لوگو امرداد
یادداشت نوشته خسرو بهدین، هموند کارگروه پنج نفره ناظران

آزمون سخت متفاوت

خسرو بهدین1زرتشتی ساکن تهران آزمون سختی را در پیش دارد. حوزه برگزاری این آزمون اما این بار برایش مارکار تهرانپارس مشخص شده است.

او امسال با آزمونی سخت و البته تا حدودی متفاوت با آزمون‌های سالیان گذشته مواجه است. آزمونی که هم شرکت‌کننده و هم برگزارکننده‌اش خودش است و از قبل نیز تا حدودی سوالات آزمونش را می‌داند و برای یافتن بهترین پاسخ به سوالات سرنوشت سازش‌، در حال بررسی و رایزنی است.

او مصمم است تا این بار نیز بتواند با خرد خویش،  بهترین نمره را در آزمون کسب نماید تا بار دیگر اصالت و برتری خرد و اندیشه نیک خود را بر همگان ثابت نماید.

انجمن زرتشتیان تهران نهادی است که کسب قدرت در جامعه زرتشتی تهران و حتا جامعه زرتشتیان ایران، مگر با دراختیار قرار گرفتن آن میسر نیست.

بیشتر صاحبان کرسی نمایندگی زرتشتیان در مجلس قانونگذاری نیز شاید برای تداوم و استحکام مقام خود نیم‌نگاهی به ترکیب این نهاد پرقدرت جامعه زرتشتیان ایران داشته‌اند.

مطابق آگهی انجمن زرتشتیان تهران، آدینه بیست‌ونهم تیرماه مجمع همگانی انجمن زرتشتیان تهران برگزار می‌شود. امسال به‌غیراز تغییر محل برگزاری مجمع همگانی، مشخصات دیگری نیز این مجمع را از مجامع سالیان گذشته این انجمن متمایز نموده است.

مطابق دستور جلسه مجمع، انتخاب بازرسان برای یک سال مالی صورت می‌پذیرد. استقبال بسیار خوبی امسال صورت گرفته و ده نفر برای تصدی پست بازرسی ثبت‌نام نموده‌اند که تعداد کم نظیری است.

با بررسی نام این ده نفر، به افرادی بر می‌خوریم که اگرچه دارای سوابق تحصیلی و شغلی قابل قبولی هستند ولی برخی از آنها برای نخستین بار است که تصمیم به همراهی با انجمن زرتشتیان تهران را گرفته‌اند.

انتخابات بازرسان انجمن زرتشتیان تهران نخستین انتخابات در پر قدرترین نهاد زرتشتیان ایران است که پس از روی کار آمدن نماینده تازه‌راه‌یافته زرتشتیان به مجلس قانونگذاری و پایان اجباری دوران شانزده ساله نماینده قبلی صورت می‌پذیرد.

با نگاهی به تاریخچه انتخابات در انجمن زرتشتیان تهران و مطابقت زمانی آن با نمایندگی مجلس متوجه می‌شویم که با روی کار آمدن نماینده جدید زرتشتیان‌، اسامی نامزدهای انتخابات در انجمن زرتشتیان تهران معمولا تحت‌تاثیر نماینده تازه ‌به‌قدرت رسیده قرار می‌گیرد.

تلاش نماینده تازه به‌قدرت رسیده برای تحت‌تاثیر قراردادن انتخابات در انجمن، به‌طور بسیار پررنگ درانتخابات هیات‌مدیره گردش 37 و به‌ویژه گردش 40 انجمن زرتشتیان تهران رخ داد و اتفاقا تلاش نماینده تازه برگزیده برای راهیابی افراد هماهنگ با خودش نیز بسیار موفقیت‌آمیز بود.

امسال با بررسی افرادی که برای پست بازرسی اعلام آمادگی نموده‌اند اما اصلا و به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان تاثیری از نماینده تازه‌برگزیده برای راهیابی افراد هماهنگ با خودش مشاهده نمود و نماینده تازه به مجلس راه‌یافته از حوزه زرتشتیان یا در این زمینه هیچگونه تلاشی نکرده یا تلاشش همان ابتدا به شکست منتهی شده است.

البته باید منتظر نشست و دید که آیا نماینده تازه زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی بر روی اسامی نامزدهای هیات مدیره گردش چهل‌وششم انجمن زرتشتیان تهران می‌خواهد یا می‌تواند تاثیرگذار باشد یا خیر.

به هرحال نام‌نویسی ده نفر برای پست بازرسی که در میان آنها چهره‌های کهنه‌کار و همچنین اسامی جدیدی دیده می‌شود نشانه پویایی و بالندگی جامعه زرتشتیان تهران است و نوید این را می‌دهد که زرتشتی ساکن تهران خواهان کسب نمره قابل قبولی در آزمون سخت متمایزش است.

مورد دیگری که این مجمع را از سایر مجامع قبلی انجمن مادر زرتشتیان ایران متمایز می‌سازد ارایه گزارش کارگروه پنج نفره است. اگرچه به اشتباه در دستور نشست مجمع چنین بندی قید نشده است ولی مطابق بند دوم صورت جلسه مجمع قبلی این گزارش می‌بایست در مجمع پیش رو ارایه شود.

گزارش کارگروه پنج نفره، عاری از هرگونه قضاوتی است و برای تنظیم آن بسیار همفکری شده و تمامی جوانب کار درنظر گرفته شده است و نظارت بر اجرای راهکارهای عملی آن شاید از مسوولیت‌های مهم بازرسان آینده انجمن باشد و این باعث شده است  انتخابات بازرسان بیش از همیشه مهم و سرنوشت‌ساز باشد.

با نگاه به نام هموندان دهه‌های گذشته انجمن زرتشتیان تهران که تعدادی از آنها اکنون در قید حیات نیستند و همچنین بررسی مجمع‌های سالیان دور انجمن زرتشتیان تهران و دقیق شدن در رفتار منتقدان عملکرد هیات‌مدیره متوجه می‌شویم که منتقدان معمولا در مجامع همگانی انجمن حضور پیدا نمی‌کنند یا درصورت حضور به‌صورت آشکار در مقابل انجمن صف‌آرایی می‌نمایند، حتا برخی از معدود این افراد در مجامع همگانی مدعی می‌شوند که توانایی آن را دارند که خیلی زود و به‌راحتی تمام مشکلات انجمن را حل نمایند، دوستانی که در یک برهه زمانی منتقد شدید سیستم عملکرد انجمن زرتشتیان تهران هستند و این انتقاد را حتا تا نفی وجود انجمن به پیش می‌برند.

اما در برخی از موارد منتقدان در گردش بعدی نامزد و هموند می‌شوند و خیلی زود به حامیان پروپا قرص انجمن بدل شده و ضرورت حضور مردم در انتخابات و مجامع همگانی انجمن را فریاد زده و البته با تغییر مبانی صدوهشتاد درجه‌ای خود رویارویی با انجمن را کاری اشتباه می‌دانند .

این اتفاق اما چند دوره‌ای است در انجمن زرتشتیان تهران بصورت محسوس مشاهده نشده است ولی باید منتظر بود و دید که منتقدان عملکرد هیات‌مدیره کنونی انجمن زرتشتیان تهران چه تاثیری بر لیست نامزدهای گردش 46 خواهند گذاشت.

به‌هرحال آدینه پیش رو آزمون سخت متفاوتی پیش رویمان قرار دارد، زرتشتیان ساکن تهران اما تنها با حضور حداکثری خودشان قادر خواهند بود در این آزمون سخت متمایز پیروز شوند. آنها شایسته است در تاریخ مشخص شده در حوزه امتحانی مشخص شده حضور یابند تا بار دیگر همفکری کردن و با هم گفت‌وگو نمودن برای رسیدن به بهترین نتیجه را تمرین نمایند. تا بار دیگر تمرین نمایند که از شنیدن صحبت‌های مخالف دیدگاه خود، آزرده خاطر نشوند. زرتشتیان تهران باید در مجمع اشاره شده حضور یابند تا باز هم دموکراسی و با هم بودن را تمرین نمایند.

زرتشتی ساکن تهران خوب می‌داند، حضورش در مجمع نه نشانه تایید عملکرد هیات‌مدیره محترم است و نه نشانه حمایت از بازرسان گرامی است و نه نشانه قبول نمودن راه‌کارهای گروه پنج نفره است، بلکه نشانه آزاداندیشی و تلاش برای بقا جامعه اقلیت خوشنامی است که میراث‌دار بزرگترین اندیشه‌های تاریخ‌ساز بشری هستند.

زرتشتیان ساکن تهران نیک می‌دانند که تنها راه پیروزی در آزمون سخت متمایز پیش رو، حضور یافتن در آن است و بس. در این میان حضور نماینده تازه‌برگزیده و همچنین نماینده پیشین زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی شایسته است.

خسرو بهدین (هموند کارگروه پنج نفره ناظران)

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

6 پاسخ

  1. کاملا با صحبت خسرو عزیز موافقم. روانشاد پدرش هم سالها با پاکدستی و راستگویی در انجمن به جامعه خدمت کرد.
    متاسفانه مراقب های آزمون بسیار مهربان هستند و از تقلب و پاسخ اشتباه چشم پوشی می‌کنند. گرچه انجمن هر دوره تجدید می‌شود و در آخر با نمره ناپلئونی پاس میشود، ولی هیچ درسی گرفته نشده و سال بعد نیز تکرار می‌شود.

  2. با درود

    خدمت نویسنده گرامی و تشکر از عمق نگاه ایشان شاید کمتر توجه ای در سالهای گذشته به بررسی این چنینی بوده است.
    زیرا در هر مجموعه که نظارت بر عملکرد و گزارش دهی دقیق بصورت ماهیانه و سالیانه وجود داشته امکان خطا حتی غیرعمد کمتر بوده است.

    نگاه شما به تاثیر گذاری افراد و نهادها و بر روی شکل گیری یک ارگان دیگر کاملا در سالهای گذشته درست بوده است و متاسفانه هیچ تذکری هم داده نشده است شاید چون همه با هم در این بحران سهیم بودند اما این آزمون سخت همانگونه که خود شما هم اشاره فرمودید کم کم دارد با آگاهی هازمان بهبود پیدا می‌کند .

    در کنار این آزمون سخت باید اشاره گردد که هیچ گزارش عملکرد دقیقی از بالاترین سمت که نماینده محترم زرتشتیان باشد تا انجمن ها تاکنون صورت نگرفته است .

    شاید بشود گفت که تغییر نیازمند جوان گرایی و نوعی آگاهی جدید است که متاسفانه در بعضی جایگاهها مشاهده نمیشود .سالهاست که افراد در بعضی مراکز تصمیم گیری زرتشتیان و انجمن‌ها قرار دارند نه کاری میکنند و نه کمکی به سازمان و کشور و جالب اینکه زمانی پرسیده میشود می‌گوید قادر نیستند خوب همکیش گرامی چرا کنار نمی روی شاید فرد دیگری آمد و توانست شاید این مشکل ناشی از دیدگاه مدیریتی و عدم آگاهی شماست.

    وقتی در برنامه های تلویزیونی حتی کارنامه افراد برای مهمترین پست ریاست جمهوری بررسی می‌شود چرا نماینده محترم قبلی نباید کارنامه 16 سال بر مهمترین بخش هازمان را ارایه نکند.
    چرا کسی نمی پرسد در این 16 سال چند کارهایی برای جوانان . سالمندان و حتی اشتغال و ازدواج جوانان و یا دستگیری از مستمندان انجام شده است .

    چرا پرسیده نمیشود که یک نماینده از یک روستای کوچک توانست برای افراد آن روستا وام بگیرد تا یک کارخانه کوچک برای اشتغال جوانان ایجاد شود اما ما نتوانستیم برای جوانان هیچ کاری بکنیم تا جلوی موج مهاجرت گرفته شود.

    در این دوران گسترده ترین موج مهاجرت زرتشتیان شکل گرفت و همین هازمان کوچک هم کوچکتر شد چرا سیاست های اشتباه ما در این موج مهاجرت به چالش کشیده نمی شود.
    نرخ زاد و ولد از آنچه که قبلا هم بود کمتر شد .
    مراکزی که وقف انجمن ها بود برای بعضی از افراد منبع درآمد مالی شد .
    آیا این کارها عمدی بوده و یا بصورت ناخواسته انجام شده است.؟
    وقتی تلاش نماینده فعلی دیده میشود که چه با صبر و حوصله مشکلات همکیشان را در شهرهای مختلف گوش میدهند چرا قبلا گوش شنوایی وجود نداشت.

    آنقدر خودمان را به بی خیالی زدیم که شاید تصمیم گیرندگان خودشان راهی جلوی پای بقیه افراد گذاشتند اگر این تایید صلاحیت ها نبود معلوم نبود چند سال دیگر را باید در ان زمستان بد سپری میکردیم.

    امیدوارم آینده هازمان با رویکرد جدید نماینده محترم و تغییرات بسیار کارآمد جدید و توجه به جوان گرایی از این همه فرسودگی و تنبلی مدیریتی که در ده های گذشته وجود داشته در آینده نداشته باشد.

    هازمان نیازمند افراد دلسوز و فرد مدبر و آگاه است نه افرادی به دنبال پست و مقام و منافع فردی و گروهی بنابراین جا دارد در انتخاب ها هم همکیشان دقت کنند و این انتخابات را برای این گروه و افراد منفعت طلب سخت تر نمایند.

  3. لطفا نام تمام کارکنان و بازرسان و سمت ها را بیان کنید. حتی کسانی که خود را کاندید میکنند. در ضمن چرا مکان رای را تغییر داده اید. همه در مرکز شهر میخواهند کار انجام شود اما جدیدا افکار به نقطه ی دیگر شهر سوق پیدا کرده است. ما باید بدانیم بازرسان و کارکنان قبلی انجمن چه کاری انجام داده اند که مجدد به انتخاب و رای دادن باید تشویق شویم و آقای جدید خود را کاندید اعلام مینماید. چرا هیچوقت هیچ توضیحی در اشتباه و درست بودن کارها انجام نمیشود. و این کار شبه برانگیز است اونم برای ما که اصلا در جریان کارهای انجمن نمیباشیم. پس چطور نیازمند همفکری و همازوری از جانب هکیشان میباشید.

    1. همکبش عزیز از جملاتی که بیان داشتی متوجه شدم در جریان نیستید ، یعنی اصلا در جریان نیستید . فقط یک نکته را متوجه نشدم پس چرا مجبور هستی کامنت بگذاری ؟ مگر میشه آدم در جریان نباشه (به گفته خود شما) ابراز نظر هم بکنه ؟ شگفتا

    2. با درود بر خسروی عزیز

      آزمون سخت کم کم شامل روسای انجمن ها و مسولین سازمانها و نماینده های قبلی و فعلی هازمان خواهد شد حالا هر کار در گذشته کرده اند زمان پاسخگویی و ارایه گزارش به همکیشان فرا رسیده است .

      چه بخواهند و چه نخواهند دیگه مثل گذشته نیست همه چی. باید شفاف به هازمان داده شود .

  4. خسرو جان، شما نه “به” عنوان یک همکیش عادی، بلکه “با” عنوان “عضو هیات 5 نفره” نوشتید و نه تنها به نماینده قبلی تهمت زدید، بلکه به شعور جمعی همگی ما هم توهین کردید. یعنی ما نفهمیدیم و رای دادیم و اجازه دادیم نماینده “اجباری” زرتشتیان در مجلس برای ما اعضای مجمع همگانی انجمن زرتشتیان تهران، تعیین تکلیف کند. شما حتی در این شرایط خاصی که جامعه در آن است، به نماینده تازه وارد هم مشکوک شدید و ادعایی اثبات نشده را پیش بینی و طرح فرمودید. این گفتار شما، که خود را یک عضو هیات 5 نفره معرفی کردید، اگر اثبات نشود، تهمت و افترا به نماینده ای هست که رای اکثریت را گرفته، حالا یا به قبول شما “به اجبار” یا به اختیار. دقیقا توضیح دهید بعنوان عضو هیات 5 نفره، که چرا فکر می کنید نماینده اجباری بوده؟ شما هم کاندید می شدید، رای می آوردید و می رفتید مجلس آیا کسی جلودارتان بود؟؟ باز هم تاکید می کنم، نوشته شما بیشتر توهین به شعور من بود که آمدم رای دادم و نفهمیدم این منتخبین، انتخاب شدگان نماینده هستند!!!! ای واااای مصیبتا. مرا به شک انداختید که شاید آنهایی که در انتخابات آتی رای می آورند هم ممکن است دست نشانده نماینده جدید باشند!؟!؟! شما جوان هستید و شاید عضویت در گروه 5 نفره تنها مسئولیت اجتماعی مهمی بود که تاکنون داشتید. بنابراین راه درازی دارید تا بیاموزدید به این سادگی نمی توان انگی به کسی زد، به ویژه که آن فرد چه به “اجبار” و چه به اختیار، با رای مردم بعنوان نماینده مجلس شناخته می شده و باید حرمت نگه داشت. گزارش شما در هیات 5 نفره هم که جز کلی گویی چیزی نبود و به “اجبار” چند پیشنهاد نوشتید که تنها رفع تکلیف شود و به کسی بر نخورد. بدانید که ما هم عمکلرد شما را دیدیم، هم عملکرد انجمن و هم عملکرد نمایندگان “اجباری” را. شک نکنید اجازه ندادیم و نخواهیم داد احدی در انتخابات و انجمن های ما دخالت و برای ما تعیین تکلیف کند چه نماینده باشد چه هر فرد دیگری. برایت آرزوی موفقیت و پیروزی دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-11-03