لوگو امرداد
در گفت‌وگو با دبیر گردش 28 کانون دانشجویان زرتشتی

کیخسرو اشتری: کانون به مکان نیست بلکه به افراد است

thumbnail 300x300 1کیخسرو اَشتری، دبیر گردش 28 کانون دانشجویان زرتشتی اعتقاد دارد هرکسی در هرجایی برای کانون کار می‌کند یکی از هموندان کانون دانشجویان زرتشتی است و کانون تنها این مکان، تالار، دفتر و میز نیست.

پس از انتخابات چهارشنبه دوم اسفندماه ۱۴۰۲ هیات مدیره و بازرسان و رابط‎ شوراهای کانون دانشجویان زرتشتی گزینش شدند. روز یکشنبه 20 خوردادماه 1403 به ساختمان این نهاد زرتشتی رفتم تا با دبیر کانون دانشجویان زرتشتی گفت‌وگویی داشته باشم و از برنامه‌های این گردش و مشکلات پیش‌روی این گردش گزارشی بنویسم.

کیخسرو اشتری، دبیر گردش ۲۸ کانون دانشجویان زرتشتی در گفت‌وگو با امرداد از هموندان این گردش و برنامه‌هایی که این نهاد در پیش‌رو دارد سخن گفت. وی نخست خود را این‌گونه معرفی کرد:

من کیخسرو اَشتری 20 سال سن دارم و دانشجوی رشته مدیریت مالی در دانشگاه علوم تحقیقات، ورودی سال 1401 کانون و دانشگاه هستم. اکنون نزدیک یک سال‌ونیم تا دو سال است که هموند کانون دانشجویان زرتشتی هستم.

امکان دارد مختصر افراد این گردش را معرفی کنید با بیان سمت‌های آن‌ها.

کیخسرو اشتری، رابط شورای مددکاری؛ پدرام کاویانی، رابط شورای هنر؛ پریا منوچهرپور، رابط شورای آموزشی؛ مهرسا نجمی، رابط شورای فرهنگ و ادب؛ پارسا رشیدی، رابط شورای دینی؛ آرین مهربد، رابط شورای روابط عمومی و بازرس نیز، شهنام فرهادیان، رابط شورای کار و اقتصاد و سامان خادمی، رابط شورای ورزشی هستند.

همچنین هموندان هیات‌رییسه: کیخسرو اشتری، دبیر کانون دانشجویان زرتشتی، پدرام کاویانی جانشین دبیر، پریا منوچهرپور منشی و آرین باستانی خزانه‌دار

دبیر کانون دانشجویان زرتشتی درباره برنامه‌های کانون دانشجویان زرتشتی چنین گفت:

برنامه‌های تابستان کانون دانشجویان کاملا مشخص شده ولی برنامه زمستانی کانون هنوز به‌ شکل قطعی مشخص نیست.

امسال کانون برگزاری چهل‌ویکمین دوره پیکارهای ورزشی جام جان‌باختگان زرتشتی را در پیش روی خود دارد که این جام در تاریخ ۱۵ تا ۱۹ امرداد ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و همچنین چهل‌وچهارمین اردوی دانش‌آموزی سراسر کشور را در تاریخ ۲۸ امرداد ماه تا ۴ شهریورماه ۱۴۰۳ خواهیم داشت و سی‌و‌یکمین همایش اوستاخوانی و گاتاشناسی مانتره را نیز در تاریخ ۱۳ تا ۱۷ شهریورماه 1403 برگزار خواهیم کرد.

دبیر گردش 28 کانون دانشجویان زرتشتی درباره اینکه پیش‌تر در کانون فعالیتی داشته و در چه گروه فعالیت داشته چنین گفت:

در برنامه‌های کانون پیشتر باشنده بودم. از برنامه‌های کوچک و درونی کانونی تا برنامه‌های بزرگ مانند برگزاری جام و اردو دانش‌آموزی و همایش مانتره فعالیت داشتم.

 گزینش در هیات‌مدیره چگونه است؟

کیخسرو اشتری درباره گزینش هیات‌مدیره و بازرسان گفت: مجمع کانون چون دو سال یک‌بار است بنابراین ورودی‌های زوج و فرد به شکل متوالی باهم وارد هیات مدیره می‌شوند به این شکل که در هیات مدیره کنونی ورودی 1400 و 1401 کانون هستند و در گردش پیش ورودی‌های 1398 و 1399 باهم بودند. روند تشکیل هیات‌مدیره به‌این‌ترتیب است.

از وی درباره اهداف و یا شعاری که این گردش برای خود در نظر گرفته و بخواهد به آن برسد پرسیدم

اگر بخواهم وجه درون کانونی را بگویم هدف من برابری تمامی هموندان کانون است، یعنی هموندان کانون همه به یک دید و یک چشم باشند و هدف بیرونی که برای هازمان داریم این است که ما می‌خواهیم برنامه‌ها را به‌ شکل بهینه برگزار کنیم که هم صرفه‌جویی اقتصادی داشته باشد تا هزینه‌ای که خیراندیشان محترم قبول می‌کنند در مصرف‌های اشتباهی صورت نگیرد. همین اینکه کیفیت برنامه‌ها را بیشتر کنیم چون اتفاقی که وجود دارد این است که تعداد برنامه‌ها زیاد است و درنتیجه کمی کیفیت آن پایین می‌آید، چون نمی‌خواهیم تعداد برنامه‌ها را که کلی تاریخچه پشت آن وجود دارد را کم کنیم بنابراین تلاش می‌کنیم و خواستمان این است که آن‌ها را بهینه کنیم تا کمینه کیفیت برگزاری آن به‌ خوبی سال‌های دور باز گردد.

دبیر گردش 28 کانون در مورد شوراهای کانون دانشجویان زرتشتی و خویشکاری هریک از شوراها چنین گفت

ما هشت شورا داریم که آن‌ها را نام می‌برم

شورای مددکاری

اگر بخواهم به شکل تاریخچه‌ای بگویم، کانون دانشجویان به‌عنوان یک ارگان رسمی که بخواهد برنامه‌های فرهنگی داشته باشد با شورای مددکاری و اردوی دانش‌آموزی آغاز به کار کرد؛ یعنی نخستین شورای کانون، شورای مددکاری بود.

رابط شورای مددکاری، کیخسرو اشتری است و هدف این شورا، خدمت کردن به افرادی است که در هازمان دچار مشکلاتی هستند. یکی از برنامه‌های این شورا اهدای خون است که در سال دو بار ما هموندان کانون دانشجویان به سازمان انتقال خون می‌رویم و خون اهدا می‌کنیم. از دیگر برنامه‌های که در سال‌های پیشتر داشتیم بازدید از خانه سالمندان زرتشتی بود که بعد از کرونا به‌ شوند خطری که برای سالمندان  داشت دیگر نتوانستیم آن برنامه را پی بگیریم. برنامه دیگر این شورا تهیه و پخت غذا برای بچه‌های کار بود. پیشتر برنامه اردوی دانش‌آموزی بخشی از خویشکاری این شورا بود اما اکنون این بخش از دوش مددکاری خارج شده و انجام و پیگیری آن بر دوش هیات‌مدیره است یعنی اردو دانش‌آموزی بخشی از برنامه شورای ویژه‌ای نیست.

شورای ورزشی

دومین شورای کانون که برنامه بزرگی را انجام می‌دهد، شورای ورزشی است که رابط آن سامان خادمی است. مهم‌ترین برنامه این شورا برگزاری جام جان‌باختگان زرتشتی است که امسال برگزاری چهل و یکمین دوره آن را در 15 تا 19 امرداد ماه 1403 پیشرو داریم شد.

برای جام جان‌باختگان شما از اکنون برنامه‌ریزی خود را آغاز کرده‌اید؟

کمیته‌های ورزشی به شکل پی‌درپی نشست‌ها خود را برگزار می‌کنند. همین اکنون‌که ما داریم گفت‌وگو می‌کنیم پیش نام‌نویسی دوچرخه‌سواری و آمادگی جسمانی آغاز شده است و به امید خدا امسال جام خوبی را خواهیم داشت.

در پیش نام‌نویسی آمده بود که اگر تعداد شرکت کنندگان درپیش نام‌نویسی دو رشته دوچرخه‌سواری و آمادگی جسمانی به بیشینه مورد انتظار برسد این دو بخش را در جام خواهید داشت آیا در این دو روزی که از پیش نام‌نویسی گذشته فکر می‌کنید با توجه به نام‌نویسی‌ها تا به امروز این دو رشته را امسال در جام خواهیم داشت؟

راستش پاسخ دادن به این پرسش اکنون مشکل است چون در روزهای نخستین نام‌نویسی هستیم و هیچ‌چیز مشخص نیست.

هدف از تشکیل  کانون دانشجویان زرتشتی در پایه چه بوده است آیا آموزش‌های ورزشی نیز به هموندان این کانون داده می‌شود؟

در جام جان‌باختگان زرتشتی که همه‌ساله برگزار می‌شود از دل جام داورهای به نامی توانستیم داشته باشیم؛ یعنی دوستانی هستند که دورادور با کانون در پیوند هستند و در سطح‌های بالا مانند بدمینتون داوری می‌کنند. بازیکنان بسکتبال و والیبال حتا در سطح ملی نیز داشتیم. همچنین در فوتبال بازیکن از دل این جام  به سطح خوبی رسیدند. در جام 37 که سال 1397 برگزار شد، کمیته فرهنگی ورزشی نخستین بار ورزش داژبال را به این جام آورد که شباهت‌هایی به بازی وسطی دارد با یک سری قوانین خاص خود و ما همان سال یک هموند کانونی داشتیم که هموند تیم ملی داژبال شد.

شورای دینی

شورای بعدی شورای دینی است که رابط آن پارسا رشیدی است. این شورا را همه با همایش اوستاخوانی و گاتاشناسی مانتره می‌شناسند و این شورا خویشکاری بخش پایداری دین را کمینه برای هازمان بر دوش دارد.

شورای هنر

شورای هنر که رابط آن ‌‌پدرام کاویانی است، دیگر شورای کانون دانشجویان زرتشتی است. این شورا جشنواره موسیقی را برگزار می‌کند که هدف آن تشویق نوازنده‌ها است و با افتخار می‌گوییم که جشنواره موسیقی کانون دانشجویان زرتشتی یکی از سه یا چهار جشنواره موسیقی است که در ایران به شکل رسمی برگزار می‌شود. برنامه دیگری که کانون داشت برنامه میراث آیین و فرهنگ ایران باستان بود. این برنامه به شکل مشترک در زمانی با خویشکاری دو شورای هنر و فرهنگ و ادب برگزار می‌شد. از زمانی خویشکاری این برنامه به شکل کامل بر دوش شورای هنر افتاده است. این برنامه که فکر کنم به مدت هشت روز در کاخ سعدآباد برگزار می‌شد، در آن بخش‌های از دین زرتشتی را به همگان معرفی می‌کردیم و هدف این بود که آگاهی درباره هازمان خودمان را به دیگران بدهیم.

شورای آموزشی

شورای آموزشی دیگر شورای کانون است که پریا منوچهرپور رابط آن است و بزرگ‌ترین برنامه آن برپایی همایش علمی است. هدف این شورا این است که دانشجویان کمینه در دوران دانشجویی مهارت‌های را که به‌عنوان دانشجو و هم اینکه بعدها به‌عنوان یک فردی که وارد جامعه خواهند شد را به آن‌ها آموزش ‌دهد. برنامه‌هایی مانند، بخش نوشتار همایش که قدرت ارایه مطالب را به دانشجویان آموزش می‌دهد. دانشجویان تلاش می‌کنند یک جستاری را با توجه به رشته تحصیلی خود ارایه بدهند و داوران ارایه آن‌ها را داوری خواهند کرد و مشکلات را به آن‌ها گوش زد می‌کنند این کار در هرسال شوندی بر پیشرفت خود دانشجوها است.

شما از داوری مقالات گفتید داورانی که در این همایش ارایه‌ها را داوری می‌کنند از افراد خود کانون هستند یا غیر کانونی هستند.

برای همایش در بخش مقدماتی که ارایه‌ها از سوی هموندان کانون ارایه می‌شود که البته افراد غیر هموند کانون هم می‌توانند بخشی از ارایه دهنده‌ها باشند، داوری از سوی بازدیدکننده است ولی برای روزهای پایانی همایش داورهای رسمی و از بیرون کانون هستند.

دست آورد این همایش غیر از افزایش سطح توانایی در ارایه چه بوده و اینکه بیشتر مقاله‌ها درباره چه جستاری است.

افراد کانون درباره رشته خودشان مقاله می‌دهند. بعدها هموندان کانون در دوره‌های پیش متوجه شدند تعدادی رشته وجود دارد که زیاد مورد توجه قرار نگرفته و بعضی از رشته‌ها نیز ناشناخته بودند و این خود یک دستاورد بود. برنامه مفید دیگری که در این شورا داشتیم برنامه آشنایی با رشته‌های دانشگاهی بود که برای دانش آموزان پایه 9 تا پیش‌دانشگاهی برگزار می‌شد. دانش‌آموزان با رشته‌های دانشگاهی آشنا می‌شدند و هدف این بود که آن‌ها بتوانند با دید باز و کلی‌تر رشته مورد علاقه خود را گزینش کنند.

آیا هنوز این برنامه در حال برگزاری است؟

خیر از زمان کرونا به این‌سو دیگر این برنامه برگزار نشد ولی ما تصمیم داریم از امسال دوباره آن برنامه را انجام دهیم در فکر آن هستیم.

هموندان کانون دانشجویان آیا خویشکاری آموزش را هم بر عهده‌دارند؟ یعنی هنر یا فنی را آموزش می‌دهند.

در بیشتر موارد بله چون با توجه به مسوولیت‌هایی که کانونی‌ها تجربه می‌کنند و یکی از هدف‌ها از دادن این مسولیت‌ها به هموندان کانون این است که هموندان بتوانند از این مسوولیت‌ها خارج از کانون هم استفاده کنند. به‌عنوان مثال هموندانی که در اینجا وارد گروه صدا می‌شوند و کار صدابرداری را یاد می‌گیرند یا دوستانی که وارد گروه فیلم‌برداری می‌شوند کار فیلم‌برداری ویرایش (: ادیت) را یاد می‌گیرند یا حتا کسانی که وارد کار تدارکات می‌شوند و دیگر با بازار کار مرتبط با بخشی که آموزش دیده کاملا آشنا می‌شوند می‌توانند از تجربه‌هایی که آموخته‌اند استفاده کنند؛ مثلا بچه‌های که طراحی سایت یاد می‌گیرند بیرون راحت کار پیدا می‌کنند. دوستانی که در کار هنری و پوستر سازی هستند می‌توانند پروژه‌های بیرون را هم بردارند. ما برخی زمان‌ها دوره‌های آموزشی مانند برنامه‌نویسی داریم یا کارهای هنری داشتیم و تلاش داشتیم که آن حرفه‌ای که بتوان راحت‌تر از آن پول بدست آورد را آموزش دهیم. در کانون مثلا اگر افرادی  کار با دوربین را یاد بگیرند و تعدادشان بیشتر شوند در این صورت فشار کار روی افراد زیاد پخش می‌شود و خستگی کمنر است. ما تلاش می‌کنیم هرساله نشست‌های مناظره پرپا کنیم که شرکت‌کننده‌های که هموند کانون هم نیستند در آن شرکت کنند. دوره‌هایی ویژه بچه‌های دبستانی و دبیرستانی و راهنمایی داریم که بچه‌ها با شرکت در آن دوره‌های آموزشی از وقت آزاد خودشان بهتر استفاده می‌کنند.

شورای روابط عمومی

شورای روابط عمومی که رابط آن آرین مهربد است. برنامه بزرگ این شورا برگزاری فستیوال بازی‌های ویدیویی رقابتی است. این برنامه از سال 98 نخست برنامه جنبی همایش بود و برنامه‌ای بود که تلاش داشت بچه‌ها را دستکم برای بازی هم که شده دورهم جمع کند، ولی شکوفایی آن از دوران کرونا بود و زمانی بود که انجام همه کارها مجازی و از راه دور شده بود. کانون دانشجویان زرتشتی آن فستیوال را به شکل مجازی برگزار کرد و هازمان زرتشتی کمینه هموندانی که در حوزه بازی‌ها فعالیت می‌کنند را با برگزاری این فستیوال دورهم جمع می‌کند.

شورای کار و اقتصاد

ما در کانون دانشجویان شورای داریم به‌عنوان شورای کار و اقتصاد که رابط آن شهنام فرهادیان است. مهم‌ترین برنامه آن استارتاپ ویکند است. یکی از کارهایی که این شورا انجام می‌دهد تلاش دارد که با کارفرماهای زرتشتی و یا زرتشتی‌هایی که یا خودشان کارفرما هستند و یا با کارفرماها در پیوند هستند و هموندان کانون که مایل هستند با آن‌ها همکاری کنند را به آن‌ها معرفی کنیم و نیز درخواست استخدام و شرایط کارفرما برای استخدام را به کانون ارایه می‌دهند تا اگر کسی بخواهد بتواند از آن استفاده کند.

سخن از استارتاپ ویکند شد، پارسال برنامه استارتاپ ویکند داشتید که با باشندگی چند گروه و منتورهایی غیر همکیش در همایشگاه مارکار تهرانپارس برگزار شد و از بین گروه‌های شرکت‌کننده یک گروه مقام نخست را کسب کرد که منتورها گفتند اگر در یک بازه زمانی مشخص این استارتاپ آغاز شود وام و کمکی به آن اختصاص می‌دهند و از آن پشتیبانی می‌کنند. خروجی چه شد آن کسب‌وکار اکنون به مرحله اجرا رسیده است؟

پارسال چنین اتفاقی افتاد ولی شوربختانه تیم برنده دیگر پیگیر ایده خودشان نشدند و ایده همان‌جا متوقف شد.

در دوره گردش جدید کانون آیا دوباره این استارتاپ ویکند را خواهید داشت؟

استارتاپ ویکند به برنامه‌های آینده خواهد افتاد. نتوانستیم خیلی در مورد آن برنامه‌ریزی کنیم چون در حالت عادی این برنامه در فروردین و اردیبهشت‌ماه است و ما اکنون سه برنامه بزرگ، جام جان‌باختگان زرتشتی، همایش اوستاخوانی و گاتها شناسی مانتره و اردوی دانش‌آموزی را در پیش روی خود داریم که اکنون روی آن‌ها متمرکز شدیم.

شورای فرهنگ و ادب

شورای فرهنگ و ادب، رابط آن مهرسا نجمی است و نام نخست این شورا، شورای کتاب بود. در آن زمان بزرگ‌ترین برنامه آن کتاب و کتاب‌خوانی بود که برای ترویج کتاب خواندن و افزایش توانایی خواندن کتاب در سطح دبستان تلاش می‌کرد. چون بچه‌های دبستان هنوز کامل نمی‌توانند کتاب را به‌درستی بخوانند در روزهای نخستین برگزاری این مسابقه‌ها یک کتاب ساده به آن‌ها داده می‌شد ولی بعدها شورا به این نتیجه رسید که برای بچه‌های اول تا سوم دبستان به‌جای مسابقه کتاب‌خوانی به شوند اینکه درست نیست که در این سن رقابتی بین آن‌ها ایجاد شود بخش دورهمی افزوده شد. به این شکل که بچه‌های هم سن دورهم جمع می‌شوند و یک مربی می‌آید و همه باهم کتابی را می‌خوانند همچنین تعدادی بازی‌های آموزشی نیز در کنار آن برای آن سن در نظر گرفتیم. برای بچه‌های پایه‌های چهارم تا نهم نیز برای هرکدام کتاب‌‌های رده خود را دارند به این شکل دیگر عدالت بین بچه‌ها برقرار می‌شود و دیگر کلاس نهم با کلاس چهارم رقابت و مقایسه نخواهد شد.

در دوران کرونا کانون دانشجویان زرتشتی نشست داشت؟

در دوران کرونا هیات‌مدیره دوره 26 فعالیت داشت که نشست‌ها مجازی بود یعنی از دو سال هیات مدیره، یک سال و شش ماه نخست آن کاملا مجازی بود ولی شش ماه دوم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توانستند برخی بخش‌ها را برگزار کند.

شما رابطی در انجمن دارید که مشکلات کانون را به انجمن منتقل کند تا آن‌ها بتوانند آن را برطرف کنند؟

ما در هیات مدیره یک هیات رییسه داریم که چهار نفر هموند دارد، دبیر، جانشین دبیر، منشی و خزانه‌دار که این چهار تن اجازه شرکت در نشست‌های هفتگی انجمن را دارد و آن‌ها مشکلات و درخواست‌ها را انتقال می‌دهند.

تنها ملک کانون دانشجویان زرتشتی برای انجمن زرتشتیان تهران است و خود کانون ارگانی رسمی و مستقل است ما اگر بخواهیم با انجمن ارتباط بگیریم می‌توانیم از راه هموندان هیات رییسه با انجمن زرتشتیان تهران ارتباط بگیریم و مشکلات را بیان کنیم.

آیا انجمن با شما همکاری شایسته دارد یعنی در برگزاری جام جان‌باختگان و هر کار دیگری نهایت همکاری را با شما دارد؟

تا جایی که در توانشان باشد بله انجام می‌دهند برنامه‌های ما برای هر دو طرف سود دارد؛ یعنی با همکاری هر دو ارگان هم برنامه ما پیشرفت می‌کند و هم اینکه برنامه‌ای که در ملک انجمن زرتشتیان تهران برگزار می‌شود، شوند سربلندی آن‌ها می‌شود. همین همایش اوستاخوانی و گاتها شناسی مانتره، تنها مسابقه دینی هازمان زرتشتی است و یا جام جان‌باختگان بزرگ‌ترین فستیوال ورزشی زرتشتیان است. ببینید انجمن یانش وران مانتره و کمیسیون جوانان و ورزشی کرمان که امیدوارم درست گفته باشم اردوهای خود را هرکدام برای سنین خاصی برگزار می‌‌کنند ولی کانون دانشجویان زرتشتی هست که اردویی برای سنین 14 تا 18 سال برگزار می‌کند یعنی بزرگ‌تر و کلی‌تر است.

آیا شما دفترچه‌ای دارید که هرساله وقایع روی داده در آن سال را در آن ثبت کنید تا به‌عنوان یک خاطره یا نوشته‌ای در کانون بماند یعنی تاریخچه‌ای از فعالیت‌های هر دوره کانون دانشجویان زرتشتی را نشان دهد

ما یک لیست برگزارکننده داریم و برای هر برنامه نام هموندان و سمت‌های آن‌ها نوشته شده و این برای هر برنامه جدا است و هر برنامه‌ای که پایان می‌یابد، برای هر بخش یک بخش نقد داریم و در پایان نیز نقد کلی داریم و تمام مشکلات و نکات مثبت را درون دفتر آن شورا خواهیم نوشت؛ مثلا بعد از پایان جام نقد کمیته‌های جام و نقد کلی جام و مشکلات و پیشرفت‌های هر جام درون آن دفتر نوشته خواهد شد که خودش یک بایگانی کلی است که هرساله داریم.

آیا کانون تنها برای دانشجویان تهرانی است؟

خیر شرکت‌کنندگان همه از افراد غیر کانونی هستند که در برنامه‌ها شرکت می‌کنند. برای نمونه در جام جان‌باختگان شرکت‌کننده از همه شهرها داریم. کانون تنها برای تهرانی‌ها نیست و هموند خارج از تهران هم داریم برخی مسوولیت‌ها مانند بخش تدارکات باید افراد مسوول آن در تهران ساکن باشند تا برای خرید وسایل در دسترس باشند ولی مثلا هموند سایت ما از آلمان است یا هموند کارهای هنری ما از یزد است به عقیده من کانون به مکان نیست بلکه به افراد است و هرکجا باشند کانونی هستند.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-12-30