لوگو امرداد
ثبت ملی هم جلودار تخریب نشد

خانه‌ی پدری پرویز مشکاتیان را فروریختند

khaneرییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور درباره‌ی خانه‌ی پدری پرویز مشکاتیان که صبح امروز ویران شد گفت: «از آن جایی که خانه پدری زنده‌یاد مشکاتیان برخلاف برخی از خانه‌های تاریخی، ثبت ملی شده، می‌توانیم به لحاظ قانونی تخریب آن را پیگیری کنیم و این اتفاق همچنان در حال پیگیری است». 

به گزارش خبرگزاری ایلنا، تخریب خانه پرویز مشکاتیان، آهنگساز و نوازنده سنتور، که بامداد امروز چهارشنبه ۱۴ خردادماه به‌دست مالک آن انجام شده بود، از سوی اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری نیشابور متوقف شد.

محمد اسماعیل اعتمادی، رییس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور، درباره‌ی این رویداد گفت: «منزل مذکور که خانه پدری استاد مشکاتیان است محسوب می‌شود، متاسفانه امروز صبح توسط مالک جدید آن با یک دستگاه لودر تخریب شده بود که من نیز در محل حضور پیدا کردم و با شهردار منطقه نیز تماس گرفتم و ایشان نیز در محل حضور یافتند و با یگان حفاظت و دادستانی نیز هماهنگی‌های لازم به عمل آمد».

اعتمادی افزود: «از آنجایی که منزل کلنگی و قدیمی و فرسوده بود زمانی که ما رسیدیم درصد بیشتری از آن تخریب شده بود».

khane2

عکس تخریب خانه‌ی پدری پرویز مشکاتیان از خبرگزاری ایسنا است

اعتمادی در پاسخ به این پرسش که چند در صد منزل پدری پرویز مشکاتیان تخریب شده، گفت: «متاسفانه بیش از ۸۰ درصد منزل تخریب شده که البته قابل بازسازی است؛ زیرا ما نقشه ساختمان را داریم و پرونده آن را برای ثبت ملی فرستاده بودیم و مشکلی برای مستندسازی آن وجود ندارد. در ادامه نیز با هماهنگی دادستان، راننده لودر بازداشت شد و لودر نیز توقیف شد و شکایتی نیز از مالکان جدید توسط ما در کلانتری به ثبت رسید که شنبه آن را پیگیری خواهیم کرد، زیرا مالکان می‌دانستند که این ساختمان ارزش تاریخی دارد و ثبت ملی نیز شده است، اما با این حال نسبت به تخریب اقدام کرده‌اند».

اعتمادی افزود: «خوشبختانه مفاد ۵۵۸ تا ۵۶۹ قانون مجازات اسلامی کاملا جرم تخریب خانه‌های با ارزش و تاریخی را مشخص کرده است».

اعتمادی در پایان گفت: «متاسفانه نحوه برخورد با خانه‌های تاریخی در شهر نیشابور فرهنگ‌سازی نشده و مردم به اهمیت و ارزش آن‌ها واقف نیستند، وگرنه با خریدار خانه‌ی آقای مشکاتیان نیز چندین جلسه با حضور اعضای شورای شهر برگزار کردیم و او را قانع نمودیم که این خانه تاریخی با ارزش است و آن را تخریب نکند. ایشان نیز قول داد آن را تخریب نکند و منتظر ماند که ما سرمایه‌گذار معرفی کنیم یا شهرداری آن را بخرد، در ادامه نیز ما از شورای شهر مصوبه گرفتیم که شهرداری بیاید و تملک کند اما اواخر سال ۱۳۹۸ بود و اعتبار آن را در سال ۱۳۹۹ می‌دیدند که پیش از آنکه امور مربوطه انجام شود، خانه توسط مالک تخریب شده است».

گفتنی است، زنده‌یاد پرویز مشکاتیان از برجسته‌ترین آهنگسازان و پژوهشگران موسیقی در ایران است و استاد محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، محمدرضا لطفی و حسین علیزاده از شناخته شده‌ترین همکاران وی بودند.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-09-14