این آیین در روز پنجشنبه چهارم آبان ماه ۱۴۰۲ برابر با آبان ایزد و آبان ماه ۳۷۶۱ زرتشتی از ساعت 15 با دستیاری ۳۰ تَن از دانشآموزان دختر و پسر پایه پنجم و ششم دبستان برگزار شد. در آغاز، موبد فریبا مالی با همراهی دانشآموزان آیین خوانش اوستای آبزور را اجرا کرد. سپس دانشآموزان دختر و پسر از امشاسپندان و نمادهایی که بر سر سفره گهنبار میگذارند، سخن گفتند و با همکاری یکدیگر به چیدمان سفره گهنبار پرداختند. در ادامه موبدان فریبا مالی و رستم کاووسیانزاده آیین گهنبار را بهجا آوردند. پس از آن گردآفرید موبد و مهرک خسروی، سخنانی پیرامون گهنبار و تاریخچه آن بیان کردند. در ادامه، موبد دکتر مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان و موبدیاران ایران با ابراز خرسندی از همافزایی دانشآموزان، گزیدهای پیرامون این آیین کهن بیان داشت. اسفندیار اختیاری، نماینده ایرانیان زرتشتی در مجلس در سخنانی از ارزشمندی همازوری همکیشان در چنین آیینهایی گفت. در پایان، هدیهای به رسم یادبود به دانشآموزانی که در برگزاری گهنبار همکاری کردند، پیشکش شد.
آبان نیایش یا «اَردویسور نیایش» که در خرده اوستای زرتشتیانِ ایران، آن را با نام «آبزور» میشناسند، نیایشی است که در ستایش و بزرگداشت ایزدبانوی نگهبان آبها و تمامی مایعات در جهان مادی، آناهیتای ورجاوند خوانده میشود. این نیایش که گزیدهایی از آبان یشت است دربردارندهی آیین و مراسمی ویژه است که از دیرباز تاکنون، موبدان و موبدیارانِ ایرانی آن را به شیوهای بیمانند اجرا میکنند.
چهارم آبانماه جشن آبانگان، روز پاسداشت آب است. آبانگان از جشنهای ماهانه ایرانی است که هرسال به فرخندگی همنامی روز آبان و ماه آبان (روز دهم گاهشمار زرتشتی، چهارم آبانماه سالنمای رسمی کشور) برگزار میشود. آبانگان، جشن پاسداشت آبهای روان و ایستای روی زمین همچون سرچشمهها، رودها، دریاها، دریاچهها، کاریزها، آبشارها و جویهاست.
فرتور رسیده است.
6744