کانون دانشجویان زرتشتی چکیدهی مقالات ارایهشده در روز نخست بخش گاتاشناسی سیویکمین همایش مانتره را به آگاهی رساند.
در روز نخست بخش گاتاشناسی همایش مانتره، 6 نوشتار ارایه میشود. چکیدهی این مقالات دربردارندهی دیدگاههای نو و هماندیشی دربارهی پرسمان (مسایل) هازمان زرتشتی را در ادامه میخوانید.
تالار بزرگ مارکار تهرانپارس چهارشنبه 14 شهریورماه از ساعت 17:15 میزبان گروههای زیر است:
کیوان بختیاری و رامتین کاویانی
عنوان نوشتار: جامعه زرتشتی از نشریهها و سایتهای خبری جامعه زرتشتی چه انتظاری دارد؟
ساعت: 17:15
درگذشته نشریات و مجلات مختلف از جمله هومت و…. وجود داشته است که بهخودیخود اطلاعات و سندهای تاریخی متفاوت را در خود جای داده است و به مردم اطلاع میداده است اما امروزه با آن کیفیت گذشته مجلات وجود نداشته و همچنین بسیاری از نسلهای جوان انگیزه خود را نسبت به خواندن این نشریات از دست دادند. ما تصمیم گرفتیم تا این موضوع را انتخاب کنیم تا هم با یک نظرسنجی بهترین نکات و جزئیات را برای نشریات پیدا کرده تا کیفیت مطالب منتشر شده برای جامعه زرتشتی افزایش یابد و همچنین خواسته و نیاز مردم زرتشتی با استفاده از ابزار مناسب و محتوایی با کیفیت بهتر تامین گردد.
مزدا فروهری
عنوان نوشتار: پاسبانان زبان فارسی از یورش تازیان تا فردوسی بزرگ
ساعت: 18:45
ایران سرزمینی پر از چالش در درازای تاریخ و همواره این زبان و فرهنگ ایران است که پابرجا از این چالشها بیرون آمده است. یکی از مهمترین این چالشها و نگهداری و بقای زبان فارسی پس از یورش تازیان است. همه زبانشناسان این شگفتی را به اثر ماندگار فردوسی بزرگ شاهنامه وابسته میدانند. درباره اینکه شاهنامه، حماسه شگفت ایران زمین است و فردوسی بزرگ نگهبان زبان فارسی هیچ شکی نیست ولی برای من همیشه این پرسش وجود داشته است که آیا دیگرانی هم پیش از فردوسی تلاش برای زنده و پویا نگهداشتن زبان فارسی کردهاند؟
از اینرو تلاش میکنم در این مقاله به جستوجوی افراد کمتر شناخته شدهای بپردازم که در مدت زمان پس از یورش تازیان تا پیش از سرایش شاهنامه توسط فردوسی بزرگ در ایران میزیستهاند و برای پایداری زبان فارسی کوشش کردهاند.
چیستا سلامتی و دیبا بابکان
دادودهش و فرهنگ زرتشتی و تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر
ساعت: 18:45
در این مقاله به تاثیر فرهنگ و اندیشه زرتشتی بر خیراندیشان و دادودهش میپردازیم و همچنین تاثیر دادودهش بر جامعه زرتشتیان، اینکه چگونه هر دهش میتواند تاثیر پایدار و ماندنی در جای بگذارد؛ همچنین جنبههای روانشناسی دهشمندی و تاریخ خیراندیشی در جامعه زرتشتی.
صدف افشاری و آرزو نمیریان
غلبه بر موانع مشارکت اجتماعی جوانان زرتشتی در ایران
ساعت: 19:30
این مقاله به بررسی موانع مشارکت اجتماعی جوانان زرتشتی ایران و راهکار های غلبه بر آن پرداخته است. با توجه به اهمیت مشارکت اجتماعی جوانان در جلوگیری از نابودی عناصر هویتی فرهنگ زرتشتی مانند زبان دَری و غیره ، شناسایی موانع و ارایه راهکار مناسب برای غلبه براین پدیده از اهمیت ویژهای برخوردار است. بررسیهای این نوشتار نشان میدهد که موانع مختلفی از جمله رفتارهای فردی ضداجتماعی، چالشهای اقتصادی و تحولات اجتماعی کلان، مانع از مشارکت جوانان در فعالیتهای اجتماعی میشود.
در این مقاله همچنین راهکارهای مختلفی برای غلبه بر این موانع ارایه شده است؛ آموزش مهارتهای مشارکت اجتماعی در نظام آموزش و پرورش دینی مدارس، فرهنگسازی درباره آثار مثبت پیوندهای اجتماعی و حمایت اجتماعی ، درگیرکردن هدفمند جوانان در فرایندهای عملیاتی نهادها و انجمنهای بزرگ زرتشتی و …
دیانا فرودی و سرینا آزادگانیان
امید در اوستا
ساعت: 20:45
در این نوشتار تلاش شده تا با مطالعه خرده اوستا (به عنوان منبع اصلی) مفهوم امید در باورهای زرتشتیان بررسی بشود. در خرده اوستا امید نقش پررنگی دارد و امید داشتن و باور به نیکی کسانی که در آینده زندگی میکنند و اعتقاد داشتن به وجود نیکی در جهان، با وجود تمام بدیهای جهان، در جایجای اوستا به چشم میآید. باور به وجود سوشیانت (کسانی که جهان را جای بهتری برای زندگی میکنند) امید را در زندگی شعلهور نگه میدارد و نماد امید است.
نیلوفر خادمی
زرتشتیان و آبادانی ایران در حوزه آموزش
ساعت: 21:30
سرزمین اهورایی ایران ، دیار دینداری و مردانگی ، خاستگاه مردان پاکدل و پاک نژادی است که همواره با جانودل برای پر آوازه کردن نام ایران و ایرانی در عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جانفشانی کرده و شرافتمدانه از حقوق ملت خود دفاع نمودهاند. فرهنگ و تمدن ایرانی، محصول پیوند و ارتباط و نیز تلاش و تکاپوی هماهنگ اقوام و مذاهب گوناگون است. در میان مذاهب کهن ایرانی، زرتشتیان نهتنها از دیرباز در ایجاد و توسعه تمدن این مرزوبوم نقش داشتهاند؛ بلکه پس از پذیرش دین اسلام توسط ایرانیان و گسترش آن در سرزمینهای ایرانی نیز همواره به آبادانی ایران پرداختهاند. در این پژوهش در تلاشیم تا با برخی از اقدامات ارزشمند زرتشتیان و با برخی از برزگان جامعه زرتشتی که تاثیرگذار بودهاند اما کمتر از آنها یادشده است اشاره نماییم. این پژوهش میتواند بسیاری از نکات مبهم مربوط به روابط اجتماعی و اقتصادی زرتشتیان ایران را دوره معاصر را شرح دهد و زمینه مساعدی برای پژوهشهای دیگر فراهم آورد. امید است که این پژوهش آگاهیرسان و راهنمای زرتشتیان باشد.
چکیده مقالههای روزهای پایانی همایش مانتره 31
همایش پایانی مانتره ۳۱ با شعار «مانتره، آغوشی برای اندیشههای تو» روزهای چهارشنبه تا آدینه، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۳ در همایشگاه مارکار تهرانپارس پیگیری خواهد شد. این همایش بزرگ دینی زرتشتیان به کوشش کانون دانشجویان زرتشتی دهه چهارم خود را آغاز میکند.