مهرداد قدردان سخنران پرسه انوشه روان شاهرخ سلامتی، اعتقاد دارد کسی که در کار خود تلاش کند فرهمند است.
مهرداد قدردان در آغاز سخن گفت، در اینجا گرد آمدیم تا یاد و خاطره نیکمرد بهدینی را پاس بداریم که در پهنه هازمان برای ما کوشش فراوان کرد و یاد او برای ما همواره جاوید و جاودانه خواهد. من از زمانی که وی در رخداد تصادف صدمهدیده بود تا زمانی که آیینهای برای او انجامشده است، وقتی به کارکرد هازمان در برابر وی نگاه کردم به این نکته رسیدم که بیگمان شاهرخ فرهمند بود. در دو یشت پیرامون فره گفتوگو شده است. یکی در اشتاد یشت که به فر ایرانی و دیگری در زامیاد یشت که به فر کیانی پرداخته میشود. ایرانیان با توجه به شرایطی فرهمند هستند. چون ایرانیان به زندگی دید ویژهای دارند.
متن پهلوی، فرهمندی را اینگونه تفسیر میکند: کسی که در انجام خویشکاری خود به بهترین شکل تلاش کند فرهمند است. اگر آموزگار، پزشک، کارگر و به شکل کلی هرکسی در کار خود تلاش کند تا بهترین شود وی فرهمند است. با این تعریف شاهرخ سلامتی فرهمندی داشته است. در ادامه مهرداد قدردان زندگینامه شادروان شاهرخ سلامتی را اینگونه بیان کرد، وی در سال 1344 در شریفآباد اردکان زاده شد، دوران دبستان را در دبستان جمشید شریفآباد گذراند و دوران راهنمایی خود را در مدرسه شیرین قدردان اردکان به پایان برد و نیز دوران متوسطه را در شهید مطهری اردکان به پایان رساند. سال 1367 پدر و مادر خود را به فاصله 15 روز از یکدیگر از دست داد. روانشاد تمامی آدابورسوم خانواده را در کمال درستی و با باورمندی تمام به انجام رساند. در سال 1373 با بهین بخت پیوند زناشویی بست و نتیجه این پیوند جهانگیر سلامتی است. در سال 1386 هموند انجمن زرتشتیان شریفآباد مرکز (اشا) شد. با تلاش هازمانی خود در سال 1401 توانست هموند انجمن زرتشتیان تهران شود و در کمیسیون خدمات و مددکاری خویشکاری داشته باشد.
بنابر گزارش امرداد، مهرداد قدردان در ادامه سخنان خود بندی از گاهان را خواند و تکتک آن بندها را برای باشندگان بیان کرد. وی افزود اشو زرتشت به نکتهای اشارهای میکند که امروز ما در اواخر قرن 20 و آغاز قرن 21 به آن رسیدیم و آن این است که اگر میخواهید کسی را داوری کنید باید دو شاخصه در این فرد مورد داوری قرار بگیرد، نخست کردار و دومی بینش اوست. بینش بدون کردار و کردار بدون بینش راه بهجای نمیبرد. برای این است که امروز اگر کسی جرمی انجام دهد از راه آزمون بینش و نگرش او را بررسی میکنند؛ یعنی آزمون روانشناسی میگیرند و بعد کردار او را میسنجند. اشو زرتشت 3762 سال پیش این نکته را بیان کرده است. اشو زرتشت میگوید نخست بینش و کردار شخص را کنار یکدیگر قرار دهید و سپس او را داوری کنید.
در ادامه مهرداد قدردان، بخشی از گاهان را خواند و اینگونه معنی کرد، کسی که راستکار شود جایگاه او در آینده بهسوی روشنایی خواهد بود.
برای بدکار، آواز افسوس، روزگار بد و تیرگی دیرپا و دراز داشتن برای دروغ کار است. وی افزود بینش و کردار هر کس او را بهسوی روشنایی یا تاریکی میکشاند.
بنابر گزارش امرداد، مهرداد قدردان واژه دئنا را اینگونه تفسیر کرد، دئنا یا دین در متون پهلوی اوستایی کلا سه معنی دارد: وجدان، کیش و در متون پهلوی به چم اوستا است. دیندبیره، خط اوستایی و دینکرد، اعمال اوستایی است. دین در اینجا یعنی بینش و این بینش و نگرش انسانی در اوستا آمده است که باید دو چیز آن را پرورش دهید. آسنو خرد و گوشو سرو خرد، آسنو خرد یعنی خرد ذاتی و گوشو سرو خرد یعنی گوش دادن؛ یعنی با این دو، بینش خود را بالا ببریم. در بند بعدی میگوید، اگر میخواهید این دنیا را بسازید و پنج بهره از ویژگی اهورامزدا به شما برسد باید دو شاخصه کردار و اندیشه شما در راستای دوستی اهورامزدا قرار بگیرد.
بنابر گزارش امرداد، مهرداد قدردان سپس نوشتهای از سوی انجمن زرتشتیان شریفآباد مقیم مرکز (اشا) را خواند که در آن همازورویهای آن انوشه روان مانند لولهکشی گاز باغ اوسون که قرار بود در 13 بدر سال 1404 به بهرهبرداری برسد را بیان کرد. افزون بر این، مهرداد قدردان پیام آرامش باد هیات مدیره انجمن زرتشتیان تهران، تالار پذیرایی و موقوفه گیو را خواند.
مهرداد قدردان به این نکته نیز اشاره کرد که در جامعه وقتی انسان میخواهد نیکوکار باشد باید حتما پشتوانه داشته باشد بدون شک آن پشتوانه همسر آن شخص است. اگر بانو بهین بخت نبود شاهرخ سلامتی نمیتوانست اینگونه بدرخشد.
پرسه روانشاد شاهرخ سلامتی در روز پنجشنبه هفتم تیرماه 1403 ساعت 17 با اوستاخوانی موبد فرزاد لهراسبی در تالار ایرج و خسروی آغاز شد و تا ساعت 19 به درازا کشید.
موبد فرزاد لهراسبی
چهره سمت راست: بهشید برخوردار نماینده زرتشتیان در مجلس
سخنران مهرداد قدردان
فرتور از همایون مهرزاد است.
2393
2 پاسخ
خدابیامرزادش .روحش قرین رحمت الهی باشد.
نیکتر و باهمتتر از این مرد دیگر در جامعه وجود ندارد.روحش شاد🌿