لوگو امرداد

انتشار کتاب زرتشتیان شریف‌آباد اردکان یزد

کتاب “زرتشتیان شریف‌آباد اردکان یزد” با پژوهش و نگارش شاه‌بهرام بلیوانی، به کوشش انجمن زرتشتیان شریف‌آباد منتشر شد.

این اثر ۳۵۹ صفحه‌ای به معرفی تاریخچه و فعالیت‌های ۱۱۵ ساله این انجمن می‌پردازد و مستندات آن بر اساس مدارک و صورت‌جلسات موجود تهیه شده است. نویسنده کتاب، شاه‌بهرام بلیوانی، بر اهمیت حفظ امانت در انتقال اطلاعات و ثبت تاریخ زرتشتیان شریف‌آباد تاکید کرد و امیدوار است که این کتاب بتواند گوشه‌ای از هویت و تلاش‌های این جامعه را به تصویر بکشد.

شاه‌بهرام بلیوانی نویسنده کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار امرداد درباره‌ی نگارش کتاب یادشده گفت:
کتاب زرتشتیان شریف آباد اردکان یزد، تمام رنگی و دارای ۳۵۹ صفحه است مطالب بخش نخست کتاب شامل معرفی شریف‌آباد و زمان تاسیس انجمن زرتشتیان این محل و مهمترین فعالیت‌های ۱۱۵ ساله این انجمن به تفکیک گردش‌های آن تا کنون است.
مستندات این بخش بر اساس مدارک و صورت‌جلسات انجمن در این مدت بوده که در اختیار اینجانب گذاشته شده است.
فرصت را غنیمت شمرده و از همکاری صمیمانه انجمن زرتشتیان شریف‌آباد سپاسگزاری و قدردانی می‌نمایم.

در نگارش کتاب، تلاش شده تا امانت در انتقال اطلاعات صورت‌جلسات انجمن در کتاب انجام شود در مواردی که اسامی یا مطالبی به جهت برخی ملاحظات قابل درج نبوده یا مطالب ناخوانا بوده، جای آنها خالی گذاشته شده است.

هنوز مطالب بسیاری وجود دارد که اگر حیاتی باقی باشد در آینده می‌تواند برای ثبت در تاریخ و تجلیل از زحمات گذشتگان به چاپ برسد این کتاب نیز مانند سایر کتاب‌ها خالی از نقص نیست و امیدوارم با یاری خردمندان در ویرایش‌هایی آتی پربارتر گردد.
بر اساس مدارک موجود، انجمن زرتشتیان شریف آباد در سال ۱۲۷۶ یزدگردی(۱۲۸۵ جلالی) به نام “شاخه ناصری انجمن زرتشتیان شریف آباد” که شاخه ای از انجمن ناصری زرتشتیان یزد بحساب می آمد تشکیل شد ودر سال ۱۳۱۱ خورشیدی نام آن به شاخه انجمن زرتشتیان شریف آباد تغییر یافت به مدت ۳۹ سال فعالیت عادی انجمن تداوم داشت تا اینکه در سال ۱۳۲۵ خورشیدی همراه با تغییر اساسنامه و مشارکت زرتشتیان سه محل شریف آباد اردکان، حسن آباد و خرم آباد( مزرعه)کلانتری میبد به انجمن زرتشتیان شریف آباد و توابع (مستقل از یزد)تغییر نام داد و رسما به شماره ۳ در دفتر ثبت موسسات یزد به ثبت رسید. ۴۴سال با این عنوان فعالیت نمود در سال ۱۳۶۹ همزمان با تشکیل انجمن های زرتشتیان مستقل مزرعه کلانتری و حسن آباد میبد ، ضمن اصلاح اساسنامه ،دوباره به نام انجمن زرتشتیان شریف آباد تغییر نام داد و تا کنون به فعالیت خود ادامه میدهد .

حدود ۴۰ درصد حجم کتاب به معرفی شریف آباد، فعالیتهای انجمن در حوزه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، دینی و امور تولیت و سرپرستی زیارتگاه ها و نیایشگاه ها ، اماکن آموزشی و پرورشی، دخمه و سایر موارد به استناد مدارک و صورتجلسات انجمن اختصاص داده شده است.

حدود۶۰ درصد پایانی کتاب شامل معرفی اماکن تحت تولیت انجمن مانند زیارتگاه‌های پیرسبز، پیر هریشت، پیر پارس بانو، پیر مهربانو و هفت نیایشگاه شریف‌آباد و اماکن آموزشی و همچنین مراکز بهداشتی درمانی، ورزشی، دفترخانه ازدواج و آب‌انبارها که بانیان زرتشتی در شریف‌آباد بنیاد نهاده‌اند به همراه تصاویر ساختمان و سنگ بنای آنها که نتیجه یک کار پرتلاش میدانی بوده است، مستندسازی گردیده است برخی سنگ‌بناها از کیفیت مطلوبی برخوردار نبودند اما تلاش گردید محتویات آنها به‌صورت متن در زیر آنها درج شود. امیدوارم اگر فرصتی دست داد در آینده بتوان فرتورهای بهتری را جایگزین ساخت.
در ادامه مهمترین مراسم‌های دینی که در شریف‌آباد برگزار می‌شود مانند هیرمبا، نوروز، هفده‌رو (جشن زایش اشوزرتشت پیامبر)، گاهان‌بار و.‌..آمده است امیدوارم این کتاب بتواند گوشه‌ای از زحمت و تلاش و هویت زرتشتیان شریف‌آباد که صدها سال در این بخش از ایرانشهر با هم‌شهریان غیرزرتشتی خود به‌صورت مسالمت‌آمیز زیست می‌کنند را پیش روی خواننده قرار دهد.

 

55 5 56 3

کتاب “زرتشتیان شریف آباد اردکان یزد ” هم‌زمان با برگزاری جشن باستانی مهرگان (1403) در نیایشگاه شاه‌فریدون شریف‌آباد اردکان، با همکاری انجمن زرتشتیان شریف‌آباد رونمایی شد.

2 52 3 50 6 44 7 43 8 38 9 41

فرتور رسیده است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

یک پاسخ

  1. درود آفرین به همکیش ارجمند شاه بهرام بلیوانی.
    به شما باید دست مریزاد گفت.
    کار پژوهشی ارزنده‌ای کردید که جایش میان تاریخ اکنون (معاصر) زرتشتیان ایران خالی بود.
    امید که دیگر انجمن‌ها نیز در زمینه جمع آوری تاریخ انجمن‌هایشان تلاش کنند.
    هر پژوهشی که در این زمینه‌ها انجام شود کاری ماندنیست که به عنوان یک مرجع سال‌های دراز باقی می‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-09-18