باستانشناسان با کاوش در گسترهی باستانی «ایزگام دشت» در شهرستان رامسر استان مازندران، به ۱۷ گور از دورهی مفرغ میانی و «دورهی آهن I» دست یافتند.
به گزارش ایسنا و بهگفتهی روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمدرضا خلعتبری، سرپرست هیات باستانشناسی ایزگام دشت، در اینباره گفت: کاوش این محوطهی باستانی بیمانند در باختر مازندران در سال ۱۳۹۶ آغاز شده بود که دستیابی به آثاری از دورهی مفرغ میانی، دورهی آهن، دورهی تاریخی و اسلامی را به دنبال داشت.
هموند (:عضو) هیات علمی پژوهشکده باستانشناسی افزود: برآیند فصل نخست کاوش این محوطهی باستانی در کتابی با عنوان «رامسر در بستر تاریخ» منتشر و با اقبال فراوانی از سوی هازمانهای (:جوامع) فرهنگی شهرستان رامسر روبهرو شد.
او ادامه داد: دومین فصل کاوش این گسترهی باستانی با توجه به اهمیت موضوع پس از یک درنگ (:وقفه) ششساله به شوندهای (:دلایل) گوناگون، مانند بروز و رواج ویروس کرونا در سال 1402 دوباره پی گرفته شد.
خلعتبری گفت: تا کنون هیات اعزامی توانسته با شناسایی بخشهای مگوناگون این گورستان باستانی از دید دورهای، ۱۷ گور از گورهای کلان سنگی، چهارچینه سنگی، دلمن و … بازمانده از عصر مفرغ میانی (۱۶۰۰-۲۰۰۰ پیش از میلاد) و «دوره آهن I » از سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۰۰۰ پیش از میلاد را شناسایی کند.
هموند هیات علمی پژوهشکده باستانشناسی با اشاره به اینکه کاوش یکایک این گورهای شناساییشده در حال انجام است، افزود: هیات اعزامی را در سال 1402 متخصصان باستانشناس، انسانشناس زیستی، مهندس معمار، نقشهبردار، طراح و … همراهی میکنند.
سرپرست هیات باستانشناسی ایزگام دشت در پایان گفت: امیدواریم با پایان گرفتن کار پژوهش میدانی این محوطهی گورستانی و انجام پژوهشهای آزمایشگاهی در زمینه سالیابی مطلق، ژنتیک، تغذیه و … نتایج کاوش این فصل را چون گذشته در کتابی با عنوان «رامسر در بستر تاریخ ۲» منتشر کنیم.