 خورشیدی درخواست تبدیل به احسن آن را خواهیم آورد و یا گزارش پیرامون آن ارایه خواهیم داد تا بر مبنای آن مجمع تصمیمگیری کند. سپس از دو مجتمع مارکار تهرانپارس و آدریان بزرگ تهران که در کلانشهر تهران دو منطقه هستند که زرتشتیان میتوانند در آن مجتمع شوند نام برد.
وی در ادامه افزود: دو مجموعه بزرگ که ترکیبی از مراکز عامالمنفعه و تعدادی از واحدهای تجاری است، در اختیار داریم. واحدهای تجاری گرداگرد آتشکده تهران و دیگری جنب دبیرستان انوشیروان که ملکیت نزدیک به 55 واحد تجاری و سرقفلی تنها یک واحد در اختیار انجمن زرتشتیان تهران است. همان یک سرقفلی به اندازهی همهی 55 ملکیت از نظر درآمدزایی ماهیانه ارزشمند است. بسیاری از ساختمانها دارای بنای فرسوده هستند. وی در ادامه از خانه سلطان هورمزدی یاد کرد که پیش از این برای تبدیل به احسن کردن آن در دستور مجمع قرار گرفته بود و بنا به گزارش کارشناس دادگستری این ساختمان با قدمت 70 ساله کاربری مسکونی دارد و برای تجمع آموزشی و در برابر زلزله مقاومت ندارد. انجمن موبدان معتبرترین نهاد زرتشتی است و جایی را در شان این انجمن باید در اختیار داشته باشد. وی ابراز امیدواری کرد که در آینده دربارهی خانهی سلطان هورمزدی تصمیمگیری شود. وی در ادامه از پذیرشگاه پارسایی به عنوان یکی دیگر از بناهای فرسوده یاد کرد و گفت: فرسودگی این ساختمان به اندازهای رسیده است که حتما باید تعمیرات و تغییرات اساسی با هزینهی زیاد انجام بگیرد. به لحاظ حفظ امنیت به مسافران نمیتوانیم اجازهی اقامت و استفاده از این مکان را بدهیم.
از دیگر موارد به خانهی فریدونیان با قدمت 70 ساله و مساحت زیاد اشاره کرد که انجمن بشوند نداشتن نقدینگی، برای ساختن و بهینهسازی آن ساختمان قدیمی و فرسوده در راستای رفاه همکیشان نمیتواند اقدام کند.
وی در ادامه گفت: هیات مدیرهی انجمن باید شجاع باشد و در انجام این گونه کارها را بکوشد. با گذاشتن این موارد در دستور کار مجمع و با همفکری یکدیگر و گرفتن تصمیم مشترک میتوان کارهای بهینه انجام داد.
فرنشین انجمن زرتشتیان تهران به دو تصمیمگیری در مجمع گردش 43 برای تعیین تکلیف خانهی پریناز بختیاری و ساختمان کیانیپور اشاره کرد که برآیند این همفکری مجمع و هیاتمدیرهی انجمن زرتشتیان تهران تبدیل به احسن شدن این دو ساختمان است و در ادامه افزود: خانهی بختیاری یک واحد 200 متری از مجموعه مسکونی 48 ساله با قدرالسهم 137 متر از زمین با مجوز مجمع فروخته و به ملکی با ۱۴۷ متر زمین و ساختمان پنج طبقه بدون شریک متعلق به انجمن زرتشتیان تهران تبدیل شد و هماکنون ۵ خانواده از آن بهره میبرند.
وی با سپاسداری از شهریار جویبانپور که ساخت ساختمان کیانیپور را بر دوش گرفته است، از دیگر مورد که در مجمع مطرح شد یاد کرد و گفت: ساختمان کیانیپور تک واحدی پنجاه ساله به چهار واحد مسکونی نوساز تبدیل شده است و امیدواریم با پایان کار ساخت تا پیش از نوروز، ساختمان کیانیپور به بهرهبرداری برسد.
وی از شادروانان بهمن جوانمردی، شاهروز و غریبشاهی نام برد که املاک وقف کردهاند که باید به این موارد رسیدگی شود.
افشین نمیرانیان، فرنشین گردش 44 انجمن زرتشتیان تهران، کمبود نقدینگی را مهمترین مشکل برای شناسایی املاک، خلع ید از متعدیان و رسیدگی به انجام رساندن موارد ملکی بیان کرد و در ادامه از اخذ مجوز مجمع گفت: شجاعت باید در هیاتمدیره وجود داشته باشد تا زمانی که کار رسیدگی به املاک را به نتیجهای میرسانند در مجمع مطرح کنند و به تصمیمگیری بگذارند. وی همچنین از زمینهایی گفت که تصرف شده و دیگر نمیتوان دوباره به زمین تبدیل کرد بلکه باید با اشخاص متصرف صلح کرد و خیلی از آنها ارگانها هستند و مجمع در تصمیمگیری باید همراهی و همکاری کند تا این املاک به سرانجام برسد و بسیاری از این املاک عملا در اختیار ما نیست.
فرنشین انجمن زرتشتیان تهران پس از مقدمه به توضیح دربارهی هر یک از موارد پیشبینی شده در دستور مجمع پرداخت:
1- اخذ مجوز فروش خانه خدارحم داوری (خوابگاه دانشجویان پسر) و خرید ویا دریافت ملک جایگزینِ حداقل هم ارزش، با همان نیتنامه، نام و کاربری، حداکثر ظرف مدت ۹۰ روز کاری پس از فروش.
شادروان خدارحم داوری در سال 1341 خورشیدی شش دانگ زمین (با اصلاحی شهرداری 152 متر) را با صلح محاباتی به نام انجمن زرتشتیان تهران میکند و در صلحنامه ذکر میشود که این ساختمان برای استفادهی دانشجویان بیبضاعت و یتیمان زرتشتی به کار گرفته شود. ساختمان در سال 1382 خورشیدی در سه طبقه بازسازی شده است.
ملک در انتهای بنبستی جا گرفته که سوارهرو نیست و تنها پیادهراه است. سازندهی برج تجاری ساختمانهای آن محل را خریداری کرده و پیشنهاد خرید و یا معاوضه با ارزش بیشتری را مطرح کرده است. در این موقعیت بهتر است تهدید به جا ماندن ملک در بنبست را به فرصت تبدیل کنیم. وی از مجمع درخواست کرد تا مجوز فروش این ملک و یا معاوضه با ملک دیگری که برای زندگی دانشجویان مناسب باشد را به هیاتمدیرهی انجمن بدهد.
2- اخذ مجوز جایگزینی ملکیت مغازه روانشاد بهمن جوانمردی واقع در چهارراه ولیعصر با ملکیت و سرقفلی یک باب مغازه در خیابان کارگر جنوبی. (سرقفلی مغازه چهارراه ولیعصر طبق قوانین اجرا شده به مستاجران مغازه میرسد و متعلق به بهمن جوانمردی نیست. تاکنون ۳ بار انجمن با فردی که سرقفلی این ملک را دارد وارد دعوای حقوقی شده است و هر بار در دادگاه بدوی و تجدیدنظر رای به نفع وی صادر شده است، با رایزنی انجام شده تصمیم بر این شده است که به ازای این ملک، مغاره و سرقفلی ملک تجاری دیگری در خیابان کارگر جنوبی تهاتر شود).
افشین نمیرانیان، از دهشمند بودن روانشاد دکتر بهمن جوانمردیان به نیکی یاد کرد و گفت: تمام املاک مهربان جوانمردی به دو فرزند تقسیم شد. با همکاری انجمن موبدان طبق احوال شخصیه و کمک به پرونده حقوقی، سهم برادر بهمن به عشرت بختیاری همسرش میرسد. با این همکاری قراری گذاشته میشود که بخشی از دارایی بهمن جوانمردی صرف امور انجمن موبدان شود. وی همچنین از برادر و خواهر روانشاد عشرت بختیاری (ایرج و سیمیندخت بختیاری) سپاسداری کرد که پذیرفتند انجمن زرتشتیان تهران پلگذار شود.
3- اخذ مجوز فروش یک باب مغازه روانشاد بهمن جوانمردی واقع در شهر قدس (قلعه حسن خان) و واریز مابهالتقاوت حاصله در فَند روانشادان بهمن جوانمردی و عشرت بختیاری جهت احیا و بهره برداری از سایر اموال ایشان ویا انجام امور خیریه.
4- اخذ مجوز فروش سهم مشاعی روانشاد بهمن جوانمردی از ملک واقع در بلوار بسیج یزد و واریز ما مابهالتقاوت حاصله در فَند روانشادان بهمن جوانمردی و عشرت بختیاری جهت احیا و بهرهبرداری از سایر اموال ایشان و یا انجام امور خیریه.
5- اخذ مجوز فروش سهم مشاعی روانشاد بهمن جوانمردی از ملک واقع در مَنشاد یزد و واریز ما مابه التقاوت حاصله در فَند روانشادان بهمن جوانمردی و عشرت بختیاری جهت احیا و بهره برداری از سایر اموال ایشان و یا انجام امور خیریه.
افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران، دربارهی دو مورد آخر گفت: برای زنده کردن سهم روانشاد باید وارد دعوای حقوقی شد و از مجمع درخواست میکنیم که مجوز تصمیمگیری به خرید و یا فروش سهم مشاع را به هیاتمدیره بدهد. وی ابراز امیدواری کرد که با تشکیل فندی به نام روانشاد بهمن جوانمردی به طور ویژه در راه زنده کردن املاک آن روانشاد استفاده شود و یا پیرو دهشمند بودن روانشاد جوانمردی در انجام امور خیر صرف شود. وی تاکید کرد که مبالغ به دست آمده از فروش املاک خرج روزمرهگی انجمن نخواهد شد.
شاهرخ گبا از باشندگان به عنوان موافق پیشنهاد داد تا انجمن زرتشتیان ملکهای مشاع و مشارکتی که دعوای حقوقی دارد به توافق برسد از نقدینگی به دست آمده به ساخت و ساز دیگر املاک بپردازد.
فریدون گشتاسبی، دبیر بازنشسته، با گفتن این نکته که آیا با این شمار کم باشندگان میتوان دربارهی این موارد رایگیری کرد، در ادامه افزود: آقای کشاورزیان خانهی داوری را خراب کرد و از نو ساخت 30 میلیون تومان برای این ساختمان هزینه کرد که در آن زمان بیشتر از ارزش ملک بود. انسانی به دانشجویان فکر کنید بهترین مکان برای سکونت دانشجویان است. نام و رسم دهشمند را از بین نبرید. نامی از کسی که ساختمان را نوسازی کرده، برده نشده است. وی در ادامه گفت دربارهی هر کدام از این ملکها باید جداگانه گفتوگو شود.
بزرگمهر پرخیده، هموند پیشین هیاتمدیرهی انجمن زرتشتیان تهران با گلایه از این که شمار کمی از هموندان هیاتمدیره در نشست شرکت کردهاند گفت: از ظرف خالی نمیتوان دفاع کرد.این دوره نمیتواند اشتباه دوران گذشته را پوشش دهد. اگر انجمن میتواند روزمرگی را انجام دهد نباید دست به املاک بزند و بهانهی کمبود نقدینگی توجیه برای فروش نیست این املاک در همین مکانها باقی بماند.
موبد دکتر اردشیر خورشیدیان، فرنشین انجمن موبدان با بیان این که هموندان انجمن زرتشتیان تهران از فرزانگان و منتخبین جامعه هستند، موافق با کلیات دستور نشست گفت: مجمع عمومی معمولا برای فروش تصمیم کلی میگیرد. مسلما مسایل هر کدام از این موارد باید در انجمن توسط گروه کارشناسی بررسی شود. نامها باید حفظ شود. برپایهی اصول دین هر چیزی باید تبدیل به احسن شود. این که دارایی را به صورت اولیه حفظ کنیم و یا بیبرنامه به فروش برسانیم و تبدیل به احسن نشود، نیز اشتباه است. در این مجمع باید در کلیات تصمیم بگیریم که آیا موافق هستیم هر جای که میشود تبدیل به احسن کرد. برای این تبدیل باید هزینه کرد تا به نتیجه رسید.
مهرداد پوررستمی، با گفتن این که دهشمندان بر روی وقف نیت میگذارند در زمان خودشان درست بوده ولی ممکن است پس از چند سال مصداقی نداشته باشد، به فرنشین انجمن زرتشتیان تهران پیشنهاد داد، بهتر است انجمن هنگام تنظیم تعهدنامه اجازهی تبدیل به احسن و هر گونه استفاده به سود جامعه را از واقف بگیرد.
مجمع همگانی فوقالعاده انجمن زرتشتیان تهران با باشندگی 38 تن از سهامداران، پس از رایگیری در ساعت 11:15 به کار خود پایان داد.