یکی از مفاخر بزرگ فرامنطقهای و ملی، بدون تردید حماسهسرای بزرگ پارسی، حکیم فردوسی است. به افتخار او هر ساله در پایان اردیبهشتماه نکوداشتی برگزار میشود که البته جای بسی افسوس است برای نسل نوی امروز که با چنین مفاخری قدری بیگانه است. در همین راستا امسال برنامه گرامیداشت این شاعر بزرگ با تفاوتی ژرف برگزار شد که این حرکت حاصل همکاری مشترک شهرداری مشهد، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حوزه هنری خراسان رضوی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده که به مدت ده شب به اجرای برنامههای زیبایی نظیر نقالی، شاهنامهخوانی ، حماسهسرایی و …. اجرا خواهد شد.
نکوداشت امسال همزمان شد با رویدادهای مهمی از جمله هفته هنر انقلاب اسلامی و مراسم پایانی دومین جایزه داستانهای حماسی و سینما حماسه؛ که به همین مناسبت نیز یادوارهای از شهید مرتضی آوینی ، نادر طالب زاده و سردار قاسم سلیمانی برگزار شد.
اما برنامه دیشب متفاوتتر از هر زمان دیگری بود؛ دیشب به نکوداشت هنرمندان و ادبای تازه کوچکرده خطه خراسان پرداخته شد که میتوان به استاد سعید تشکری (کارگردان تئاتر و نویسنده) اشاره کرد که یادگار او، نگار تشکری برای دریافت هدیه ویژه به روی صحنه رفت.
این برنامه طبق روال گذشته با شاهنامهخوانی و نقالی که بیشتر توسط دختران و پسران نوجوان ذوقورز اجرا میشود طراحی شد که این حرکت بهدرستی شاید نسل امروز را برای بهتر فهمیدن محتوای کلام شاعر بزرگ ما، تشویق کند.
در بخش دیگری از برنامه، آیین سپاسداری از شاعر افغان محمدحسین کاظمی انجام شد که قطعه شعری در رثای بی مهری به ایران فرهنگی و به ویژه افغانستان کنونی خواند و به پاس اشعار زیبای او هدیهای ارزشمند به عنوان «دستار فردوسی بزرگ» توسط سازمان حوزه هنری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، به وی پیشکش شد و در پایان مراسم به دیگر هنرمندان نمایشی نیز جوایزی پیشکش شد.
شایان یادآوریست که جلوخان آرامگاه فردوسی به همت شهرداری وقت محترم مشهد و اداره کل میراث فرهنگی، از سال 1398 به این سو جلوهای بسیار زیبا یافته که در فرتورها خواهید دید و جای بسی سپاسگزاری پس از دههها بی تفاوتی دارد.
فرتورها از شرمین نصیری است.
6744
یک پاسخ
به امید روزی که اشعار فردوسی بطور روزمره در همه جا چه در خانه ها چه در محل های کار چه در بازار و کوی و برزن ، مرتبا گفته شود و این مرد بزرگ که ناجی ایران و زبان و هویت فارسی است آنگونه که شایسته اش است مورد سپاس قرار بگیرد . و به امید روزی که هر ایرانی و هر فارسی زبان بر خود وظیفه بداند که در طول عمرش دستکم یکبار از آرامگاه فردوس توس دیدن نماید.