لوگو امرداد
تابلوهایی هنرورزانه در گوشه‌وکنار تالاری سرد!

نگاهی به نمایشگاه خوشنویسی‌های استاد کامل قلی‌پور

نمایشگاهی از خوشنویسی‌های کامل قلی‌پور در دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران برپاست. تابلوهای این هنرمند نقش‌هایی خوشنویسی شده از نوشته‌های کهن و نو است.

نمایشگاهی از چند تابلوی پراکنده از خوشنویسی‌های کامل قلی‌پور، در تالار ورودی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، همه‌ی آنچه است که در برابر دیدگان بازدیدکنندگان قرارداده شده است. با آگاهی‌رسانی‌ای کم‌وبیش گسترده‌ای که از برپایی نمایشگاه شده بود، انتظار می‌رفت که تابلوها در فضایی مناسب‌تر به نمایش دربیایند، نه در راهرویی ورودی،‌ که کمترین توجه را برمی‌انگیزند و این خیال را در ذهن بیننده می‌آورند که کوشش هنری چندانی  در برپایی نمایشگاه نشده است تا همسان با استانداردهای هنری باشد!
دانشجویان، که به‌گمان می‌رسید بیشتر نگران رسیدن به کلاس درس و رفتن شتابان به سمت پله‌های دانشکده هستند، حتا به خود فرصت نمی‌دهند تا تابلوهای خوشنویسی را نگاه کنند و از آن نقش‌های پُرآب‌ورنگ و زیبا شادمانی‌ای ببرند، یا از خطی که بیت‌ها و نوشتارهای پُرمعنایی را نقش زده بود، نکته‌ای بیاموزند! از انگشت‌شمار بازدیدکننده‌ای که ما دیدیم، این گِله از برگزارکنندگان نمایشگاه به‌جا می‌ماند که چرا تابلوهایی از خوشنویسی دلربای ایرانی در راهروی دانشکده چیده‌اند، بدون آنکه کمترین ذوقی برای آراستن نمایشگاه به خرج داده باشند؟

هنرمندی توانا در خوشنویسی
کامل قلی‌پور، هنرمند نام‌آشنایی است و آن‌هایی که با جهان رازآمیز خوشنویسی بیگانه نیستند، کارهای او را دیده‌اند. از این هنرمند، کتابی با عنوان «خط‌های کامل قلی‌پور» انتشار یافته است که شناسای هنر اوست (انتشارات مانانگار- 1401). در همان سال انتشار کتاب قلی‌پور، آیین رونمایی‌ای از این اثر در «بنیاد سخن‌گستران سبزمنش» و با همراهی «انجمن ادبی ایران» و در شهریور 1402 خورشیدی، برگزار شد تا دوستداران هنر خوشنویسی بیشتر در جریان انتشار کتاب قلی‌پور و هنر خط او، قرار بگیرند.
نمایشگاه یادشده با عنوان «آثار خوشنویسی استاد کامل قلی‌پور؛ برگرفته از آثار شعرای متقدم و معاصر» در 20 آذرماه امسال گشایش یافت و تا پایان آذرماه برپاست و پذیرای دوستداران هنر خوشنویسی؛ هرچند آلودگی هوای شهر تهران نمایشگاه را برای چند روزی به تعطیلی کشاند.
بانیان برگزاری نمایشگاه، «دایره‌المعارف ایران‌شناسی»، «انجمن همگرایی مواریث تمدن ایرانی» و «معاونت دانشجویی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران» هستند و دیدار از این نمایشگاه را برای همگان (و نه فقط دانشجویان) شدنی ساخته‌اند.

زیبایی هنر خوشنویس در تابلوهای قلی‌پور
شمار استادانی که هنر خوشنویسی ایرانی و گوناگونی خط‌های آن را زنده و پایدار نگه داشته‌اند، اندک نیستند. کامل قلی‌پور یکی از آن هنرمندان است. تابلوهای او در این نمایشگاه، افزون بر نمایش هنر خوشنویسی به  نوشته‌ها و سروده‌هایی از شاعران کهن‌سرا و معاصر ایرانی آراسته شده است.

در برخی تابلوها می‌توان خط‌های تُودرتُویی را دید که به شیوه‌ای دل‌نواز درهم‌ آمیخته‌اند و زمینه‌ی تابلو را که خود دیدنی است، رنگی دل‌انگیز داده‌اند. قلی‌پور تنها به بیت‌ها و سخن‌هایی شاعرانه توجه نداشته و در تابلویی شایسته‌ی ستایش، یادآور چنین نکته‌ای نیز شده است: «ای مرز باستانی ایران، خلیج فارس»، تا دل‌بستگی خود را به مرزهای ایران نشان داده باشد و نمایشگاه را با نام «ایران» آراسته‌تر سازد. خط‌های دیگر نیز هر کدام دربردارنده‌ی نکته‌هایی خواندنی هستند که گمان می‌رود با دقت و باریک‌بینی برگزیده و خوشنویسی شده‌اند.
نمایشگاه خوشنویسی کامل قلی‌پور، بی‌گمان برای هر دوستدار هنر (به‌ویژه هنر خوشنویسی) نکته‌ها و یادمان‌‌های بسیار دارد و باید آن را دید و از کوشش این هنرمند را ستود.

2 19 3 17 4 16 5 17 6 15 7 16 8 15 9 12 10 15 11 15 12 14 13 14 14 11 15 11 16 9 17 9 18 10 19 10 20 10 21 10 22 9 23 9 24 8 25 8 26 7 27 6 29 6

1 19

30 7

فرتور ازمهربان افسر کشمیری است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-10-26