تبصره یک ماده یازده اساسنامه انجمن زرتشتیان تهران که به محدودیت دورههای عضویت در هیات مدیره اشاره دارد، برای بررسی و رایگیری در دستور کار مجمع گنجانده شده است. مجمع تعیین خواهد کرد که آیا نامزدهای مشمول این تبصره امکان انتخاب مجدد را خواهند داشت یا خیر.
به گزارش امرداد: ماده یازده اساسنامه انجمن زرتشتیان تهران به چگونگی انتخاب اعضای هیات مدیره و ساختار اصلی آن میپردازد. بر اساس این ماده: «برای انجام تکالیف انجمن، 21 نفر از افراد زرتشتی واجد شرایط ماده 13 بهعنوان نمایندگان اصلی با رای مخفی و اکثریت نسبی انتخاب میشوند و 7 نفر بعدی به ترتیب آرا بهعنوان عضو علیالبدل برگزیده و معرفی خواهند شد.»
تبصره یک ماده یازده نیز بیان میکند: «هیچیک از افراد واجد شرایط برای نمایندگی انجمن نمیتوانند بیش از سه دوره متوالی یا پنج دوره متناوب به نمایندگی انجمن انتخاب شوند، مگر اینکه در آخرین مجمع همگانی گردش انجمن، با پیشنهاد هیات رییسه، مجمع همگانی انتخاب مجدد آن فرد یا افراد پیشنهاد شده را برای تامین نظر خاص مفید بداند و تجدید انتخاب آنان را بلامانع دانسته، به صلاح جامعه تشخیص و مراتب را تصویب و تایید نماید.»
اکنون این موضوع در دستور کار مجمع انتخابات گردش 46 قرار گرفته است تا درباره صدور مجوز برای نامزدهایی که مشمول این تبصره هستند، تصمیمگیری شود. فرآیند بررسی و رایگیری درباره تبصره یک ماده یازده اساسنامه در دستور کار مجمع بر اساس قواعد موجود در چارچوب اساسنامه انجام میشود. رایگیری مشخص خواهد کرد که آیا امکان انتخاب مجدد افراد مشمول این تبصره فراهم خواهد بود یا خیر. نتیجه این تصمیمگیری مجمع میتواند بر روند انتخابات پیشرو تاثیر داشته باشد.
نظر شما درباره تبصره یک ماده یازده اساسنامه چیست؟ آیا این محدودیتها در دورههای عضویت هیات مدیره انجمن را مفید میدانید؟ دیدگاه و تجربه خودتان را به اشتراک بگذارید تا زمینه روشنگری در تصمیمگیریهای آینده فراهم شود.
6 پاسخ
به نظر من بسیار کار ناپسند و اشتباهی است که این تبصره که از زمان کیخسرو شاهرخ در اساسنامه بوده برداشته شود. انجمن تهران شاهد افرادی خواهد بود که میخواهند مادام العمر بر صندلی انجمن باقی بمانند.
همزمانی تغییر اساسنامه و انتخاب اعضا موضوع تعارض منافع را پیش میآورد. یعنی اعضایی که خود ذینفع هستند این موضوع را مطرح و حمایت کرده که خود منتفع شوند. اگر این تغییر مصوب شود باید پس از تایید وزارت کشور در انتخابات دوره بعد استفاده شود.
تنها یک مورد در تاریخ انجمن این تبصره زیر پا گذاشته شد که اشتباه بزرگی به ضرر جامعه بود. سه نفر تقاضای انتخاب دور چهارم را داشتند که تنها ریاست با تفاوت یک رای به دور چهارم راه یافت و مرتکب اشتباه در زمینهای مارکار در دادگاه دکتر مرتاض شد.
آیا جامعه واقعا رجال دارد؟ این دوستان در این سه دوره چه کردند و چرا ایده هایشان را در این سه دوره اجرا نکردند؟
به طور کلی چنین بندی که محدودیت در دوره های متوالی مدیریت نامیده می شود صرفا ویژه انجمن زرتشتیان تهران نیست بلکه یک رویه معمول در بسیاری از انتخابات ها حتی در رده های بالا نظیر ریاست جمهوری اکثر کشورها وجود دارد. دلایل مهم گنجاندن چنین بندی عبارت است از :
جلوگیری از تمرکز قدرت : زمانی که گروهی یک دوره انتخاب می شوند و امکاناتی را در اختیار می گیرند این طبیعی است که امکان دارد از این امکانات در جهت تثبیت موقعیتهای خود استفاده کنند و نوعی انحصار گرایی را باعث شوند و این در حالی است که مهمترین وظیفه مدیریت که جانشین پروری است سهوا یا عمدا فراموش می شود و همین به تنهایی برای نزول جایگاه یک ارگان یا انجمن کافی است.
تنوع در مدیریت : در حالی که برای مدیریت نیاز به ساختارهای پایداری است که باید در دبیرخانه یا ساختار اجرایی تقویت شود ولی الزاما برای تصمیمات استراتژی و مدیریتی نباید وابسته به یک فرد یا گروه خاص بود و به خصوص زمانی که این تصمیمات در توسعه و جایگاه یک جامعه تاثیر گذار است این مورد اهمیت بیشتری پیدا می کند.
فرصتهای جدید برای افراد : ایجاد انگیزه در افراد بیشتری از جامعه برای حضور در انجمن و قبول مسوولیت و در یک کلام بهره بردن از فکرهای جدید و متفاوت مزیت بالایی است که این بند به صورت اجباری این رویه را در انتخاباتهای انجمن اعمال می کند که ارزشمند است
جلوگیری از بی تحرکی و گرفتار روزمرگی شدن : یکی از مهمترین مشکلات تکراری بودن افراد در سمتهای مدیریتی، عادی شدن کارها و اتفاقات به خصوص روندهای نزولی برای ارگان، جامعه و انجمن است که این به صورت یک بیماری مهلک عمل می کند و متاسفانه در تمام دوره های متوالی مدیریتی تکراری مثالهای زیادی از این مورد را می توان یافت که یک نزول مداوم را باعث می شود
در عین حال باید پذیرفت از دست رفتن تجربه ها و افراد کلیدی در صورتی که این افراد به طور کامل از انجمن جدا شوند، مهمترین زیان این بند است که باید با دلایلی که به عنوان مزیت این بند آمده سنجیده شود.
با سپاس از تحلیل درست شما. افراد باسابقه میتوانند از توان و تجربه خود در کمیسیون ها و هیات های اجرایی انجمن استفاده کنند نه اینکه باردیگر صندلی هیات مدیره را اشغال کنند. بطور مثال میتوان از جناب آقای غریب شاهی نام برد که پس از پنج دوره در هیات مدیره اکنون در رستم باغ و قصر فیروزه همکاری دارد.
امید به اینکه همکیشان گرامی با همت و همازوری خود در روز مجمع به نامزدهای مشمول تبصره مذکور اعلام بفرمایند که انجمن نیاز به افراد جدید با ایده ها و فکرهای نو دارد.مدیریت شما عالی هرچند بودجه جهت چاپ تقویم هم ندارید ولی اجازه بدین دیگر دوستان هم فرصت خدمت به جامعه خود را داشته باشند.
درود در چند سال اخیر این کمبود بودجه معظل بزرگ در تمام انجمنهای کوچک و بزرگ هست .
خواهشمندم با این حرفها خادمان جامعه رو دلسرد نکنید.
بودن افراد جدید و جوان و کارآمد با این همه مهاجرت و مشغله کاری دشوار است
سپاس بابت پاسخی که دادید ولی بزرگوار کمبود بودجه برای انجمن تهران خیلی قابل فهم نیست یا حداقل برای بنده کم امکانات و املاک ندارد که با مدیریت درست میتوان نه تنها بگن پول نداریم بلکه اضافه هم داشته باشند و برای سرمایه گذاری و اینده نگری هم برنامه ریزی کنند.
در خصوص دلسرد کردن هم که این عزیزان بیشتر به فکرخدمت به جامعه افتادند.و بعد از سالها خدمت مجدد با تبصره بند و قانون….میخواهند همچنان بر سر کار باشند.