کانون دانشجویان زرتشتی ریز برنامههای بیستوپنجمین همایش اوستاخوانی و گاتهاشناسی مانتره را که از هفتم تا نهم شهریورماه ۱۳۹۷ خورشیدی برگزار میشود منتشر کرد.
۰۱۱۴
چکیدهی مقالههای روز نخست، هفتم شهریورماه
نخستین روز از بیستوپنجمین همایش مانتره با ارایهی پنج مقاله در بخش نوشتار جنبی بالا ۱۸ سال همراه خواهد بود که چکیدهی مقالهها را در دنباله میخوانید:
رابطهها
ارایهدهندگان: نیمارایومند، نیکنام رایومند
چکیده مقاله:
در این مقاله روابط میان دختر و پسر بررسی میشود و ویژگیها و عیوب این ارتباطات مشخص شده و نقش والدین و معلمان و جامعه در آموزش این ارتباط بررسی شده و مشخص شده هر کدوم چه وظایف و چه تاثیری بر روی جوانان دارند بعضی از دوستیهای میان دختران و پسران با هدف ازدواج صورت نمیگیرد و این نوع رابطهها مشکلات خاص خود را دارد از جمله وابستگیهای عاطفی که باعث سخت شدن قطع رابطه میشود زیر پا گذاشتن حرمتها و ارزشهای اجتماعی و غیره دوستیهایی که هدفی غیر از ازدواج در آنها دنبال میشود قطعا دوستی پایدار و بلندمدتی نخواهد بود در ارتباط با رابطه و پیوند دو جنس مخالف به طور كلی سه دیدگاه افراطی و تفریطی و اعتدالی مطرح است یکی از وظایف مهم در تعلیم و تربیت یک نسل یاری دادن آن رای یافتن هویت خویش است مربیان اعم از معلمان، مدیران و مربیان پرورشی باید شرایط و محیطی را فراهم سازند تا دانش آموزان در پایان دوره نوجوانی بتوانند تصویر و توصیف کمابیش روشنی از خود و موقعیت اجتماعی خویشتن و نیز آیندهای که در پیش رو دارد داشته باشد.
احوال شخصیه
ارایهدهندگان: مهران منوچهری کلانتری، سپند ایزدی کلانتری
چکیده مقاله:
احوال شخصیه یک اصطلاح نسبتا جدید حقوقی است که در حقوق مدنی و حقوق بین الملل خصوصی امروزی به کار میرود. این اصطلاح در متون دینی ما سابقه ندارد، البته مصادق آن مورد بحث قرار گرفته است. احوال شخصیه به معنای اوصاف و خصوصیاتی است که وضع و هویت شخصی و حقوقی و تکالیف فرد را در اجتماع معین میکند و زرتشتیان یکی از ادیان شناخته شدهاند که بنابر اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در دادگاه با آیین نامه احوال شخصیه خود روبرو میشوند، این آیین نامه برگرفته از قوانینی است که از سالها پیش تا کنون برای صدور رای در دادگاه برای احوال شخصیه زرتشتیان مورد استفاده بوده است. با توجه به تغییراتی که لازم بود در این آیین نامه ایجاد شود از انجمنها و نهادهای زرتشتی سراسر کشور همهپرسی صورت گرفت کارشناسان حقوقی و اندیشمندان نظر اصطلاحی و تکمیلی خود را بیان کردند در نشستهای فراوانی که با حضور حقوقدانان زرتشتی رییس انجمن موبدان تهران و نماینده کمیسیون حقوقی انجمن زرتشتیان تهران صورت پذیرفت تمام بندهای قانون احوال شخصیه زرتشتیان مورد بررسی و بازنگری قرار گرفت و متن نهایی آن در ۶۹ ماده تصویب شد.
ﻧﻘﺶ و ﮐﺎﻓﯽ ﺑﻮدن ﻣﯿﺰان اﻃﻼﻋﺎت دﯾﻨﯽ در ﺟﺎﻣﻌﻪ زرﺗﺸﺘﯽ
ارایهدهندگان : افشین تشکر، مهرداد ظهرابیان
چکیده مقاله:
دین زرتشتی یکی از کهنترین ادیان الهی شناخته شده در جهان است. این دین با تحمل سختیهای بسیار به ما رسیدهاست. از مشکلات میتوان به تعصبات دینی، جزیه و سختی فراوانی که بردوش نیاکان ما متحمل شده نام برد.
اما میبینیم در عهد حاضر که این مشکلات کمتر است، دین زرتشتی و رسوم آن در حال کمرنگ شدن است.
برماست تا با روشهای علمی، از این اتفاق خودداری کنیم.
بنیادگرایی زرتشتی یا بازآرایی دین زرتشتی بر اساس گاهان
ارایهدهنده: بهنام مرادیان
چکیده مقاله:
«بنیادگرایی زرتشتی»، یک رویکرد مطالعاتی، شناختی و رفتاری است که مبنای بازآرایی و شناخت دین زرتشتی را تنها متن گاهان میداند. در این رویکرد نوین، وظیفه دین در جهان معاصر، ایجاد آرامش درونی و انسجام اجتماعی در میان خردهفرهنگها است و ورود گزارههای دینی در زمینههای دیگر اجتماعی آسیبرسان دانسته میشود. این نوشتار پیشنهاد میدهد تا آموزش دینی به نسل آینده، با رویکرد اقناع عقلانی (توجیه با دلایل منطقی و عقلانی) انجام پذیرد.
این نوشتار پس از ارایه یک چکیده از ساز و کار اخلاقی گاهان که مبنای بنیادگرایی زرتشتی است نشان میدهد که بنیادگرایی زرتشتی، بر خلاف نسخههای معاصرتر آن به ویژه زرتشتیگری دوره ساسانی، نگرشی پویا، جهاننگر و تعصبزداییشده دارد.
تحلیلی بر جایگاه جاذبههای گردشگری زرتشتیان بر توسعه گردشگری ایران
ارایهدهنده: سهراب موبد مهدیآبادی
چکیده مقاله:
با توجه به اینکه ایران، خاستگاه زرتشتیان دنیا میباشد و شاهد بیشمار جاذبه گردشگری از گذشته دور تا دوران معاصر از این اقلیت دینی میباشد، پژوهش حاضر به منظور تحلیل جایگاه جاذبههای گردشگری زرتشتیان بر توسعه گردشگری ایران انجام شدهاست. این پژوهش به روش پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه انجام شدهاست. روش این تحقیق، روش کمّی با رویکرد توصیفی و جامعهی آماری را زرتشتیان، علاقهمندان به جاذبههای گردشگری زرتشتیان، افراد فعال در صنعت گردشگری تشکیل دادند و بر طبق قاعده کوکران، حجم نمونه، ۳۸۶ نفر برآورد شدهاست. به منظور پاسخ به سوالهای پژوهش، از آزمونt وتحلیلهای آماری استفاده شدهاست. نتایج پژوهش حاکی از آن است که جاذبههای گردشگری زرتشتیان ایران به طور متوسط بر توسعه گردشگری ایران اثر میگذارند. از نظر جاذبههای فیزیکی، استانهای یزد، فارس و کرمانشاه به ترتیب بیشترین و استانهای البرز، گلستان، قزوین و خراسان شمالی کمترین جاذبه گردشگری مربوط به زرتشتیان را دارا هستند و استانهای قم، خراسان جنوبی، لرستان، مازندران و هرمزگان فاقد جاذبههای گردشگری مربوط به زرتشتیان هستند. همچنین از بین جاذبههای مورد تحقیق، جشن سده روستای چم یزد، بیشترین و آتشکده کرمان، کمترین تأثیر را روی توسعه گردشگری ایران دارند. تمامی جاذبههای انتخابی، بر روی تمام شاخصهای توسعه گردشگری اثرگذار هستند به جز دخمههای یزد که تأثیری روی شاخص «ایجاد شعف و شادی در جامعه» ندارند. به طور کلی، جاذبههای انتخابی، بیشترین اثر را روی شاخص «حفظ آداب و رسوم ملی» و کمترین اثر را روی شاخص «ایجاد شعف و شادی در جامعه» دارند. در انتهای پژوهش نیز پیشنهاداتی جهت افزایش اثرگذاری جاذبهها بر روی شاخصهای ضعیف همچون برگزاری جشنها و مراسمهای زرتشتیان که با هر جاذبه مناسبت داشته باشد، ایجاد امکانات تفریحی (موتورسواری، شترسواری و … ) در داخل یا کنار جاذبهها، اجرای موسیقی زنده سنتی زرتشتیان، افزایش ساعات کاری و … ارایه شده است.
گفتنی است همایش مانتره امسال از امروز، هفتم شهریورماه ۱۳۹۷ خورشیدی به کوشش کانون دانشجویان زرتشتی در همایشگاه مارکار تهرانپارس آغاز میشود.
یک پاسخ
درودبرشما.چگونه می توان به اصل مقاله جناب سهراب موبد دسترسی پیدا کرد.