شبکه جوانان زرتشتی ایرانی در تاریخ 31 شهریور ماه 1403 افتخار این را داشت که در وبیناری میزبان آقای پرسی مستر باشد. کاپیتان پرسی مستر یکی از کارآفرینان بنام پارسی در زمینه حمل و نقل دریایی و رییس اتاق بازرگانی جهانی زرتشتیان است.
خلاصهای از زندگینامه آقای پرسی مستر:
کاپیتان ام. پرسی مستر در پوربندر، گجرات به دنیا آمد. تحصیلات خود را در کالج راجکومار، راجکوت و دبیرستان سنت جوزف، بمبئی به پایان رساند. پس از اتمام مدرسه، در سال ۱۹۶۳ با قبولی در آزمون ورودی کشتی آموزشی دافرین به نیروی دریایی بازرگانی پیوست. او یکی از ۸۰ دانشجوی برگزیده از سراسر هند و شبه قاره بود که از بین بیش از ۵۰۰۰ دانشجو انتخاب شد. در سال ۱۹۶۵ به عنوان کاپیتان ارشد دانشجویان با مدالهای مختلف از دافرین فارغالتحصیل شد و در مراسم رژههای تشریفاتی دافرین را رهبری کرد.
در سال ۱۹۶۵ به شرکت کشتیرانی اسکندیا پیوست و در سال ۱۹۷۴ آزمون کاپیتانی کشتیهای خارجی را با موفقیت گذراند. اولین فرماندهی کشتی خود را در سال ۱۹۷۶ به عهده گرفت و تا سال ۱۹۸۲ به عنوان کاپیتان در انواع کشتیهای بازرگانی خدمت کرد. در سال ۱۹۸۳ از اسکندیا جدا شد تا کسب و کار خود را به عنوان بازرس دریایی با یک میز و همسرش به عنوان منشی آغاز کند. در طول سالها، شرکتهای مختلفی در زمینه حمل و نقل، لجستیک، ترابری و نیروگاههای آبی بنیاد کرد. امروزه گروه شرکتهای مستر شامل ۵ شرکت با بیش از ۵۰ شعبه در سراسر هند و بیش از ۳۰۰۰ کارمند است. او عضو موسسه تکنولوژیستهای دریایی و موسسه بازرسان بیمه هند است و همچنین بازرس مجاز دولت هند است.
در زیر متن سخنرانی ایشان با موضوع “آینده جامعه زرتشتی در سناریو جهانی” را مطالعه فرمایید.
برای نگاه به آینده، ابتدا باید به گذشته نگریست، در شرایط کنونی تامل کرد و برای آینده برنامهریزی نمود. بیایید ابتدا به ریشههای تاریخی خود در ایران باستان بازگردیم، دورهای که سرآغاز شکوه و عظمت بوده است. تمدن ایران در دوران باستان، تمدنی پیشگام و نیرویی الهامبخش بود که از همان ابتدا تاثیری ماندگار بر تاروپود تاریخ بشر گذاشته است. فرمانروایی پارسی تحت فرمان کوروش کبیر نهتنها بسیار گسترده، بلکه به طرز شگفتانگیزی پیشرو بود. کوروش از نخستین پیشگامان حقوق بشر بود؛ این مفهوم آنقدر جلوتر از زمان خود بود که بسیاری از امپراتوریهای پسازآن را در سرافکندگی قرارداد. منشور کوروش بارها بهعنوان اولین قانون حقوق بشر شناختهشده است که بر رواداری و احترام به فرهنگها و ادیان گوناگون تاکید دارد. در حقیقت، تاثیر پادشاهی هخامنشی بسیار فراتر از دوران خود امتداد یافت. آیا میدانید که بنیانگذاران ایالاتمتحده بسیاری از جنبههای مدل ملت جدید خود را بر اساس فرمانروایی هخامنشی پایهگذاری کردند؟ آنها تاکید هخامنشیان بر عدالت، حکمرانی و حقوق بشر را ستودهاند. توماس جفرسون در وجوه بسیاری، از مبانی حکمرانی کوروش کبیر الهام گرفت و در آنها بازتابی از ارزشهایی را دید که امیدوار بود در دموکراسی آمریکایی تجلی پیدا کند.
بیایید اکنون به دستاوردهای معماری و هنری ایران باستان نگاهی بیندازیم. شکوه تخت جمشید با ستونهای برافراشته و نقش برجستههای پیچیدهاش، گواهی بر هنر و مهندسی پیشرفته آن دوران است. شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد یونانیان باستان از این ستونها الگو گرفتهاند. اما این تنها بخشی از ماجراست. ایرانیان باستان در توسعهی سیستمهای پستی نیز پیشگام بودند؛ فرمانروایی هخامنشی یکی از اولین و کارآمدترین سیستمهای پستی شناختهشده را بنیان نهاد. این سیستم امکان ارسال سریع پیامها را در فواصل طولانی فراهم میکرد، نوآوریای که برای حفظ انسجام فرمانروایی وسیع آنها حیاتی بوده است. علاوه بر این، تاثیر ایرانیان باستان درزمینهی نجوم نیز چشمگیر است. ایرانیان باستان درک پیشرفتهای از ستارگان و سیارات داشتند که منجر به ایجاد تقویم زرتشتی شده است؛ یکی از دقیقترین تقویمهای زمان خود. حتا در صنعت فولاد، ایرانیان باستان جلوتر از زمان خود بودند و برخی از اولین فولادهای شناختهشده را با تکنیکهای نوآورانه تولید کردند که بعدها دوباره در قرنهای میانی توسط ایرانیان بهبود داده شد.
پسازاینها به جایگاه منحصربهفرد زنان در جامعه ایران باستان میرسیم. درزمانی که در بیشتر تمدنها نقش و حقوق زنان در جامعه بسیار کمرنگ و کم اولویت بود، ایرانیان با رویکرد پیشروی خود در برابری جنسیتی از دیگران متمایز بودند. زنان در ایران باستان میتوانستند مالکیت ارضی داشته باشند، کسبوکار خود را مدیریت کنند و حتا در عرصه سیاسی مشارکت کنند. در مقایسه با زندگی بهشدت محدود زنان در تمدنهای معاصر، زنان ایرانی از درجهای از احترام و خودمختاری برخوردار بودند که چیزی کمتر از یک انقلاب در آن دوران نبوده است. آنها نهتنها بهعنوان اعضای حیاتی جامعه دیده میشدند، بلکه بهعنوان مشارکتکنندگان کلیدی در مسایل فرهنگی و اقتصادی فرمانروایی شناخته میشدند.
اکنون نگاهی بیندازیم به دین زرتشتی که دین باستانی ایران پیش از اسلام بوده است و اکنون تنها در مناطق محدودی از ایران و در بیشتر در هند که نوادگان ایرانیان زرتشتی مهاجر که بهعنوان پارسیان شناخته میشوند، باقیمانده است. پیامبر ایرانی و مصلح دینی اشو زرتشت پیش از قرن ششم قبل از میلاد مسیح شکوفا شد. دین زرتشتی اولین دین یکتاپرستی جهان است. اسلام در سال ۶۳۵ بر سپاهیان یزدگرد سوم آخرین امپراتور ساسانی، پیروز شد. اسلام در ظاهر این دین باستانی را تحمل میکرد، اما در بسیاری از استانها از اقناع یا زور برای تغییر دین استفاده میشد. دین زرتشتی در برابر این فشار سر فرود نیاورد و درنتیجه مورد آزار و اذیت بیشتری واقع شد.
در این زمان مکانهایی برای پایداری بهویژه در پارس، مرکز باستانی فرمانروایی هخامنشی و ساسانی به وجود آمد. برای نجات اصول دین زرتشتی کتابهای دینی برای جلوگیری از خطر نابودی نسخهبرداری شدند. این فاجعه به واقع رخداده است اما چرایی و چگونگی آن بر کسی آشکار نیست. پسازآن زرتشتیان در مناطق کوچکی در یزد و کرمان بهعنوان اقلیت به زندگی پرداختند.
پژوهشگران دینی اغلب با چند مساله در مورد زرتشت مواجه میشود. اولین مساله مربوط به تاریخ تولد و مرگ اوست که نمیتوان با قطعیت درباره آن اظهارنظر کرد. اگرچه برخی از محققان بهصورت مرسوم تاریخهای تقریبی تولد و مرگ را که در متون بعدی کتابهای اوستا ذکرشده است، مطرح میکنند. بر اساس این تاریخها، اشوزرتشت از ۶۲۸ تا ۵۵۱ قبل از میلاد زندگی میکرده است. دوره ساسانی از ۲۲۴ تا ۶۵۱ پس از میلاد، به واقع منعکسکننده آموزههای زرتشت بوده است.
در میان نوشتههای دیگر کتاب اوستا، گاتها مجموعهای از سرودههایی است که توسط اشو زرتشت به زبان اوستای کهن سروده شده است. منابع مذکور نشان میدهند که زرتشت گمان میرود یک مغ از دین باستانی ایران بوده که تجربه شهودی از اهورامزدا داشته که او را منصوب به گسترش راستی کرده است. اهورامزدا در مرکز آموزههای زرتشت قرار دارد که او را بهعنوان بالاترین خدا و تنها خدایی که شایسته پرستش است، معرفی میکند. بر اساس گاتها، اهورامزدا خالق جهان مادی و مینوی است. او سرآغاز دگرگونی نور و ظلمت است. او همچنین گاتها را با هفت ویژگی مرتبط به نام امشاسپندان (جاودانگان سودبخش) توصیف میکند. این ویژگیها عبارتاند از:
۱. سپنتامینیو (روح خوب یا نیکوکار)
۲. اشاوهیشتا (عدالت، حقیقت یا نظم درست)
۳. وهومن (اندیشه نیک)
۴. ارمیتی (اندیشه، گفتار و کردار نیک)
۵. خشتره وئیریه (حکومت یا شهریاری مطلوب)
۶. هوروتات (قداست یا کمال)
۷. امرتات (جاودانگی)
پارسیانی که نامشان به معنای ایرانیان است، از نوادگان زرتشتیان ایرانی هستند که به هند مهاجرت کردند تا از آزار و سلطهی مسلمانان در امان باشند. تاریخ دقیق مهاجرت پارسیان نامشخص است. بر اساس روایتهای مرسوم، پارسیان ابتدا در جزیره هرمز در خلیجفارس مستقر شدند، اما با توجه به اینکه همچنان تحتفشار بودند، در قرن هشتم میلادی به هند مهاجرت کردند. جریان مهاجرت ممکن است دیرتر در قرن دهم میلادی، یا حتی در هر دو نوبت انجام پذیرفته باشد. آنها ابتدا در Diu درKathiawar مستقر شدند اما بهزودی به گجرات نقلمکان کردند و به مدت ۸۰۰ سال بهعنوان یک جامعه کوچک کشاورزی باقی ماندند.
با بنیادگذاری مقرهای تجاری بریتانیا در Surat و سایر مناطق در اوایل قرن هفدهم میلادی، شرایط پارسیان بهشدت دگرگون شد. آنها بهنوعی بیشتر از هندوها و مسلمانان، تحت تأثیرات اروپاییها قرار گرفتند و شروع به گسترش توان تجاری خود کردند. ازاینرو، پارسیانِ گجرات شروع به استقرار در پایتخت تجاری، بمبئی، کردند. گسترش شهر بمبئی در قرن هجدهم میلادی تا حد زیادی مدیون صنعت و توانایی پارسیان بهعنوان تاجر است. تا قرن نوزدهم میلادی، پارسیان تبدیل به یک جامعه ثروتمند شدند و از حدود سال ۱۸۵۰ به بعد، در صنایع سنگین، بهویژه آنهایی که با راهآهن و کشتیسازی مرتبط بود، موفقیت قابلتوجهی کسب کردند.
در سال ۱۸۶۸، جمشیدجی تاتا صنعت مدرن هند را پایهگذاری کرد. او از عوامل کلیدی رشد اقتصادی و توسعه هند بشمار میرود. چشمانداز جمشیدجی، از کارخانجات نساجی گرفته تا کارخانه آهن و فولاد، از بنیادگذاری موسسه علوم هند تا ساخت هتل تاجمحل، باعث توسعه و سربلندی هند شد. کمک او به جانشینانش منجر به نهادینه شدن ارزشهای تاتا شد. در طول دههها، از طریق کار سخت، عزم و تداوم و چشماندازی ثابت، وی و جانشینانش این ارزشها را در ساختار نهادینه کردهاند که آزمون زمان خود را پس داده و پیوسته به توسعه صنعتی کشور کمک کرده است. جامعه ما امروز به خاندان تاتاها افتخار میکند. در پی اقدامات تاتا، بسیاری از کارآفرینان زرتشتی دیگر نیز پدید آمدند که خاندانهای تجاری خود را بر اساس اصول اخلاقی و ارزشهای دین زرتشتی ایجاد کردند.
فقط برای نام بردن چند نفر؛ وادیاها، گودرج، شاپورجی پالونجی، فوربس-مارشال، پوناوالاها و بسیاری دیگر. این شرکتها تاسیسات کشتیسازی، بیمارستانها، موسسات تحقیقاتی و محصولات مصرفی را ایجاد کردند. پارسیان همچنین دانشمندانی با سطح علمی بالا تربیت کردند که هند را به عرصه تحقیقات اتمی و فضایی وارد کرد؛ ازجمله دکتر هومی بهابها. همچنین چندین زرتشتی در ارتش هند داشتیم که عرصهی اثرگذاری خود را ایجاد کردند و هند را سربلند کردند. فقط برای نام بردن چند نفر؛ ژنرال سام مانکشا و افسر ارشد هوایی فالی ماژور و چندین نفر دیگر که شجاعانه جنگیدند و در این برهه تاریخساز بودند. همین امر در مورد ورزش و هنر نیز صدق میکند.
پارسیان درکنار حاکمان محلی زمان خود جنگیدند و به آنها در دفاع از قلمرو خود کمک کردند، برای استقلال هند جنگیدند و جان خود را برای سرزمین مادری جدید خود فدا کردند. همه اینها بر پایه اصول اخلاقی و ارزشها بهدستآمده است. به همین دلیل است که ما “اتاق بازرگانی زرتشتیان جهان” را بر اساس اصول صنعت و صداقت ایجاد کردیم. تاکید من بر این موضوع ،به این دلیل است که ما با اصول صداقت و درستکاری، روشهای عادلانه برای دستیابی به ثروت، و بر اساس اصول دین خود یعنی اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک در هند و جهان نام و اعتباری برای خودساختهایم و همواره برای مردمان ثمربخش بودهایم.
پس از مستقر شدن پارسیان و توانگر شدن آنها، تماس بین پارسیان و همتایان ایرانی خود کاملاً قطعشده بود، تا اینکه در پایان قرن پانزدهم، در سال 1477، آنها ماموریتی رسمی برای زرتشتیان باقیمانده در ایران فرستادند، فرقه کوچکی که از سوی حاکمان مسلمان گبر نامیده میشدند. به دلیل موفقیت جامعه پارسی در هند، آنها شروع به ارسال نمایندگان به ایران کردند و به کمک برای افزایش کیفیت زندگی آنها پرداختند. در طول ۱۳۹۴ سالی که پارسیان در هند بودهاند، اندکاندک با جامعه محلی هند ترکیبشده و آدابورسوم محلی را پذیرفتند.
پارسیان برای آزادی هند جنگیدند. آنها هند را بهعنوان سرزمین مادری خود میدانستند و شروع به ساخت صنعت و کسبوکارهای تجاری کردند. تاکنون ما درباره ایران باستان که زادگاه دین ماست و اندکی از دیدگاه زرتشت درباره دینی که مستقیم از اهورامزدا دریافت کرده بود، صحبت کردیم. همچنین درباره مهاجرت زرتشتیان به هند پس از شکست از ارتش اسلامی گفتیم. سپس اندکی در مورد پیشرفت خود را تا قرن بیست و یکم بحث کردیم. ازاینجا به بعد، کاهش دین و جامعه خود در هند را موردبحث قرار خواهیم داد.
فقط برای قرار دادن همهچیز در چشمانداز درست، به نظر من، دین ما در مرحله بحرانی قرار دارد، همانطور که وقتی از ایران مهاجرت کردیم، ۱۳۹۴ سال پیش. این بار نه به دلیل جنگ بلکه به دلیل اشتباهات خودمان که وجود ما را به چالش کشیده است. وقتی تصور میکنیم که دین زرتشتی ما نزدیک به ۵۰۰۰ سال قدمت دارد، باید بپذیریم که به وجود آمدن تغییراتی در روشهای دینی مختلف نا گریز خواهد بود . بااینحال، ما توانستیم گاتها، چند کتاب دینی و داستانهای نگاشته شده توسط موبدان و دانشمندان خود را حفظ کنیم.
باید در نظر داشته باشیم که مسیری که امروز باید دنبال کنیم به دلیل زمان زیاد سپریشده از ۵۰۰۰ سال پیش ، چندان دقیق نیست. پرسش اکنون این است که چرا جامعه ما در دهههای گذشته، هم ازنظر تعداد و هم ازنظر باور به اعتقادات دینی کاهشیافته است. نیاکان ما آتش بهرام ایرانشاه را بنیاد کردند و ۷ آتش بهرام و آتشگاه دیگر را در سراسر هند ساختند. ایمان قوی آنها به روشهای دینی ما، پیروی از راه درست و نیکوکاری باعث شد همه ما را دوست بدارند. حتی باوجود تعداد کم، ما بینظیر بودیم. یکی از دلایل کاهش ما این است که ما بهاندازه نیاکان خود به دین و اصول آن پایبند نبودهایم. آنها پیوسته به آتشکدهها میرفتند و از قدرت آن بهرهمند میشدند.
اگر به یاد بیاورید، حدود ۵۰-۶۰ سال پیش والدین ما همیشه اصرار داشتند که قبل از رفتن به مدرسه یا در آخر هفتهها به آتشکده در نزدیکی خود برویم. این عمل در حال حاضر تقریباً وجود ندارد. عامل دیگر این است که زنان ما اکنون بسیار تحصیلکردهاند و متاسفانه پسران ما نتوانستهاند با آنها همگام شوند. به دلیل کمبود تحصیلات در میان پسران ما، دختران ما نتوانستهاند شریک زندگی مناسبی پیدا کنند و با افراد خارج از جامعه ازدواج میکنند. ما باید با این واقعیت را جسورانه و با صراحت مواجه شویم. تنها با پذیرفتن اشتباهات خود است که میتوانیم راهحلی پیدا کنیم. براساس آخرین سرشماری ما، بهسختی به ۵۰-۶۰ هزار نفر در هند میرسیم. از عوامل دیگری که منجر به سقوط ما شده است این است که ما نمیتوانیم مکانهای عبادت خود را حفظ کنیم، با موبدان خود با کرامت رفتار کنیم و برای حفظ خانوادههای آنها کمک مالی ارایه دهیم. به دلیل نداشتن آینده، خانوادههای موبدان دیگر به دنبال موبدی نبوده و در عوض به دنبال مشاغل پردرآمد یا تحصیلات عالی رفتهاند. همه این عوامل به کاهش جامعه ما هم ازنظر تعداد و هم ازنظر اعتقادات دینی نقش داشته است.
شاید دلیل دیگری این باشد که مجتمعهای مسکونی ما برای جوانان، امکانات رفاهی مناسبی را فراهم میکند و همچنین مشاغل سطح متوسط بهراحتی در دسترس هستند. این منجر به کمبود انگیزه برای موفقیت شده است. اینطور نیست که جوانان ما استعداد نداشته باشند، آنها استعداد زیادی دارند اما باید پرورش دادهشده و در جهت درست پرورش داده متمرکز شوند. ما همچنین باید درک کنیم که سایر جوامع نیز اکنون بسیار تحصیلکردهاند و رقابت شدید است و درنتیجه جوانان ما در موسسات آموزشی عالی پذیرش نمیشوند. هنگامیکه متوجه شویم مشکل کجاست، تنها در این صورت میتوانیم راهحلی پیدا کنیم. به دلیل کمبود پذیرش در هند، برخی از جوانان ما ترجیح میدهند برای تحصیل به خارج از کشور بروند.
صندوقهای امانی مختلف زرتشتی وجود دارد که برای تحصیلات عالی در خارج از کشور کمک مالی میکند. مشاهده شده است که جوانان ما که به خارج از کشور رفتهاند بسیار موفق هستند و به این مقاصد نیز مهاجرت میکنند، درنتیجه جامعه ما بهتدریج از هند به آمریکای شمالی، کانادا، استرالیا و نیوزیلند منتقل میشود. جامعه ما همیشه سرآمد بوده است زیرا ما توانمند هستیم، بنابراین در خارج از هند نیز نامی برای خودساختهایم. ما بازرگانان و متخصصان بسیار موفقی داریم که عملکرد بسیار خوبی دارند.
بر اساس تخمینهای فعلی، حدود ۴۰۰۰۰ زرتشتی اکنون در سراسر دنیا هستند و بنابراین شروع به ساخت درب مهرها و مکانهای مذهبی برای آموزش فرزندان خودکردهاند. آنها همچنین موبدان را از هند جذب کردهاند تا در آنجا مستقر شوند و امکانات رفاهی لازم را برای آنها فراهم کنند. موبدان نیز تحصیلکردهاند و سیستمی دارند که خود را موبد حرفهای مینامند مانند – مهندس موبد و غیره. این موبدان شغل خود را دارند و به وظایف موبدی خود نیز میپردازند، بنابراین خود و خانوادههایشان را به خودکفایی میرسانند. این روند ممکن است درنهایت به هند نیز برسد.
ما با ایجاد صندوقهایی در هند و آمریکای شمالی و اکنون نیز برای جوانان ایران، در حال کار بر روی این موضوع هستیم همانطور که در حال حاضر از این شبکه جوانان ایرانی صحبت میکنم. تلاشهایی نیز توسط دولت هند برای کمک به افزایش جامعه ما انجام میشود زیرا آنها نمیخواهند جامعه زرتشتی را به دلیل ارزشها و یکپارچگی که دارند از دست بدهند و دوباره طرح جیو پارسی را آغاز کردهاند که در گذشته به تولد ۵۰۰ نوزاد کمک کرده است و مطمئناً این طرح باعث افزایش جمعیت ما خواهد شد.
جامعه ما درواقع باید یک بودجه بزرگ برای طرح جیو پارسی اختصاص دهد زیرا این تنها راهی است که میتوانیم تعداد خود را افزایش دهیم. چه اقداماتی فوری باید انجام دهیم تا این وضعیت را اصلاح کنیم؟
۱. برای موفقیت ابتدا باید بهعنوان یک جامعه متحد شویم. این کار یک نفر نیست بلکه کل جامعه باید متحد شود تا برای اصلاح وضعیت فعلی با تأثیر فوری تلاش کند.
۲. ما سازمانهای متعددی داریم که کار مشابهی را انجام میدهند و درنتیجه منابع ما را تقسیم میکنند. سازمانهای همفکر باید متحد شوند و یک جبهه متحد ایجاد کنند.
۳. از مجتمعها و مناطق مسکونیمان بازدید کنیم و سمینارهایی برای والدین و فرزندانشان برگزار کنیم و وضعیت فعلی و آنچه باید انجام شود را برای آنها توضیح دهیم. افراد برجسته زیادی در جامعه ما وجود دارند که قادر به انجام این کار هستند.
۴. جوانانمان را تشویق کنیم که تحصیلات عالی داشته باشند، با تدریس خصوصی و راهنمایی به آنها کمک کنیم و آنها را در انتخاب مسیر حرفهای که باید بر اساس تواناییهای خود بروند، راهنمایی کنیم. همه نمیتوانند باهوش باشند اما برخی ممکن است در مهارتهای دیگر خوب باشند و سرمایهی آموزشی ما باید به داوطلبان شایسته کمک کند.
۱. گردهماییهای منظم برای جوانانمان داشته باشیم تا بتوانند باهم ارتباط برقرار کنند و دوست پیدا کنند و در داخل جامعه ازدواج کنند.
۲. درست مانند طرح جیو پارسی دولت هند، ما باید بودجههایی تنظیم کنیم تا جوانان بیشتری را تشویق کنیم که برای فرزندآوری اقدام کنند و بهجای یک یا دو فرزند، فرزندان بیشتری داشته باشند. بودجه باید فراهم شود و برای اسکان، بورس تحصیلی و غیره ارائه شود.
بیایید ابتدا با مسئله اصلی روبرو شویم، ما باید جمعیت خود را افزایش دهیم اگر واقعاً میخواهیم در درازمدت باقی بمانیم. اینها اقدامات فوری موردنیاز است و من از بمبئی پارسی پنچایت یا گروه کاری جهانی درخواست دارم این موضوع را با فوریت بالا پیگیری کنند. زمان اکنون است. بیایید فرصت را از دست ندهیم. اکنون میخواهم شرکتکنندگان و جوانان ما که میتوانند این را در شبکههای اجتماعی بخوانند، به نقلقولهای زیر توجه داشته باشند تا پیروز شوند.
نقلقولها:
۱. آموزش کلید موفقیت در زندگی است. رشد فکری باید از بدو تولد آغاز شود و تنها با مرگ متوقف شود.
۲. آموزش گذرنامهایست بهسوی آینده؛ زیرا فردا متعلق به کسانی است که امروز برای آن آماده میشوند.
۳. شما همیشه یک دانشجو هستید، نه یک استاد ، باید همیشه روبهجلو حرکت کنید.
نقلقولهای انگیزشی:
۱. برای موفقیت، ابتدا باید باور کنیم که میتوانیم.
۲. اگر رویای آن را داری، میتوانی آن را انجام دهی.
۳. مشکلات تابلوهای توقف نیستند، آنها راهنما هستند.
۴. همیشه بهترین خود را انجام دهید. آنچه اکنون میکارید، بعداً برداشت خواهید کرد.
۵. ما نباید تسلیم شویم و نباید اجازه دهیم مشکل ما را شکست دهد.
۶. نمیتوانید فقط با ایستادن و خیره شدن به آب، از دریا عبور کنید.
در پایان میخواهم از یسنا ۲۸.۴ از گاتها نقلقول کنم.
پیام گاتهای مقدس ابدی، به هنگام و جهانی است. بیایید بهسوی راه اشا تلاش کنیم، اگر میخواهیم بهعنوان یک جامعه شکوفا شویم!!
همه ما میدانیم که جمشیدجی تاتا با سوامی ویوکاناندا، فیلسوف و شاعر زمان خود تعامل داشت. در آن سالها، جمشیدجی تاتا در مورد مسائلی با سوامی ویوکاناندا بحث میکرد که باعث ایجاد پیوند نزدیکی بین آنها شد. از سوامی ویوکاناندا یکبار پرسیده شد که آیا دین زرتشتی زنده خواهد ماند و او این پاسخ را داد:
نقلقول:
دین زرتشتی هرگز نخواهد مرد. ریشههای آن بسیار عمیق است. این دین یک روش ایدئال برای زیستن زندگی هرروزه را آموزش میدهد. این دین صلحطلب، پیام و فلسفه همه ادیان دیگر را در خود جایداده است. این دین دارای دانش معنوی بزرگی است که در ادیان دیگر یافت نمیشود. خدا هرگز اجازه نخواهد داد شعله این دین خاموش شود.
ترجمه از متن: رادمان خورشیدیان