کانون دانشجویان زرتشتی برای نخستین بار در همایش مانتره با همکاری شبکه جوانان زرتشتی ایرانی(IZYN) میزبان یک سخنرانی بینالمللی، ویژه زرتشتیان در سراسر جهان خواهد بود. این سخنرانی در روز پنجشنبه ۱۵ شهریورماه برگزار میشود و خجسته میستری، کارشناس دین زرتشتی، پیرامون «گاتا، پیامی برای مدرنیته»، به زبان انگلیسی سخن خواهد گفت.
این سخنرانی به زبان انگلیسی از راه برنامه زوم به گونهی جهانی در دسترس تمام زرتشتیان و پارسیان قرار خواهد گرفت. همچنین پنجشنبه 15 شهریورماه 1403 ساعت 18، همکیشان به صورت حضوری در تالار بزرگ مارکار تهرانپارس نیز میتوانند آن را دنبال کنند.
معرفی سخنران:
خجسته میستری، حسابدار رسمی و کارشناس دین زرتشتی است که در سال ۲۰۲۲ به عنوان عضو انجمن سلطنتی آسیایی انتخاب شده. او یک فعال اجتماعی است که برای حفظ سنتهای زرتشتی تلاش میکند. موسسه مطالعات زرتشتی، بنیاد آموزشی آترَوان، و اتحادیه جهانی پارسیان ایرانی زرتشتی (WAPIZ) را پایهگذاری کرده و موبدان را در زمینه الهیات و آیینهای زرتشتی آموزش داده است.
او از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ میلادی عضو هیات امنای انجمن پارسیان بمبئی، نهاد اصلی جامعه زرتشتیان هند، بوده.
بیش از ۱۲۰۰ سخنرانی رسمی داشته و در دانشگاههای معتبر جهان مقالاتی ارایه کرده است. همچنین، چندین دوره آموزشی درباره الهیات، آیینها، تاریخ و فرهنگ زرتشتی طراحی کرده و برنامه مطالعات شفاهی را در هند و ایران با حمایت دانشگاههای لندن و گوتینگن راهاندازی کرده است. از دهه ۱۹۶۰ به طور مداوم به ایران سفر کرده و پیشگام سفرهای دینی و آموزشی به ایران بوده است. خجسته میستری بارها در روزنامهها و تلویزیون از جمله BBC، CNN، PBS، و شبکههای تلویزیونی آلمان، فرانسه، و هند نقلقول و مصاحبه شده است.
او نویسنده دو کتاب با عناوین “زرتشتیگری: یک دیدگاه قومی” و “دین زرتشتی – متنی پایهای “ است و مقالات متعددی از او در مجلات علمی منتشر شده است.
پنجشنبه 15 شهریور ماه 1403، ساعت 18
لینک حضور در برنامه به صورت مجازی
همایش پایانی مانتره 31 روزهای 14، 15 و 16 شهریورماه 1403 به کوشش کانون دانشجویان زرتشتی در همایشگاه مارکار تهرانپارس برگزار میشود.
6 پاسخ
شاید دوستان کانونی باید توجه کنند که به هر قیمتی نباید به آرزوی بین المللی شده مانتره رسید!
خجسته میستری را از نظر دیدگاه می توان “باورمند، محافظه کار، سنت محور” در نظر گرفت.
او را چه کاری به گاهان و مدرنیته؟ مگر این که بخواهد در سخنرانی اش هر دو اینها را با توجه به نگاه محافظه کاریش تجزیه و تحلیل کند!
حتی بدون خواندن مقاله یا کتابش، عنوان کتابی که از او یاد شده : “زرتشتیگری، یک دیدگاه قومی”! کافی بود که دوستان کانونی بدانند با چه کسی طرف هستند!
آقای مرادیان شاید اشتباه ما هم این بود که گاتاهای یشت اشو زرتشت را از دین وه مزدیسنی جدا دانستیم و با فلسفه ی اومانیسم تجزیه و تحلیل کردیم.
درود بر فرزندان نازنین ایران اهورایی
فرزندان کانون دانشجویان زرتشتی ایران
سپاسگزاریم از تلاشهای شما در تمامی رشته های علمی ،فنی ،ورزشی ،فرهنگی و دینی و هنری و اجتماعی و کار و پیشه :براستی که تلاشهایتان ستایش آمیز است ، زنده و پر توان باشید.اهورامزدا پشت و پناهتان . اگر امکان دارد زحمت بکشید و با یاری گرفتن از سایر همکیشان نمونه ای از مقالات یا کتابهای کدبان خجسته میستری ( دیدگاه ایشان ) را به فارسی برگردانید و در امرداد به آگاهی برسانید تا ما ایرانیان زرتشتی هم از دیدگاههای ایشان آگاه شویم…
سپاس فراوان.
خجسته میستری بسیار تندرو و سنتگرااست. او برای فرزندانی که فقط از یک طرف (مادر یا پدر) زرتشتی باشند از کلمات بسیار زشتی استفاده میکند. ایکاش قبل انتخاب سخنران مشورت میکردید.
آقای سپهری به خاطر یک دیدگاه نادرست و شاید یک دیدگاه درست به نادرستی ابراز شده که نباید فردی را به کلی تخطئه کرد! به خاطر یک دستمان که قیصریه را به آتش نمی کشند.
عزیزان پارسیان هند افراد بسیار باورمند و نگاهدار ایین زرتشت بوده و میباشند.آنها در این قرنها خیلی از آیین های گدشته را هرچند با سختیها در هند نگاهداشته و حتی با شرایط خود با ایین هندو سعی به تفکیک با ایین هندو نموده اند. اما هنوز در هر شرایطی سدره کشتی به تن داشته اند و دارند.به هر جهت ما نباید به افکار این عزیزان خرده بگیریم. سنت گرایی در شرایطی هم خوب است و هم سخت. به هرجهت ما خیلی چیزها را بنا به شرایط و افکار خود و جامعه تغییر داده ایم و میدهیم اما باید تعادلی در بین ما زرتشتیان وجود داشته باشد اونم راستی و درستی و افکار خداپسندانه در شرایط است. به نطرم پارسیان هند امید را در دل ما زرتشتیان ایران بوجود اورده اند و این قابل احترام است. به نظرم عشق به ایین زرتشت امید و احترام را چندین برابر نموده است. امیدوارم همه در زیر سایه ی خداوند برای هم خوبی بخواهیم و با افکار درست به هم کمک فکری و…. کنیم. شاد و سربلند باشید.