بهشید برخوردار، نماینده زرتشتیان در مجلس، توضیحات تکمیلی درباره جذب سیصد میلیارد ریال اعتبار عمرانی برای جامعه زرتشتیان را در اختیار همگان قرار داد.
در گزارش بهشید برخوردار آمده است، تنها اعتبار بودجه وزارت کشور بهحساب انجمنها واریز میگردد و اعتبار بودجه عمرانی واریز نمیگردد.
توضیحات دکتر بهشید برخوردار درباره اعتبار عمرانی و تفاوت آن با بودجه وزرات کشور را در ادامه میخوانید:
اعتبار عبارت است از مبلغی که برای مصرف معین بهمنظور نیل به اهداف و اجرای برنامههای دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد.
اعتبار عمرانی اعتباری است که بهصورت کلی در بودجه عمومی دولت به تفکیک جهت اجرای طرحهای عمرانی و همچنین توسعه هزینههای جاری مربوط به برنامههای اقتصادی و اجتماعی دولت پیشبینی میشود؛ یعنی به طرح یا مکان خصوصی تعلق نمیگیرد.
این اعتبارات ظرفیتهای جدید ایجاد مینماید، ظرفیتهای موجود را توسعه میدهد یا به عمر آنها میافزاید و یا دوام آنها را تثبیت میکند.
با این مقدمه به اطلاع همه همکیشان میرساند با جذب اعتبار عمرانی 300 میلیارد ریال که با رایزنی صورت گرفت:
1- اعتبار عمرانی فوق بین استانهای تهران، البرز، اصفهان، فارس، کرمان، یزد تقسیم تا بدین طريق هر استان و هر انجمن زرتشتی دارای ظرفیت جدید و ظرفیت توسعهای با پایه اعتبار عمرانی در سازمان برنامهوبودجه گردد.
2- در سنوات آینده بتواند ظرفیتهای موجود را توسعه بدهد و بهطورکلی طرحهای عمرانی پروژه محور را به سرانجام برساند و پروژه جدیدی را در دستور کار قرار دهد.
در سال 1403 موضوع اعتبار 300 میلیاد ریالی با محوریت تهیه طرحهای جامع پروژه محور به همهی فرنشین انجمنها ابلاغ گردید لیک به دلیل عدم وجود چنین طرحهایی و یا به هر دلیل دیگر، در برنامه کاری انجمنها، ضرورت داشت به هر نحو ممکن اعتبارات مذکور جذب گردد.
لذا با پیگیری تلفنی و مکاتبات متعدد با روسای سازمانهای مدیریت برنامهوبودجه استانها و همکاری انجمنها زمینه جذب اعتبارات عمرانی فراهم شد.
بههرحال به دلیل عدم تهیه و عدم وجود طرحهای پروژه محور قابلاجرا در سنوات گذشته در استانها و همچنین عدم تخصیص اعتبارات عمرانی به استانها، پایهدار کردن اعتباری به استانها کار سخت و زمان بری بود که به لطف اهورامزدا این مهم به سرانجام رسید.
امید است هازمان فرهیخته و فرنشین انجمنها برای سال آینده، در فرصتی که در پیشرو دارند و با اعتباری که در سنوات آینده تعلق خواهد گرفت با برنامهریزی، طرحهای جامع پروژه محور قابلاجرا را برای ارائه به سازمان مدیریتها تهیه نمایند تا بتوان مبلغ اعتبار را در راستای اهداف پروژههای عمرانی هزینه کرد. بدینوسیله از فرنشین انجمنهای کرج، یزد، اصفهان، شیراز، کرمان و تهران به دلیل همکاری سپاسگزارم.