جام 37 نیز با همهی فراز و نشیبهایش به پایان رسید. «امرداد» تلاش میکند تا همچون ادوار پیشین نگاهی ویژه به رشتهی والیبال داشته باشد. در بخش دوم تحلیل خود به پیکارهای ردهی بانوان می پردازیم. پیکارهای این رده برخلاف دورهی پیش که با باشندگی 8 تیم برگزار شده بود، تنها با باشندگی 5 تیم و آن هم به صورت دورهای برگزار شد. برخلاف ردهی آقایان، پیکارهای این رده نسبت به دورهی پیش گرچه از لحاظ کمی افت داشت ولی از لحاظ کیفی از وضعیت قابل قبولی برخوردار بود و به غیر از یک تیم سایر تیمها تا واپسین روز بازیها شانس قهرمانی داشتند.
پارسه شیراز، دفاع از عنوان قهرمانی
پارسه شیراز در سالی که شبنم پوردهی، افروز سهرابی و ساناز گشتاسبی سه مهرهی ارزشمند خود را در اختیار نداشت، توانست با سه پیروزی و یک شکست به سبب بازی خوانی خوب مربی خود فرشاد جمشیدی کلانتری از عنوان قهرمانی سال پیشین خود دفاع کند و عنوان نخست را بدست آورد. پرینار مهران و پرنیان کوکلری که در هر دوره باتجربهتر از دورهی پیشین در ترکیب این تیم ظاهر میشوند در کنار ماندانا فلامرزی پاسور باتجربهی سالهای نه چندان دور تیم آناهیتا ورجاوند مثلث قهرمانی این تیم را تشکیل دادند. فرزانه جمشیدی کلانتری دیگر بازیکن تازه وارد این تیم نیز از زمانی که به بازی گرفته شد به خوبی جواب اعتماد مربی خود را داد تا در آینده جایی ثابت در ترکیب این تیم برای خود دست و پا کند. شهرزاد باستانی، پریسا کوکلری و ژیلا کرمانی هم در خط سرویس تا حدودی موفق نشان دادند و همه اینها عاملی شد تا پارسه شیراز در صدر جدول بازیها تکیه بزند.
15 ابدی، همچون همیشه مدعی
سازمان و باشگاه جوانان زرتشتی یزد که با نام 15 ابدی پا به میدان گذاشته بود، در تنها دیداری که یسنا دمهری را در ترکیب خود نداشت، دو بر صفر مغلوب تیم گردآفرید شد و پس از اضافه شدن این بازیکن در برابر سه رقیب دیگر خود پیروز شد و همچون همیشه خود را به عنوان یک مدعی جدی نشان داد. آناهیتا نمیرانیان به عنوان سرگروه یکی از ستونهای تیمش محسوب میشود و خستگیناپذیر و با انگیزه برای تیمش به میدان میرود، یسنا دمهری در دیدارِ برابرِ تیمهای پارسه شیراز و یاران آرمین در امتیازات پایانی و در حالی که تیمش از حریفان خود عقب بود در منطقه یک قرار گرفت و با زدن سرویسهایی بینقص و مهارناشدنی راه را برای پیروزی تیمش هموار ساخت. یسنا دمهری بازیکنی است که اگر تمرینات خود را با جدیت بیشتری دنبال کند و دچار غرور کاذب نشود در سالهای آتی آمارهایی دست نیافتنی در کسب امتیاز سرویس و اسپک به جا خواهد گذاشت. عملکرد خوب این بازیکن باعث شد جای خالی نیلوفر پشوتنیزاده کمتر به چشم بیاید. بدین صورت بود که تیم 15 ابدی بر سکوی دوم تکیه زد.
گردآفرید، دور از انتظار
در حالی که به نظر می رسید تیم گردآفرید با در اختیار گرفتن بیتا کاویانی اسپوکر باتجربه و سرویسزن خوب سالهای نه چندان دور تیم آناهیتا ورجاوند، مدعی کسب عنوان قهرمانی باشد، اینگونه نشد و به راستی جای خالی بازیکنان بزرگی چون سپیده ماندگاریان، پریسا زرهپوش و شیرین اردشیریان احساس شد. سه نکته تامل برانگیز در خصوص این تیم وجود دارد، نخست اینکه چرا این تیم که سال گذشته با دو تیم بزرگسال و امید در این جام باشنده شده بود، دست به جوانگرایی نزد تا با افزودن شماری از بازیکنان نوجوان سال گذشته به تیم خود به فکر پشتوانهسازی برای سالهای آتی باشد. دوم اینکه چرا از بازیکنی چون ندا مژگانی با قدرت دریافت خوب در نقش لیبرو استفاده نشد تا در مواقعی که دریافتهای اول با مشکل مواجه میشد از این بازیکن کمک گرفته شود، سوم اینکه چرا زمانی که تیم گردآفرید در خط حمله با مشکل مواجه میشد از سیستم دوپاسور استفاده کرد، زیرا این موضوع باعث کم شدن یکی از بازیکنان خط جلو یا حمله میشد و به نظر میآمد این تیم به دلیل تمرین نداشتن روی این سیستم دچار سردرگمی میشد. با همهی این مشکلات تیم گردآفرید علی رغم شکست مقابل تیم یاران آرمین به مدد امتیاز کسب شدهی بالاتر بر سکوی سوم ایستاد.
یاران آرمین، سخت کوش و بی ادعا
تیم یاران آرمین که نگار جهانگیری بهترین پاسور حال حاضر رده بانوان را به عنوان سرگروه در اختیار دارد، در بازی نخست، گیم نخست در برابر پارسه شیراز را با پیروزی پشت سر گذاشت و در نهایت طی یک بازی سه گیمه و جذاب مغلوب حریف خود شد، در بازی دوم مقابل تیم 15 ابدی با نتایج نزدیک 25 بر 23 و 26 بر 24 مغلوب شد و در مقابل تیم گردآفرید نیز در یک بازی سه گیمه و نزدیک در برابر حریف خود به برتری رسید. این تیم پس از بازی نخست، پریا خسروی بازیکن تاثیرگذار خود را به سبب آسیب دیدگی از دست داد و در ادامه از شراره دارابیان و پرستو جمشیدیان بازیکنان 15 و 10 ساله تیم خود بهره گرفت که بازیهای خوبی هم به نمایش گذاشتند. سپیده مالی به گواه آمار امتیازآورترین بازیکن جام 37 بود که در سرویس و اسپک بسیار خوب عمل کرد. نازفر نجمی زاده هم از بازی دوم به خوبی جای پریا خسروی را پر کرد، تنها نکته قابل تامل اینکه فرشته فلفلی که سال گذشته بهترین بازیکن تیمش بود، امسال دور از انتظار ظاهر شد.
کانون دانشجویان زرتشتی، فقط اخلاق
این تیم از لحاظ تکنیکی و تاکتیکی ضعیف عمل میکند و جای سوال دارد چرا کانون دانشجویان زرتشتی که در ردهی آقایان روند رو به پیشرفتی را به خود گرفته است، در این رده سال به سال ضعیفتر عمل میکند، کانون دانشجویان با در اختیار داشتن شمار بسیاری از دختران دانشجو و دوستدار رشته والیبال می بایست با در اختیار گرفتن مربیان باتجربه و پیشکسوتی چون بیژن دینیاری، مهرداد غیبی و … از همین امروز برای ساختن تیمی که در حد و اندازه نام کانون دانشجویان زرتشتی باشد، تلاش خود را آغاز کند. تیم کانون در این دوره نیز حرفی برای گفتن نداشت و تنها در بازیهایی که نیوشا نمیرانیان را در ترکیب خود داشت تا حدودی هماهنگتر به چشم آمد.
آندیا و مهرنوش کاویانی، نیلوفر پشوتنیزاده، افروز سهرابی، شبنم پوردهی و ساناز گشتاسبی غایبان بزرگ جام 37 بودند که نبودنشان به چشم آمد. در کنار جنبههای فنی و عملکردی تیمها، مواردی هم در جام جانباختگان وجود دارد که به طور مستقیم بر عملکرد تیمها تاثیر منفی میگذارد. از جمله برگزاری پیکارها در ساعات پایانی شب که گاهی تا نیمه شب به درازا میکشید و تیمها اجازهی شادی کردن پس از کسب امتیاز را ندارند و این موضوع روحیهی تیمی و جنگندگی تیمها را کاهش میدهد. برگزاری پیکارها در زمین آسفالت که به نوبهی خود واکنش بازیکنان در توپ گیریها را محدود میکند. شیب بسیار زیاد و نا مناسب زمین و کم بودن فاصلهی خطوط انتهای زمین تا فنسهای محصورکننده که بازیکنان تیمها را به خصوص در زدن سرویس و تشخیص توپهای لب تور و دنیال کردن توپهای سردفاع با مشکل جدی مواجه میکند. حال به این مشکلات میتوان وزش باد و نور مستقیم خورشید در برخی از ساعتها را نیز افزود. امید است در آینده با ساخت سالن و فراهم شدن زمین سرپوشیده از لحاظ امکانات به سطحی برسیم که بتوانیم نقاط قوت و ضعف تیمها و بازیکنان را بدون تاثیرگذاری عوامل جنبی مورد بررسی قرار دهیم.
در کنار موارد فوق کیفیت داوریها نسبت به کیفیت تکنیکی بازیکنان و تاکتیکی تیمها پیشی گرفته است و داوران علی رغم برگزاری رقابتها در شرایط غیراستاندارد از جمله شدت نور کم زمین بازی و شلوغیهای غیرمتعارف اطراف زمین از جمله صدای سوت داوران سایر رشتهها، داوری های قابل قبول با حداقل اشتباهات را به نمایش گذاشتند، همچنین پیوستن شیرین هرمزدزاده از داوران جوان به جرگهی داوران جام جانباختگان نیز خوشحال کننده بود.
تحلیلی بر والیبال دورهی 37 جام جانباختگان
والیبال بانوان، هیجانانگیز تا واپسین روز
- مهربان پوروفاداری
- 1396-05-14
- 00:00
به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
تازهترین ها
4 پاسخ
تیم یاران آرمین زیبا بازی می کند و همیشه بازیهایش مقابل حریفان به امتیازات حساس یا گیم سوم کشیده می شود ، امسال هم استفاده مربی این تیم از یک بازیکن نوجوان و اعتماد مربی به او در امتیاز حساس در بازی با گردافرید باعث برتری این تیم در موقعیت حساس شد . توجه به نوجوانان نباید فراموش شود.
بسیار تشکر می کنم از این تحلیل. به نظرمن باید روی ورزش در جامعه ما بیشتر سرمایه گذاری شود.
Kashki jaye injur takhrib kardane bazi teamha yekam sepasgozare huzureshun bashin, age in bacheha ba vujude feshare ziadi k rushune tu jam sherkat nakonan dge chizi az jam baghi nemimune , teamaye zaeefam mitunan ye sal 2sal tamrin konan va tu hich mosabeghyi sherkat nakonan ta ghavi shan vali ba in vujud baraye hemayat az jamo jameamun sherkat mikonan
Cheghad khub mishod inaram bebinin
تحليل جامع و كاملى بود . دست مريزاد