موبدیار پانتهآ سروشپور، بهعنوان تنها ایرانی زرتشتی، به همراه تنی چند از بانوان پارسی در کنفرانس جهانی زنان سازمان ملل شرکت کرد و سخنرانی خود را با موضوع «نقش رهبری زنان در حفظ فرهنگها و پیشبرد برابری جنسیتی» ارایه داد. وی در این سخنرانی بر اهمیت حمایت و به رسمیت شناختن زنان بهعنوان پیشبران فرهنگی جامعه تاکید کرد.
پانتهآ سروشپور در سخنرانی خود تاکید کرد زنان همواره نقش پررنگ و کلیدی در حفظ سنتها، هنرهای بومی، آیین دین و فرهنگ جوامع داشتهاند و این خویشکاری خود را در نقش مادر و آموزگار و بهویژه آموزگاران دینی در درازای تاریخ انجام دادهاند. وی افزود که زنان در حقیقت نقش رهبران فرهنگی جامعه را به عهده داشتهاند که این خود اگر بهدرستی هدایت و پشتیبانی شود نهتنها در راستای حفظ سنتها و فرهنگ ملتها موثرتر خواهد بود بلکه با گسترش فرهنگ برابری جنسیتی و اصلاح فرهنگهای ضدحقوق زنان در جامعه سبب گسترش برابری جنسیتی و همبستگی و همراهی زنان و مردان در جامعه خواهند شد.
وی از جوامع و سازمانهای جهانی خواست که در این راستا نقش زنان را به عنوان رهبران فرهنگی جامعه به رسمیت شناخته و با ارزش بشمرند. همچنین با ایجاد سیاستها و قوانینی از حرکتهای اجتماعی زنان در راستای گسترش و پیشبرد فرهنگ در جامعه حمایت مالی و معنوی کنند.
سروشپور افزود مادران بهعنوان اصلیترین منبع آموزش فرزندان خود میتوانند فرزندان و بهویژه پسران خود را با احترام به حقوق زنان و برابری جنسیتی آشنا کنند که خود سبب کاهش چشمگیر خشونتهای خانگی و اجتماعی علیه زنان خواهد شد. اما پیش از آن زنان خود نیز باید با حقوق خود آشنا باشند.
موبدیار سروش پور که سخنان خود را با شادباش نوروز بهعنوان قدیمیترین جشن سال نو در جهان آغاز کرد به فرهنگ شاهنامهخوانی در ایران که سبب گسترش فرهنگ و رواج فرهنگ ارزشگذاری به زنان میشود بهعنوان حرکتی فرهنگی در این راستا اشاره کرد. وی همچنین به مثالهایی مشابه در میان مردم بومی آفریقا اشاره کرد. وی همچنین به پررنگتر شدن نقش زنان در گسترش و پاسداشت فرهنگها و زبانها پس از مهاجرت گفت.
پانتهآ سروشپور در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد این کنفرانس در چند سال اخیر، ابراز خرسندی کرد که برخی کشورها، فعال و همیشگی در این گردهمایی شرکت دارند، و گفت: اما نگرانی ما از بابت کشورهایی است که در این کنفرانس نماینده و شرکت کنندهای ندارند. این موضوع شاید نشان آن باشد که در این کشورها زنان از دستیابی به حقوق خود و یا حتی آگاهی از آنها باز داشته میشوند.
این رویداد، شصتونهمین گردهمایی جهانی کمیسیون مقام زن، زیر نظر شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، در ساختمان اصلی این سازمان در نیویورک با حضور نمایندگان ۱۸۶ ملت و ۵۸۴۵ نفر برگزار شد.
گزارش از موبد پدرام سروشپور
فرتورها رسیــده است.
4090