لوگو امرداد
رادمان خورشیدیان از هازمان زرتشتیان می‌گوید

پراکندگی همراه با پیوند، راز ماندگاری زرتشتیان

رادمان خورشیدیانرادمان خورشیدیان، کنشگر جوان هازمان زرتشتی و دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی پیشبینی اجتماعی از دانشگاه ترنتو ایتالیا، درباره‌ی مقاله‌ی «شبکه‌ی جهانی جوامع زرتشتی» که در یازدهمین کنگره‌ی جوانان زرتشتی ارایه داد با امرداد به گفت‌وگو نشست.

در بخشی از این گفت‌وگو خورشیدیان هازمان(:جامعه) زرتشتیان را گونه‌ای از هازمان‌های(:جوامع) عمدی می‌خواند و می‌گوید:

هنگامی که به هازمان‌های سنتی زرتشتیان یزد و کرمان می‌نگریم آن‌ها را هازمان‌هایی عمدی می‌بینیم، یعنی گروهی از آدم‌ها بوده‌اند که همدیگر را برای زندگی در کنار هم برگزیده‌اند، یک مرز داشته‌اند و هر کسی نمی‌توانسته وارد هازمان آن‌ها شود. همچنین این هازمان‌ها با یک آلترناتیو فرهنگی می‌زیسته‌اند و فرهنگ آن ناهمسان با فرهنگ هازمان بزرگ‌تری بوده است که در آن می‌زیسته‌اند. از این دید هازمان‌های سنتی زرتشتیان یزد و کرمان دیدگاه و اخلاق آرمان‌گرایانه دارند و یک اخلاق برتر را برای زندگی برگزیده‌اند و آلترناتیو اخلاقی دارند.

پس، هازمان زرتشتی آگاهانه بوده که با طرح پا گرفته است و مردمانش ناهمسان‌تر از هازمان بزرگ‌تر می‌زیسته‌اند. جالب آنکه این هازمان شبکه‌ا‌ی پراکنده تشکیل داده است، برای نمونه همگی نیامده‌اند در یک جا در شهر یزد زندگی کنند، بلکه یک شبکه تشکیل داده‌اند و در روستاهای گوناگون یزد می‌زیسته‌اند؛ روستاهایی که هر یک مستقل هستند اما با دیگر روستاها در پیوند هستند و این راز ماندگاری هازمان زرتشتی در گذر سالیان بوده است.

اکنون وی بنا است در بیست‌وپنجمین همایش مانتره در این‌باره سخنرانی کند. این سخنرانی آدینه، 9 شهریورماه 1397 خورشیدی از ساعت 17 و 45 دقیقه در همایشگاه مارکار تهران‌پارس برگزار می‌شود.

دوست‌داران برای خواندن گفت‌وگوی امرداد با رادمان خورشیدیان در این باره می‌توانند هفته‌نامه‌ی شماره‌ی 394 را از روزنامه‌فروشی یا نسخه‌ی الکترونیک آن را از اینجا تهیه کنند.

همچنین از اینجا می‌توانید مشترک ایمیلی هفته‌نامه امرداد شوید.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

2 پاسخ

  1. این گونه مطالب عالی هستش.اما ای کاش همه تمرکزمون رو بر روی جوانان بزاریم که دارن با ازدواج و پیوند خارج از دین باعث عدم ماندگاری هازمان میشوند.لطفا این دیدگاه رو نشر بدید.سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-31