لوگو امرداد
در امرداد 485 بخوانید:

سوشیانت‌ها و آموزش‌های فزاینده و بخردانه

p05از زمانی که زَرتشت، خدای اندیشه‌ی خویش را درک کرد و آن را سرچشمه‌ی دانایی، نماد خرد، سرآغاز و سرانجام هستی دانست و او را «اَهورَه‌مَزده» و «اَهورامَزدا» نامید و در سخنان خویش به جایگاه «مزدا»، دانش و آگاهی، اشاره کرد، آنگاه زرتشت سفارش کرد که تنها خدای یگانه‌ی هستی، دانش و آگاهی است. بنابراین هر کس می‌تواند فروزه‌های دانایی را در خویش پرورش دهد تا خردمند و دانا گردد و بدین شیوه به خداوند نزدیک شود، آنان که شیوه‌ی زرتشت را پذیرفتند و به داناگرایی، خِردستایی و رسیدن به دل‌آگاهی روی آوردند به پیروی از زرتشت، خویش را ستایندگان مزدا و «مَزدَه‌یَسنَه» نامیدند.

این واژه در گویش پارسی به ریخت «مَزدَیَسنا» در آمد. «مزدا» به‌چم «آگاهی‌ و دانایی بی‌کران» و «یسنا» به‌چم «ستایش‌کننده» است. بدین‌روی پیروان و یاران شیوه‌ی مزداپرستی که سفارش‌شده‌ی زرتشت، آموزگار و پیام‌آور ایرانی است به مزدیسنان نام‌آور گردیدند.

ویژگی مزدیسنان

باید پذیرفت که جهان کنونی با چالش اندیشه‌ها روبه‌رو شده است و در این رویداد، اندیشه و باور جوانان هر کشوری بیش از دیگران به پیدایش این چالش دامن زده است. زیرا جوان کنونی که در دوران رسانه و دنیای مجازی به‌سر می‌برد، با بهره‌گیری از بهترین و تندترین شیوه‌ی آگاهی‌رسانی به تازه‌ترین دیدگاه‌ها دست‌یافته و پیوسته بر دانش و آگاهیش افزوده می‌شود. بدین روی دختران و پسران روزگار کنونی نه‌تنها بی‌سوادِ روزگار سده‌های گذشته نیستند، بلکه با پژوهش‌های دانشگاهی در رشته‌های گوناگون، هر پندار نادرست و خرافه‌ای را به سادگی نمی‌پذیرند. به‌ویژه اینکه سفارش‌های زندگی درباره‌ی خدا، دین و گفته‌ی پیامبران باشد.

نسل کنونی مایل است تا نخست به فلسفه، چگونگی و چیستی هر پیام و پیشنهادی پی ببرد. آن اندیشه را درک کند، سازگار با زندگی خویش بداند، پیروی از آن آسان و شدنی باشد، اندیشه‌ای دست‌وپاگیر نباشد تا او را از پیشرفت در دانش‌اندوزی و کار و کوشش باز دارد، آنگاه خواستار چنین اندیشه‌ای خواهد بود …

آنچه در بالا آمده است کوتاه‌شده‌ی بخشی از کتاب «زرتشت و مزدیسنان» نوشته‌ی زنده‌یاد موبد کورش نیکنام (رویه‌های  213 تا 226) است که بدون هیچ‌گونه ویراستاری با عنوان «سوشیانت‌ها و آموزش‌های فزاینده و بخردانه» در تازه‌ترین شماره‌ی امرداد چاپ شده است.

متن کامل این نوشته را در رویه‌ی پنجم (اندیشه) امرداد 485 بخوانید.

«امرداد» شماره‌ی 485  از شنبه 12 خوردادماه، 1403 خورشیدی، در روزنامه‌فروشی‌ها و نمایندگی‌های امرداد در دسترس خوانندگان قرار گرفت.

خوانندگان می‌توانند برای دسترسی به هفته‌نامه‌ی امرداد افزون‌بر نمایندگی‌ها و روزنامه‌فروشی‌ها از راه‌های زیر نیز بهره ببرند.

فروش اینترنتی فایل پی‌دی‌اف شماره‌ی  485 هفته‌نامه امرداد

فروش اینترنتی نسخه‌ی چاپی شماره‌ی  485 امرداد

اشتراک ایمیلی هفته‌نامه‌ی امرداد

نشانی نمایندگی‌ها و دکه‌های فروش امرداد در تهران

برای دریافت فایل اکسل نمایه امرداد کلیک کنید

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-02-20