لوگو امرداد
در امرداد 491 بخوانید:

آموزش تاریخ و استوره با بازی‌های ایرانی

p03دسترسی آسان به آگاهی‌های نادرست از تاریخ و فرهنگ ایران در فضای مجازی آزارش می‌داد، بیم از روزهای تاریک و امید به آینده‌ای روبه آگاهی و روشنی جرقه‌ی برداشتن گامی استوار را در دلش روشن کرد. پشت‌گرم به فرهنگ دیرین دست در دست دانشجویانش سفر به دل استوره و تاریخ را آغاز کرد. بازی «فرشکرد» دستاورد دغدغه‌ی ملی مینا صفا، هموند (:عضو) هیات علمی دانشکده‌ی ادبیات و زبان‌های خارجه دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجویان و همراهانش است.

مینا صفا، در گفت‌و‌گو با امرداد با اشاره به اینکه دو سال است در زمینه‌ی تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین تولید محتوا می‌کنیم و در همین راستا یک تیم استارت‌آپی به نام ایران‌ویج داریم گفت: آرمان ما این است که تا جایی که می‌شود از کج‌فهمی‌های تاریخی جلوگیری کنیم و تاریخ، فرهنگ و استوره‌ها و به‌ویژه جهان‌بینی ایرانی را با تکیه بر مستندات در گام نخست به ایرانیان و در گام بعدی به جهانیان بشناسانیم. از همین روی با طراحی بازی‌هایی که مخاطبان جوان را جذب تاریخ و فرهنگ ایران کند کار خود را آغاز کردیم. بر آن بودیم که درزمینه‌ی تاریخ و استوره‌های ایران بازی‌های رایانه‌ای داشته باشیم اما با دشواری هزینه‌بردار بودن این‌گونه بازی‌ها روبه‌رو شدیم. هزینه‌هایی که برای فراهم‌کردنش نیازمند تامین بودجه بودیم. تصمیم گرفتیم به سوی دانش‌بنیان شدن گام برداریم که در حوزه‌ی علوم انسانی، یکی از راه‌های آن طراحی و تولید بازی‌های رومیزی است. ما تولید یکی از بازی‌هایمان را با نام فرشکرد (بازسازی جهان به گونه‌ی آغازین) آغاز کردیم و برای اینکه در این راه گام‌های استواری برداریم پیش از آنکه تولید بازی به گام نهایی برسد، تولید محتوا را در یوتیوب ارایه دادیم. یعنی داستان‌هایی با بن‌مایه‌ی آفرینش جهان از نگاه ایرانی که به‌ویژه در بندهش آمده را در راستای شناساندن جهان‌بینی ایرانی، پایه‌ی کار قرار داده است و تولید محتوا را با داستان آفرینش آغاز کردیم. پس از آن نبرد ایزدان و دیوان را در 17 بخش تولید و در یوتیوب بارگذاری کردیم. هم‌راستا با این کار به طراحی چهره‌های ایزدان، ایزدبانوان و دیوان پرداختیم و پس از انجام دیگر مرحله‌ها، زمانی که بازی را برای مخاطب 9 سال به بالا درخور دیدیم‌، کارت‌ها و دیگر بخش‌های بازی رومیزی را طراحی کردیم. بایسته است یادآور شوم تیم جوان و دل‌سوزی از دانشجویان گروه تاریخ علامه‌ طباطبایی، در اتاق فکر این پروژه، گام‌به‌گام در طراحی بازی هم‌بهره و همراه بودند.

آنچه در بالا آمده است بخشی از گفت‌و‌گوی‌ست از امرداد با مینا صفا، هموند هیات علمی دانشگاه طباطبایی با عنوان «آموزش تاریخ و استوره با بازی‌های ایرانی»، که در تازه‌ترین شماره‌ی امرداد آمده است.

متن کامل این نوشتار را در رویه‌ی سوم (مردم) شماره 491 امرداد بخوانید.

«امرداد» شماره‌ی 491  از‌‌ شنبه، 14 مهرماه 1403 خورشیدی، در روزنامه‌فروشی‌ها و نمایندگی‌های امرداد در دسترس خوانندگان قرار گرفت.

خوانندگان می‌توانند برای دسترسی به هفته‌نامه‌ی امرداد افزون‌بر نمایندگی‌ها و روزنامه‌فروشی‌ها از راه‌های زیر نیز بهره ببرند.

فروش اینترنتی فایل پی‌دی‌اف شماره‌ی  491 هفته‌نامه امرداد

فروش اینترنتی نسخه‌ی چاپی شماره‌ی 491 هفته‌نامه‌ی امرداد

اشتراک ایمیلی هفته‌نامه‌ی امرداد

نشانی نمایندگی‌ها و دکه‌های فروش امرداد در تهران

برای دریافت فایل اکسل نمایه امرداد کلیک کنید

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-02-20