لوگو امرداد
همزمان با آیین درگذشت نخستین پیام آور یکتاپرستی

بزرگداشت اشوزرتشت با اجرای سرود بانوان زرتشتی شیراز

آیین درگذشت اشو زرتشت پسین چهار‌شنبه، پنجم دی‌ماه 1403 خورشیدی در تالار روانشاد یزدانی مجموعه دینی، فرهنگی و ورزشی زرتشتیان شیراز برگزار شد.

آغازگر این مراسم، جَشَن‌خوانی به کوشش موبدیار رستم خسرویانی بود. سپس گروه سرود جوانان زرتشتی بندی از گات‌ها، سروده‌های اشو زرتشت، را به گونه‌ی گروهی اجرا کردند. سال‌هاست گات‌ها در مراسم‌های شیرازی‌ها با هنرمندی گروه سرود جوانان زرتشتی این شهر و به گونه‌ای آهنگین اجرا می‌شود. در ادامه فرشته فلاحتی مجری این آیین به زیبایی تمام و با شیوایی کلام از اشوزرتشت نخستین پیام آور یکتاپرستی سخن گفت و باشندگان را با خود همراه کرد و حس غرور از زرتشتی‌بودن را در دل‌هایشان از نو شکفت. سپس خسرو قدس، فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز همراه با خوش‌آمدگویی به باشندگان، آنها را به کتاب‌خوانی و بهره گرفتن از کتاب های نفیس موجود در کتابخانه تشویق و ابراز امیدواری کرد در مراسم‌های آینده، آموزگاران کلاس های دینی به ارایه‌ی دانسته‌هایشان بپردازند تا سطح آگاهی هازمان زرتشتی بیش از پیش افزایش یابد. در ادامه باشندگان شاهد هم‌آوایی نونهالان با اجرای سروده‌ای از ناهید فلفلی به سرپرستی فرشته فلاحتی با نام «گاه‌های نیایش» بودند. سروده‌ای که هنرمندان آرتان سرایی، راتا پوردهی زین‌آباد، ویانا خسرویانی، آرتیمیس اسفندیاریان و وانیا خسرویانی خواندند. پس از آن دوشیزه آرامیس کاویانی به شاهنامه‌خوانی پرداخت. به‌راستی نقطه‌ی عطف این مراسم که باشندگان را به وجد آورد، سروده‌ای با عنوان «اشوزرتشت» از اردشیرکیانی چکامه‌سرای زرتشتی به زبان شیرین و شیوای دری بود که گروهی از بانوان زرتشتی به سرپرستی پروانه کیانی‌پور به اجرا درآوردند. این نخستین اجرای بانوان بدین سبک در یکی از مراسم‌های بزرگ و رسمی شیراز بود. اجرایی که چندین پیام را در خود داشت، نخست ارج نهادن به اشوزرتشت نخستین پیام‌آور یکتاپرستی و ابراز حس غرور از زرتشتی بودن، دیگر هم بهره‌گی میانسالان همگام با جوانان و نوجوانان در نگهداشت و پاسداشت مراسم‌ها و آداب و سنت‌ها و گویش دری. این سروده با هنرمندی فرشته فلاحتی، مهین نوشیروانی، فرزانه کوثری، ناهید فلفلی، پروانه کیانی پور، ناهید کوکلری، شهناز نمیرانیان، میترا جوانمرد و سیما غریب شاهی اجرا شد.

در پایان این آیین که هماهنگ‌کنندگی آن را میترا جوانمرد بر دوش داشت از باشندگان با آش، سیروگ (نان سرخ شده در روغن)، نان تنوری، حلوا، کماج و میوه و لرک (آجیل آیینی آمیخته با هفت گونه میوه خشک) پذیرایی شد.

اشوزرتشت پس از هفتاد و هفت سال از عمر خویش که بیشتر آن را برای هدایت و دادن خرد و آگاهی به مردمان گذرانده بود. در حالی که در چنین روزی در آتشکده شهر بلخ مشغول نیایش بوده وگشتاسب شاه کیانی و پسرش اسفندیار که از یاران وی بودند نیز برای رسیدگی به شهرهای دیگر، از بلخ خارج شده بودند. ارجاسب که دشمن دیرینه اشوزرتشت و ایرانیان بود از این هنگام بهره برد و تور براتور فرمانده سپاه خود را با لشگری بسیار راهی بلخ که بخشی از ایران بود، کرد. این سپاه دروازه‌های شهر بلخ را با تمام دلاوری‌های مردم در هم شکست و هنگامی که اشوزرتشت با لهراسب و گروهی دیگر از یارانش مشغول نیایش به درگاه اهورامزدا بودند، از سوی سپاه تورانی کشته شدند. اشو زرتشت نخستین پیامبر آسمانی جهان، پایه‌گذار اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک در روز خور ایزد و دی ماه (پنجم دی ماه) به سوی اهورامزدا شتافت. پیامبر ایرانی که پایه‌گذار آیین یکتاپرستی و گسترش‌دهنده مهر و دوستی میان انسان‌های نیک نهاد بود. میراث بزرگ او پس از درگذشتش در جان و روان جهانیان همواره زنده و جاری ا‌ست و ما را به سوی اشویی راهنمایی می‌کند.

1 65 2 66 3 59 4 55 5 61 6 57 7 58 8 56 9 50 10 55 11 48 12 44 13 43 14 37 15 38فرشته فلاحتی مجری برنامه26 21خسرو قدس فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز17 30 18 31 19 25 20 29شاهنامه خوانی توسط دوشیزه آرامیس کاویانی 22 25اجرای سرود اشوزرتشت به زبان دَری21 26 23 22

فرتورها از شهرام پوردهی است.

4090

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

8 پاسخ

  1. درود بر روان پاک آشو زرتشت واندیشه اهورایی برفلات کهن ایران شهر ودودمان آریایی

  2. ایران عزیز با همه اقوام زیباست کرد.لر.زرتشتی.اهل سنت.وهمه مهم این است که به کوری چشم دشمنان متحد وآزادند قابل توجه بدخواهان که میگن درایران آزادی نیست .هست خوبشم هست زنده واباد باد ایران یکپارچه

  3. اینکه بغیر از جشن خوانی، برنامه های مختلفی تدارک دیده بودید، بسیار ارزشمند است. بیشتر مراسم در شهرهای مختلف به جشن خوانی خلاصه شده بود.

  4. اجرای سرود توسط بانوان در این رده سنی به دلم نشست. مهر افزون، همتتان بلند، اهورامزدا پشت و پناهتان

  5. خواندن سرود در مراسم ها رو به فراموشی است سرود یعنی هم صدایی و همازوری. دست مریزاد که در سن پایه و بزرگسال سرود در برنامه هایتان داشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-11-02