دبستان دخترانهی گیو پنجم اردیبهشتماه 1327 خورشیدی با برگزاری جشن باشکوهی گشایش یافت و از آن تاریخ، تابهکنون برای آموزش و پرورش نونهالان کشور به بهرهبرداری رسیده است.
دبستان گیو یکی از مدرسههای ارزشمند و تاریخی است که نخستین دههی ساخت مدارس نوین (دورهی پهلوی اول) در تهران با پیگیری ارباب رستم گیو بنیاد شد. آنچه که در ساختمان دبستان گیو دیده میشود، نوعی از سبک معماری بهگونهی تلفیقی بوده و الگوهای معماری ایرانی و سبک معماری مدرن اروپا در آن مشخص است. ساختمان این آموزشگاه با توجه به معماری مدرن روزگار خود در سه اشکوب (:طبقه) به همراه یک تالار بزرگ ویژهی کارهای اجتماعی و آموزشی دانشآموزان که مجهز به سینما و تالار نمایش بود، ساخته شد. دبستان گیو نیز مانند دیگر آموزشگاههای زرتشتیان تهران یکی از بهترین مدارس پایتخت بهشمار میرفت و در طی آن سالها شمار قبولی دانشآموزان در آزمونها صددرصد بوده است.
با فرارسیدن هفتادودومین سالروز بنیاد دبستان دخترانه گیو، تاریخچهی پاگرفتن این نهاد آموزشی را از تارنمای دبستان گیو برگرفتهایم که در پی میخوانید:
«در سال 1292 خورشیدی، آموزشگاه دخترانه زرتشتیان بنام ایرج از همت دو بانوی خیرخواه پارسی به نامهای سونابائی و زربائی دوباش بنام برادر ناکامشان ایرج و زیر نظر ارباب کیخسرو شاهرخ در زمینی متعلق به انجمن زرتشتیان تهران گشایش یافت. این مدرسه حدود 30 سال در تعلیم و تربیت دانش آموزان دوره دبستان و متوسطه به بهرهبرداری رسید. از آنجا که ساختمان مدرسه قدیمی و محل آن مناسب دبستان نبود و همچنین گنجایش پذیرفتن دانشآموزان بیشتری را هم نداشت، جناب آقای ارباب رستم گیو نمایندهی محترم مجلس که ریاست انجمن زرتشتیان تهران را نیز عهدهدار بودند به وراث برادر فقیدشان آقای ارباب گیو شاهپور پیشنهاد احداث ساختمانی در خور دبستان نمودند که ایشان نیز با کمال میل از این امر خیراستقبال نمودند و همراه با کمکهای مادی و معنوی ارباب رستم گیو بنای مجلل و آبرومند دبستان به شکل فعلی ساخته شد. این دبستان در پنجم اردیبهشت ماه 1327 خورشیدی طی جشن باشکوهی به نام دبستان گیو گشایش یافت و از آن تاریخ تاکنون برای آموزش و پرورش نونهالان کشور مورد استفاده قرار گرفته است.
در همان زمان با همت ارباب رستم گیو و همسر نیکوکارشان تالار نمایش موجود در بخش غربی ساختمان آموزشی نیز به بهرهبرداری رسید. در سالهای بعد با توجه به نیاز به فضای ورزشی سرپوشیده در دبستان ، انجمن زرتشتیان تهران یک تالار ورزشی در غرب تالار نمایش احداث کرد. در اواخر دههی 1330 و اوایل دهه 1340 به رغم کمبود بودجه شدید در خزانه انجمن زرتشتیان تهران به سبب آگاهی و اشراف هموندان هیات مدیره انجمن وقت زرتشتیان تهران برای بهسازی و مدرن کردن ساختمان و تاسیسات و همچنین به کارگیری بهترین و دلسوزترین کادر آموزشی بودجه مناسبی برای دبستان گیو و دیگر آموزشگاههای انجمن زرتشتیان تهران اختصاص یافت و بدین ترتیب دبستان گیو به وسایل آموزشی مدرن روز از جمله لابراتوار آموزش مکالمه زبان خارجی و مدرنترین تاسیسات گرمایشی وقت مجهز شد. سیر تجهیز و بهسازی آموزشی و ساختمانی دبستان گیو تا اوایل سال 1357 خورشیدی ادامه یافت و سوابق آماری موجود از آن سالها گواه این است که بدون تردید این دبستان تا آن زمان از بهترین آموزشگاه های ابتدایی تهران به شمار میآمده است. از سال 1357 تا کنون نیز دبستان دخترانهی گیو به عنوان یک مدرسه دولتی و زیر نظر آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت دانشآموزان این مرز و بوم فعال میباشد. در طی این زمان دبستان همچنان از حمایتهای مادی و معنوی انجمن زرتشتیان برخوردار بوده است .
جا دارد در همین جا از همه دستاندرکارانی که با دلسوزی و با بینش باز انسانی در بهبود شرایط آموزشی، تهیه وسایل کمک آموزشی و بهسازی ساختمان و تاسیسات دبستان گیو در درازنای نزدیک به سه ربع قرن عمر دبستان گیو کمک کردهاند و در واقع درآموزش و پرورش کودکان ایران زمین سهیم شدهاند و میشوند سپاسگزاری نماییم».