انجمن زرتشتیان اصفهان، جشن فرخ مهرگان را دهم مهرماه با باشندگی همکیشان گرامی داشت.
جشن مهرگان از ساعت 18:30 دوشنبه دهم مهر ماه ۱۴۰۲ خورشیدی یه روز مهر ایزد از مهرماه گاهشمار زرتشتی در خانه زرتشتیان آغاز شد و با بخش هایی همچون نیایش موبد بهزاد نیکدین، سخنرانی، مسابقه، پذیرایی و شام همراه بود.
یکی از آیینهای مهرگانی، برپا داشتن خوان مهرگانی در این روز است. خوان مهرگان بر روی پارچهای ارغوانی رنگ گسترده میشود و روز آن هفت بنشن (:حبوبات)، ترازو به نشانهی ترازمندی (:اعتدال پاییزی)، میوههای پاییزی و سرخ رنگ مانند انار، سیب، ترنج، انگور، عناب، سنجد، شیرینی و بوهای خوش همچون کندر و اسپند و گلاب جای میگیرد. آش، حلوا، سیروگ(سیرو)، کماچ، چنگمال(چُمال) و خوراک ویژهای به نام “دون: آشی که از گندم، جو، عدس، ماش، لوبیاسفید، لوبیا چشمبلبلی، نخود، برنج و چغندر پخته میشود” نیز از دیگر خوراکیهای این خوان است.
جشن مهرگان همچون دیگر آیینهای زرتشتیان از پیشینههای (:فلسفه) دینی، استورهای و طبیعی برخوردار است. در باور مردمی سرچشمهی پیدایش مهرگان به پیروزی فریدون بر ضحاک برمیگردد و از دید طبیعی زمان برپایی این آیین، اعتدالی پاییزی را نوید میدهد. امروزه این آیین در روز مهر ایزد از ماه مهر (در گاهشمار زرتشتی) برابر با دهم مهرماه در گاهشمار رسمی کشور برگزار میشود.
فرتورها از مهشید آتشبند است.
6744