لوگو امرداد
در امرداد 479 آمده است:

یک جهان، دیده‌بان شعله های فروزان سده

p02 1سرانجام پس از سال‌ها چشم‌به‌راهی‌ جشن سده ثبت جهانی شد. راهی که برای رسیدن به چنین جایگاهی در میراث ناملموس جهان پیموده شد، همراه با بیم‌وامیدهایی بود. بیم از آنکه جشن سده نیز به سرنوشت جشن مهرگان دچار شود و اراده‌ای روشن برای ثبت جهانی آن نباشد و امید به این که سرانجام سده راهگشای ثبت جهانی دیگر جشن‌های ملی و ایرانی شود.
ثبت جشن سده، بیست‌وچهارمین میراث فرهنگی ایران (در پرونده‌ای همراه با کشور تاجیکستان) در فهرست جهانی یونسکو (15 آذرماه در شهر کاسان جمهوری بوتسوانا)، خبر شادی‌بخشی است که بیش از هر چیز خویشکاری ما و مسوولان را در شناساندن جشن سده و کوشش در برپایی آن در همه‌ی شهرهای ایران، افزون‌تر خواهد ساخت.
آن‌هایی که بایستگی ثبت جهانی جشن سده را از سال‌های پیش گوشزد می‌کردند، چنین کاری را در استواری و نیروبخشیدن به همبستگی ملی ایرانیان، اثرگذار می‌دانستند و بر ارزش آن در برجسته‌تر ساختن ویژگی‌های فرهنگ ایرانی، پافشاری می‌کردند. سده، جشنی است که ریشه در ژرفای تاریخ و فرهنگ ایران دارد (نه تنها ایران کنونی، بلکه ایران فرهنگی که کشورهای فارسی‌زبان و همسایه را هم دربرمی‌گیرد). درست است که در شهرهای کرمان، یزد، شیراز و اصفهان، ایرانیان زرتشتی به همان شیوه‌ی نیاکانی سده را جشن می‌گیرند و در پایدارماندن آن نقشی ماندگار داشته‌اند، اما سده در برخی از استان‌های ایران (مانند روستاهای خراسان) نیز با اندکی دگرگونی، جشنی برای کشاورزان شناخته می‌شود. بدین سبب بود که جشن سده در سال 1391 خورشیدی در فهرست میراث معنوی و در بهمن 1398 در سیاهه‌ی میراث ناملموس کشور ثبت شد. اما گام بلندی که باید برداشته می‌شد، ثبت جهانی این جشن ایرانی بود.

خوشبختانه این گام نیز برداشته شد و سده، همان‌گونه که اشاره کردیم، ثبت جهانی شد. اما کار مهم دیگر پیش روی ما آن است که بدانیم پس از این چه خواهیم کرد؟ آیا هم اینکه جشن سده را ثبت جهانی کرده‌ایم، خویشکاری (:وظیفه‌ی) دولت‌مردان و مسوولان میراث فرهنگی کشور پایان یافته است؟ آیا برنامه‌ای برای آشنا کردن جوانان کشور با این جشن ملی و باستانی انجام خواهد گرفت و رسانه‌های گروهی به ریشه‌های تاریخی و فرهنگی آن می‌پردازند؟

آنچه در بالا آمده است بخشی از گزارشی‌ست با عنوان «یک جهان، دیده بان شعله های فروزان سده» به خامه‌ی نگار جمشیدنژاد، که در تازه‌ترین شماره‌ی امرداد چاپ شده است.

متن کامل این گزارش را در رویه‌ی دوم (رویداد) شماره‌ی 479 امرداد بخوانید.

«امرداد» شماره‌ی 479  از ‌‌دوشنبه، چهارم دی‌ماه 1402 خورشیدی، به شوند دشواری‌های پخش همچنان در نمایندگی‌ها و چند دکه در تهران در دسترس خوانندگان خواهد بود.

خوانندگان می‌توانند برای دسترسی به هفته‌نامه‌ی امرداد افزون‌بر نمایندگی‌ها از راه‌های زیر نیز بهره ببرند.

فروش اینترنتی فایل پی‌دی‌اف شماره‌ی 479  هفته‌نامه امرداد

فروش اینترنتی نسخه‌ی چاپی شماره‌ی  479 امرداد

اشتراک ایمیلی هفته‌نامه‌ی امرداد

نشانی نمایندگی‌ها و دکه‌های فروش امرداد در تهران

برای دریافت فایل اکسل نمایه امرداد کلیک کنید

برای آگاهی بیش‌تر با شماره‌های: 31 و 30 – 88325329 – 021 تماس بگیرید.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-09-18