لوگو امرداد
در رویه‌ی هفتم شماره‌ی 478 می‌خوانیم:

فیروزبهرام؛ میراثی از مهرورزی، دانش، فرهنگ و هنر

Capture2روزهایی که ماندگار شده‌اند، رویدادهایی که برجسته شده‌اند، آرزوهایی که برآورده شده‌اند، در شهری کهن و پر از خاطره دبیرستانی تاریخی که دیوارهایش بازگوی روزهایی است که گذشته‌اند، یادآور یک رویداد فرهنگی ارزشمند. تاریخی که نه همه می‌دانند و نه در گاه‌شماری کشور نشانی دارد. فیروزبهرام نه یک مدرسه بلکه یک میراث است.
میراث مهرورزی پدری رادمرد که با منش نیک خود غم جانکاه ازدست‌دادن فرزندش، شالوده‌ی بخشش دانش به ایرانیان می‌شود و فیروزبهرام را بنیاد می‌گذارد. میراثی از دانش و فرهنگ که 9 دهه برگزیدگانی را آموخت که نامشان در تاریخ ماند. میراثی از هنر و مهرازی (:معماری) باشکوه در خیابان میرزا کوچک‌خان، ساخته‌ی میرزا جعفرخان معمارباشی که یکی از صد مهرازی برتر ایران شد. یک ماندگار از آثار ملی که سال ۱۳۷۸ به ثبت رسید. میراثی از دبیرستان‌های سرآمد که سال ۱۳۹۶ به عنوان دبیرستان ماندگار شناخته شد. یک ماندگار از دبیرستان‌های زرتشتی که با سرافرازی ازآنِ انجمن زرتشتیان تهران است.
دبیرستان اردیبهشت سال ۱۳۱۱ خورشیدی به نامگانه فیروز کشته‌شده در جنگ جهانی اول، با سرمایه پدرش بهرام بیکاجی، زرتشتی سرشناس هندوستان و به سرپرستی اردشیر کیامنش و رهنمونی ارباب کیخسرو شاهرخ، روی زمین انجمن زرتشتیان تهران کلنگ خورد. کمتر از ۹ ماه ساخته شد و دوم دی ۱۳۱۱ خورشیدی درهایش را گشود. در همان ماهی که فیروز جان باخت، 17 سال پس‌ازآن نامش ماندگار شد. دبیرستان فیروزبهرام در آغاز دخترانه بود، پس از ساخته‌شدن دبیرستان انوشیروان دادگر و جابه‌جایی دانش‌آموزان دختر به آن‌جا، دبیرستانی پسرانه شد. بخشی از دبیرستان فیروزبهرام، ساختمان اسفندیار آذرگشسب است که نام فرزند درگذشته دیگری را زنده می‌کند. ساختمانی ۲ اشکوبه (:طبقه) با ۴ اتاق در گوشه باختری دبیرستان که اردشیر آذرگشسب آن را در سال ۱۳۲۵ به یاد نوجوان ناکامش اسفندیار ساخت.
فیروزبهرام در گذر زمان
تا سال ۱۳۵۰ پیش از فرمان محمدرضاشاه پهلوی برای آموزش رایگان، فیروزبهرام مدرسه ملی (غیردولتی) بود و با دیده‌وری و سرپرستی انجمن زرتشتیان تهران اداره می‌شد. کارنامه‌ی آن زمان نشان می‌دهد انجمن به شایستگی از این کار برمی‌آمده است. از ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ مدرسه‌ها دولتی می‌شوند، انجمن کماکان بر دبیرستان نظارت می‌کند. این آموزشگاه از سال 1357، با قراردادی به نام 3 درصد به اجاره آموزش‌وپرورش درآمده است. …

آنچه در بالا خواندید بخشی از نوشتاری‌ست با عنوان «فیروزبهرام؛ میراثی از مهرورزی، دانش، فرهنگ و هنر» که در تازه‌ترین شماره‌ی امرداد چاپ شده است. در این نوشتار به مناسبت دوم دی‌ماه سالگرد بنیادگذاری دبیرستان ماندگار فیروزبهرام، آموزشگاه نوین زرتشتیان در تهران، به گذر زمان فیروزبهرام، ماندگاری فیروزبهرام جلوه‌ای از دادودهش، نام‌آوران فیروزبهرام و یادها و خاطره‌هایی از فیروزبهرام پرداخته شده است.

متن کامل این گزارش را در رویه‌ی هفتم (زرتشتیان) شماره‌ی 478 بخوانید.

«امرداد» شماره‌ی 478  دوشنبه، 13 آذرماه 1402 خورشیدی چاپ شد، و به شوند دشواری‌های پخش، همچنان در نمایندگی‌ها و چند دکه در تهران در دسترس خوانندگان خواهد بود.

نشانی نمایندگی‌ها و دکه‌های فروش امرداد در تهران

خوانندگان می‌توانند برای دسترسی به هفته‌نامه‌ی امرداد افزون‌بر نمایندگی‌ها از راه‌های زیر نیز بهره ببرند.

فروش اینترنتی فایل پی‌دی‌اف شماره‌ی 478  هفته‌نامه امرداد

فروش اینترنتی نسخه‌ی چاپی شماره‌ی  478 امرداد

اشتراک ایمیلی هفته‌نامه‌ی امرداد

برای دریافت فایل اکسل نمایه امرداد کلیک کنید

برای آگاهی بیش‌تر با شماره‌های: 31 و 30 – 88325329 – 021 تماس بگیرید.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-02-29