لوگو امرداد
در امرداد 473 بخوانید:

آتشکده مزرعه کلانتر میزبان فرش صلح و دوستی

p03 1پس از گذر از شهرها و جا‌های گوناگون در روز دهم تیرماه 1402، هم‌زمان با جشن تیرگان، فرش صلح و دوستی این بار به آتشکده مزرعه کلانتر رسید و با گره‌ای که ده‌موبد فرامرز خادمی به این فرش زد، پیام صلح و دوستی هازمان (:جامعه) زرتشتیان در کنار آتش سپند (:مقدس) آتشکده، به جهان پیام‌رسانی شد.

طرح سفیران صلح و زندگی طرحی است برای نزدیکی فرهنگ‌ها و هم‌دلی و هم‌زبانی و دوستی میان افراد گوناگون در همه‌ی جهان. فرش صلح با سفر بر روی کره‌زمین، ازسوی انسان‌هایی از گروه‌ها و ملیت‌هایی گوناگون در کشورها و چهره‌های سرشناس آن کشورها بافته می‌شود و در پایان در موزه صلح سازمان ملل جای خواهد گرفت.

مرضیه خسروی یکی از هموندان سفیران صلح و زندگی در گفت‌وگو با امرداد درباره‌ی این طرح چنین گفت: ایده و اجرای این طرح از سوی من، خواهرم دنا و برادرم امین شکل گرفت. ما کارمان را با یک دار قالی آغاز کردیم، به شهرهای گوناگون سفر می‌کنیم و سفرمان از شیراز آغاز شد. هر گره در یک مکان ویژه بر این فرش زده می‌شود. از شمال تا جنوب از خاور تا باختر. جاهای مذهبی، تاریخی، فرهنگی و ورزشی را پوشش می‌دهیم. از کلیسای سنت استپانوس جلفا تا آتشکده‌ی مزرعه کلانتر یزد. هماوردهای اسب‌دوانی در ترکمن تا فرهنگ زورخانه و پهلوانی کرمانشاه. ما پس از سفرهای درون کشور می‌خواهیم سفرهای برون‌مرزی را برای بافت این فرش آغاز کنیم.

این طرح در چهار محور انجام می‌شود: فرش صلح و دوستی، درخت صلح، کتابخانه صلح و سه‌شنبه‌های صلح.

فرش؛ درفش اصلی صلح

ما فرش را به‌عنوان درفش اصلی صلح درنظر گرفتیم چند دلیل داشت: نخست اینکه ما ترک قشقایی هستیم و از هنگامی‌که یادم هست مادرم فرش می‌بافت. ما از همان کودکی در کنار مادرم شیفته‌ی فرش بافتن و گره زدن فرش شدیم و در کنار ایشان یاد گرفتیم. در فرهنگ قشقایی فرش ارزش ویژه‌ای دارد و بسیار سپند (:مقدس) است. بسیاری فرش را با ایران و ایران را با فرش می‌شناسند و فرش به عنوان دیرینه‌ترین هنر گروهی بشر شناخته می‌شود و هر گره آن می‌تواند نماد یک قوم، یک فرهنگ یا یک انسان باشد که در کنار هم مجموعه‌ای کامل را تشکیل می‌دهند.

آنچه در بالا آمده است بخشی از گزارشی است با عنوان «آتشکده مزرعه کلانتر میزبان فرش صلح و دوستی» که در تازه‌ترین شماره‌ی امرداد چاپ شده است.

متن کامل این گزارش را در رویه‌ی سوم (مردم)، شماره‌ی 473 امرداد بخوانید.

«امرداد» شماره‌ی 473  با عنوان «نخستین روز تازش روس و انگلیس به ایران» از ‌‌دوشنبه، 30 امردادماه 1402 خورشیدی، در روزنامه‌فروشی‌ها و نمایندگی‌های امرداد در دسترس خوانندگان قرار گرفت.

خوانندگان می‌توانند برای دسترسی به هفته‌نامه‌ی امرداد افزون‌بر نمایندگی‌ها و روزنامه‌فروشی‌ها از راه‌های زیر نیز بهره ببرند.

فروش اینترنتی فایل پی‌دی‌اف شماره‌ی  473  امرداد

فروش اینترنتی نسخه‌ی چاپی شماره‌ی  473 امرداد

اشتراک ایمیلی هفته‌نامه‌ی امرداد

نشانی دکه‌های فروش هفته‌نامه امرداد

برای دریافت فایل اکسل نمایه امرداد کلیک کنید

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-06-25