همراهان و خوانندگان گرامی امرداد، از آنجا که بهگفتهی بزرگمهر فرزانه «همهچیز را همگان دانند»، همواره برای همهی ما پرسشهایی پیش میآید که علاقهمندیم پاسخ درست آن را بدانیم. از اینرو هفتهنامهی امرداد با توجه به دسترسی به شماری از پژوهشگران، استادان دانشگاه و چهرههای سرشناس در زمینههای تاریخ، فرهنگ، باستانشناسی بر آن است تا پاسخ به پربسامدترین پرسشهای خوانندگان در زمینههای یادشده را فراهم آورد.
چنانچه پرسشی ذهن شما یا دوستانتان را درگیر کرده است، یا دوست دارید به جُستاری بهگونهی روشن پرداخته شود، از راههای زیر پرسش خود را با امرداد درمیان بگذارید.
پرسشهای خود را در بخش دیدگاههای همین پست با ما در میان بگذارید.
راههای دسترسی به پاسخها در آینده به آگاهی خوانندگان خواهد رسید.
7 پاسخ
درود. چون نوشتید پرسش های فرهنگی هم میشه پرسید
آقای مهران مدیری کجا هستند؟ چگونه هستند و حالشون چطوره؟ خبری از ایشان دارید؟ خودم پیگیر نیستم ولی آشنایان دوستشان دارند.
چیزی ک میخواهم بپرسم شاید چندان تاریخی نباشد. چرا در گذشته ها پله ها را بلند میساختند؟ گذشته های بسیار دور و باستان را نمیگویم. گذشته های نزدیک هم چند مورد دیدم ک پله ها را بلند میساختند.
شاید پرسشم باستان شناسی زرد باشد ولی دو سال پیش از یکی شنیدم ک میگفت گمانه ای هست ک میگوید ما مرتوگان( آدمیان) خودمان چندبار کره زمین را نابود کردیم و دوباره زندگی در زمین جان گرفته. آیا نشانه های باستان شناسی برای این گمانه هست؟
بانو نازنین پلکان باستانی که میفرمایید. بلکانهایی بوده که جهت حمل بار و کوچ عشایر استفاده میشده. حتی پلکان تخت جمشید کالا و هدایا به کاخ میبردند و از اتفاق پلکان کوتاه و وسیع است که احشام راحت از آن عبور مبکنند. حتی برای سدها از این پلکان استفاده میشده مثل پلکان اردل و جاهای دیگر فلات مرکزی و کوهستانی. پلکان بلند بیشتر برای آب انبارها میباشد که آب خنک و دور از دسترس است. اکنون و شاید نم به مناطق بالا و در سطح زمین زیاد رسوخ نکند. البته من باستان شناس نیستم اما بهتر از یک باستان شناس پاسخ بهتری بدهد. امیدوارم توانسته باشم درست پاسخ دهم. در انتظار پاسخهای بهتر میباشم. شادباشید.🙏🍀
بهرروی سپاسگزار از آگاهی هایی ک درباره پلکان تخت جمشید و اردل و آب انبارها دادید
چه کار و ایده زیبایی….
من همیشه سوالات بی جوابی در ذهن داشته ام که در کتاب درسی دینی و تاریخ جوابی براش پیدا نکردم و هیچ وقت هم نتونستم از فرد اگاهی بپرسم… چرا همه زرتشتیان ایران از یزد یا کرمان هستند؟؟؟؟
ایااز اول ساکن این منطقه کویری بودند؟؟؟یا از مناطق دیگر ایران به دلیل حفظ دین خود مجبور به این مناطق شدند؟؟؟
بادرود به نازنین بانوی عزیز.من آن کتابهایی را گه گفتید مطالعه نکرده ام و شریف آبادی نمیباشم براساس گفته ی فردی شریف آبادی این را بیان نمودم. و راست و اشتباه آن را نمیدانم. همیشه در فکر هستم چرا زبان ترکمن ها با ترک ها و آذری ها متفاوت است. به باور من هر کوچی و مهاجرتی در مدت زمانی آداب و رسوم ها متفاوت خواهد شد. مثل پارسیان زرتشتی هند و زرتشتیان ایران و حتی زرتشتیان دیگر کشورها همه چیز به مرور زمان متفاوت میشود. حتی آیین ها در هر شرایطی تغییر میپذیرد. شرایط زمانه همه چیز را عوض میکند. اما در هر دین و آیینی یک چیز گفته شده است. راست باشیم درست زندگی کنیم و در صلح و آرامش به فکر همنوغ خود برای بهتر بودن باشیم. از دشمنی و کینه دور شویم. خودخواه نباشیم. و…… امیدوارم شرایط و جبر زمانه برای ما خوبی بخواهد. شادباشید
با درود و تحیت علاقمند مطالعه در تاریخ پزشکی آیین زرتشت هستم لطفا راهنمایی و اعلان منابع فرمایند.