بهشید برخوردار، نماینده زرتشتیان در مجلس به تفاوت تخصیص بودجه عمرانی با دیگر بودجههایی که از سوی وزارت کشور اختصاص داده میشود پرداخته و در نوشته زیر اهمیت بودجه 30 میلیارتومانی ویژه عمرانی را برای هازمان بیان کرد.
متن کامل نماینده زرتشتیان درباره تفاوت این دو اعتبار را در زیر بخوانید:
تفاوت تخصیص اعتبارات: اعتبارات عمرانی با دیگر اعتبارات
«آگاهی داشتن، اول هر تغییری است»
پیرو خبر منتشر شده در خصوص 30 میلیارد تومان تخصیص بودجه عمرانی به پروژههای زرتشتیان با این مقدمه که دنیای آینده، دنیای آدمهای منفینگر، مانعتراش و مساله محور نیست بلکه دنیای آدمهایی با انتخاب درست و واقعبینی بوده که موفقیت هازمان نیز در گرو این مهم و همازوری و همبستگی است به اطلاع میرساند منظور از اعتبارات عمرانی اعتباراتی است که در برنامهوبودجه عمرانی دولت به تفکیک جهت اجرای طرحهای عمرانی، پیشبینی شود که در سفرهای استانی به آن بارها و بارها اشاره و تاکید کردم به این مفهوم دولت برای آن پروژه ردیف و بودجهای در نظر گرفته است البته با تبعیت از فهرست بهای سازمان برنامه بودجه و نیز ضوابط و بخشنامههای نظام فنی و اجرایی کشور که خواستم یادآوری کنم این اعتبارات عمرانی با دسته دوم از اعتبارات و بودجهای که وزارت کشور به اقلیتهای مذهبی (ادیان) تخصیص میدهد و هرساله بین انجمنها و ارگانها تقسیم میشد و بودجه کمتری است تفاوت فراوان دارد که آنهم به موقع و بهجای خود اختصاص خواهد یافت. لازم به یادآوری است جهت تخصیص یافتن اعتبارات عمرانی به پروژههای هر استان ضرورت دارد با اجماع پروژهها تهیه، برآورد هزینه و اولویتبندی گردد تا در دستور تامین اعتبار سالیانه قرار گیرد.
7 پاسخ
با سپاس از این پیام. امیدوار باید بود که روش و ساختاری شفاف برای هر کدام از این اعتبارات تهیه و آگاهی رسانی و طبق آنها عمل شود.
سال ها پیش ظاهرا روشی برای «توزیع بودجه» در نظر گرفته شد که البته به طور عمومی آگاهی از روش آن در دسترس نیست. اما همان روش و ساختار هم ظاهرا براساس دستورجلسه های گردهمایی انجمن ها و نهادهای زرتشتی بعد از چند سال «به مانند سال گذشته» ثابت شد!
سپاس از اهورامزدای یکتا بابت این انتخاب شایسته و سپاس از خانم برخوردار بابت شفافیت و روشنگری از ابتدای راه خدمت به جامعه
با درود و سپاس. چرا در دوره های قبل نمایندگی، این بودجه عمرانی از دولت گرفته نشد؟ و یا در جای دیگر هزینه شد؟
در این زمان که انجمنها دچار کم پولی شده و اکثر ساختمانها فرسوده شده اند، این بودجه میتواند در حفظ میراث ما راهگشا باشد.
اعتبار عمرانی بر حسب چه شاخصه ای پرداخت میشود ؟ و چرا تا به حال پرداخت نشده بوده ؟ آیا نمایندگان قبلی منفی نگر بوده اند و به همبن دلیل اعتبار به جامعه زرتشتی تعلق نگرفته بوده ؟ کلا منظور خانم دکتر را از این مقدمه پند گونه متوجه نشدم . همچنین تبعیت از فهرست بهاء یعنی چه ؟ تا انجا که من میدانم فهرست بهاء کتابچه ای است که قیمت آیتم های ساختمانی یا راهسازی و غیره در آن درج شده و هر پیمانکاری با ضریب پلوس یا مینوس و بر اساس ضرایب منطقه ای و غیره پیشنهاد خود را میدهد و برنده یا بازنده مناقصه میگردد و البته فهرست بها شامل تمام آیتمها هم نیست و بسیاری مواقع در اصطلاح آیتم ستاره دار در صورت وضعیت ها تعریف میشود . همه قراردادها هم لزوما بر اساس فهرست بهاء منعقد نمیگردند . لذا تبعیت از فهرست بهاء جمله معنا داری به نظر نمیرسد .
جناب اقای مهران سپهری
طبق قانون بودجه بودجه هرسال در سال قبل پیش بینی و به تصویب مجلس می رسد بودجه کل کشور ۴۰۳ در سال ۴۰۲ در زمان دکتر اختیاری پیش بینی و تصویب شد ودر سال ۴۰۳ اجرا می شود
درود بر خانم دکتر برخوردار
از اینکه در جهت ایجاد تغییر، آگاهی رسانی کردید کمال تشکر را دارم از اینکه متذکر شدید دنیای آینده به مردمان منفی نگر تعلق ندارد . اما تا آنجا که من اطلاع دارم هر اعتبار عمرانی در یکی از ردیفهای بودجه درج میگردد و مربوط به یک موضوع خاص است و امکان هزینه کرد اعتباری که برای یک موضوع اختصاص داده شده در موضوع دیگر نیست از این روی درصورتی که توضیح دهید اعتبار کسب شده توسط جنابعالی از کدام ردیف بودجه است و در چه مواردی امکان هزینه کرد آن وجود دارد حتما جامعه میتواند نسبت به بایسته و شایسته های استفاده از آن آگاه تر باشد و از منفی نگری دور باشد .
خانم دکتر برخوردار
لطفا برنامه سفرهای استانی خود را اطلاع رسانی کنید و در ضمن رئیس دفتر خودتان را معرفی فرمائید تا قادر باشیم هماهنگی های لازم را با ایشان انجام بدهیم